Кремове, сухи смеси за сладкарството
град Благоевград, област Благоевград
Качеството, с което се гордеем
Kрем Брюле
Смес от 300 гр. Прясно мляко и 500 гр. Течна сметана се загряват до 80°С. Добавят се 150 гр. Крем „Брюле” и при непрекъснато бъркане сместа се оставя да ври 3-4 минути докато кремът се хомогенизира. Изсипва се в термоустойчиви чаши и се оставя в хладилник за 2 часа. Поръсва се с кафява захар или пудра захар и се запича докато захарта се карамелизира.
Крем Тирамису
Студен крем с наситен специфичен аромат и вкус за производство на италиански сладкиш Тирамису както и за торти и пасти. Разбива се със студена вода и течна сметана в съотношение 1:1:4. Получава се гладък крем с гланц. Гарнира се с какао на прах
Крем Бавария
Сметанов крем подходящ за приготвяне на торти, пълнеж на еклери и директна консумация.
Разбива се със студена вода в съотношение 1:2. По желание може да се добави 0,5 л. течна сметана за получаване на по-маслен и по-обемен крем.
Предимства на кремовете VIVA:
- Разбиват се във вода, мляко или течна сметана; - Стабилни на замразяване и размразяване; - Толеранс на температурата на течността, в която разбиваме: от 5 - 25°C; - Фина структура; - Висок рандеман; - Стабилност; - Леки и кремави.
МУСОВЕ
Шоколадов, Ванилов: прилагат се горните съотношения и начин на приготовление.
При разбиване увеличават обема си значително, което ги прави особено подходящи за продажба на обем. Разбиват се с миксер на висока скорост. Може да се използва вода в съотношение 1:2, прясно мляко в съотношение 1:3 или вода и течна сметана в съотношение 1:2:1.
Фирма Дерек ООД
е основана през 1991г. в Благоевград с дейност внос, производство и търговия на хранителни продукти. През 1994г. Дерек ООД е първата българска фирма, която започва производство на сухи смеси за кремове и сладоледи както в малки, така и в килограмови опаковки. Рецептите за тях са разработени във водещи лаборатории в Германия и същевременно са съобразени с българския вкус.