back to top

Охрид - Водици - 17.01.2023 г.

Охрид - Водици - 17.01.2023 г.
image_2
image_3
image_4
image_5
image_6
image_7
image_8
image_9
image_10
image_11
image_12
Обява №
8446067
Цена
195 лв.
Местоположение

град София, област София
Държава
Македония (MK)
Дестинация
Водици - един хубав християнски празник в Охрид
Продължителност
4 дни
На база
BB нощувка + закуска
Транспорт
Автобус
Внимание!
Обявата е била архивирана от подателя.
Допълнителна информация

Ако искате да започнете Новата година с нови изживявания на един хубав християнски празник, то Комфорт травел Ви кани в Македония - и то точно по време на големия празник Богоявление, наричан още Водици. На този ден 19.01.2023 г. водата може да ”сбъдва” желания.
В полунощ срещу Водици (Богоявление) водата започва да „чува“ и да сбъдва желания
ОХРИД, СВЕТИ НАУМ, СКОПИЕ, СОФИЯ
4 дни / 2 нощувка
Цена: 195 лв. хотел Чинго
17.01.2023 г. - 20.01.2023 г.
1 Ден / 17.01.2023 г. / Отпътуване от София в 23.30 ч. от Пл. Ал. Невски. Преминаване на двата гранични пункта. Спирки за почивка. Нощен преход.
2 Ден /18.01.2023г. / Сутринта пристигане в Охрид. Настаняване хотела. Кратка почивка. По желание и при подходящи атмосферни условия, екскурзия до билянини извори и манастира Свети Наум, с местен екскурзовод на български език. Разглеждане на манастирския комплекс. Връщане в Охрид. Възможност за вечеря с музика. Нощувка.
3 Ден / 19.01.2023 г. / Свободно време за да се потопим от 10.00 ч. до 12.00 ч. в тържествата, посветени на празника Богоявление, когато в Охрид се хвърля кръста в езерото. Народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Големият празник ВОДИЦИ води началото си преди Христа. Свързан е със силата на водата да „ помни ” и преклонението пред животворството й. Свободно време. Възможност за вечеря в заведение с жива музика. Нощувка.
4 Ден /20.01.2023г. / Сутринта възможност за разходка в старата част на града. След 10.00 ч. имаме уникалната възможност да се потопим, отново в атмосферата на града с неговите традиции и похапнем вкусна рибена чорба, която се приготвя на следващия ден след Водици, от учениците от техникума по обществено хранене и техните преподаватели в голям казан, около 2.5 тона. И след това да наблюдаваме, хвърлянето на 4 бурета, с бяло и червено вино във водите на езерото от рибари, както и надпреварата за буретата. тези, които ги хванат, буретата остават за тях. Отпътуване за София. По възможност влизане в столицата Скопие за кратка разходка. Пристигане в София, късно вечерта.

Доплащане за самостоятелна стая - 40 лв. за двете вечери

Деца до 12.00 г., настанени с двама възрастни - 165 лв.
В цената са включени:
• Транспорт с автобус, лицензиран за пътуване в чужбина,
• Пътни и гранични такси
• 2 нощувка, 2 закуски в хотел Чинго
В цената не са включени:
• Екскурзията да Билянини извори и манастира Свети Наум, с местен екскурзовод на български език - 30лв
• Разходка с лодка на изворите на Църни Дрим - 10 лв.,
• Вечерята в заведение с жива музика - 22 евро,
• Медицинска застраховка - 5 лв.
• Разходи от личен характер.
• Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

• Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е: 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително - в случай на пътувания с продължителност, по - малка от 2 дни

• Необходими документи и условия на пътуване:
• международен паспорт или лична карта с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани.
• За деца до 18 г: международен паспорт, нотариално заверена декларация от не пътуващия / те родител / и - оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.
• Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
• Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Забележка:
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка ”Помощ при пътуване в чужбина” на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Местата в автобуса са по реда на записване в туристическата агенция.

Контакт с подателя
Контакт с подателя на обявата
Комфорт травел 2010
Изпрати съобщение
Личните съобщения към обявата са деактивирани, може да използвате контактите по-долу.
Контактната информация на архивираните обяви е скрита.