back to top

Семена от гигантски бамбук Moso Bambo горски декоративни растения за градината двора бамбукови семки

Обява №
8259364
Цена
15 лв.
Местоположение

град Свищов, област Велико Търново
Актуализирана преди повече от месец. Валидна още 107 дни.
Допълнителна информация

Семена от гигантски бамбук Moso Bambo градински горски декоративни растения декорация за градината дома и двора бамбукови семки

Спецификации:

Състояние: 100% чисто ново и високо качество!

Височина на дървото: 10-50м / 33-66 фута
Време на сеитба: есен или пролет
Дни на покълване: 5 до 20 дни
Етап на цъфтеж: от май до август

Начин на сеитба:
1. Накиснете семето с вода за половин час, след което дезинфекцирайте семената с 0,3% калиев перманганат за 2 до 4 часа
2. Почистете семето с вода и ги накиснете за 24 часа
3. Извадете семената и ги изсушете за 1 до 2 часа
4. Изкопайте няколко малки дупки в почвата, след това посейте 3 до 4 семена във всяка дупка, покрийте с пръст около 1,5 cm
5. Покрийте със слама и поръсете обилно с вода
6. Поддържайте почвата влажна и без плевели по време на покълването.
7. Може да се трансплантира, след като разсадът нарасне 10 до 15 см (4 до 6 ”).

Гигантските бамбукови гори Moso в Китай се използват за изграждане на жилищни къщи.
Височината, на която дървото Moso Bamboo расте може да бъде 36-90 фута в зависимост от почвата

Bamboo phyllostachys pubescens moso, е най-големият и красив вид бамбук. Роден е в Китай и Япония, в топлите райони може да достигне 70 ’ и да има диаметър 15 ”. Стъблата имат много приложения. Този вид бамбук се използва за контрол на ерозията.
Мосо бамбукът има сравнително малки зелени листа, дълги 4-11 см, широки 0,5-1,2 см. Листата са зелени през цялата година. Бамбуковите стъбла се появяват до голяма степен през пролетта с постоянен диаметър, който винаги ще има леки стъбла. Всяка година с увеличаването и укрепването на бамбуковата коренна маса ще се появяват все по-големи и по-големи култури, докато не достигне максималния диаметър на този вид. Младите издънки много бързо растат до 30 см на ден.

Тези видове бамбук се разпространяват от подземни коренища, които се простират в 360-градусов модел на растеж и могат да растат за неопределено време. Корените растат предимно хоризонтално и вълнообразно в горната 15-40 см почва. Това е добър вид за отглеждане в гората, тъй като растенията са плитко вкоренени и не се конкурират с дълбоко вкоренените дървета.

Зона на издръжливост 7-10, (1 ° C / 35 ° F, -15 ° C / 5 ° F) през зимата.
Може да се направи разсад в чашки от кафе рано напролет като се използва пръст за цветя. Във всяка чашка се поставя по едно семе за да не се конкурират, както и при отглеждането на пауловнията. Чашките се поставят в стая на слънце, поливат се редовно, като за по лесно задържане на влагата и топлината в тях се покриват със стъкло отгоре. Стъклото се изпотява, държи влагата и топлината в саксията.
Отглеждане на бамбук
По-голямата част от видовете се размножават чрез разделяне на коренището, но има и такива, които цъфтят и плодоносят. Бамбукът може да издържи минусови температури и обича влагата.
Бамбукът е известен с това, че е едно от най-бързо растящите растения на земята. Някои видове растат с над 100 см на ден и достигат до 40 метра.
Кореновата система на бамбука позволява на растението да се възстанови от само себе си след изсичане на наземната част, което го прави незаменим като бързо-възобновяем ресурс. Бамбуковите гори отделят с до 35% повече кислород в сравнение с идентичен масив от други дървета. Засяването на пусти райони с бамбук може да е силно оръжие в борбата с глобалното затопляне.
Обикновеният бамбук в естествени местообитания израства до 25 м, но отглеждан в стайни условия, достига до височина около 30-45 см. Младите филизи и семена имат приложение в съвременната кухня, а в сърцевината им се съдържа сладък сок - известен като бамбукова захар.
Бамбукът расте върху влажна почва и ярко слънце през лятото, а през зимата на по-сухи местообитания, защитени от вятър. Бамбукът е зимоустойчиво растение, издържащо до минус 12- 14 градуса, а при непродължителни студове изтрайва и до минус 25 градуса.
Всички бамбукови растения се радват на много влага и слънце. Стъблата са кухи и възлести, а тесните му линейни листа са с дължина около 10 см.
Отглеждане на бамбук в дома
Някои видове бамбук са прекрасни декоративни растения. Ценят се за ефирната зеленина, благодарение на което бамбукът се съчетава добре с едролистни растения. Отглеждането на бамбук в домашни условия не е трудно, но има някои правила. Всички видове бамбук се нуждаят от светли, прохладни и добре осветени помещения. Растението се поставя на ярка разсеяна слънчева светлина при температура през зимата 12-16 градуса.
Полива се обилно през лятото, като през периода на растеж почвата не трябва да пресъхва. През зимата не е нужно да го поливате толкова често. Бамбукът понася добре сухотата на въздуха, така че не е необходимо постоянно да пулверизирате растението. Високите видове се нуждаят от редовно поливане и подхранване през периода на растеж. Пресаждайте всяка година младите растения, а по-старите през 2-3 години.
Бамбукът и Фън-шуй
Според философията на Фън-шуйбамбук трябва да се постави в източните и югоизточните части на дома, за да привлича късмет, благоденствие, здраве и живителен приток на благотворното ци към дома. В градината бамбук трябва да се засажда в източната част на градината, за да носи здраве и дълголетие, да осигурява приток на положителна енергия към дома. Според фън-шуй кухите стебла на бамбука притежават също така силна защитна функция спрямо негативните влияния на околната среда. Те са способни да трансформират неблагоприятните влияния в благоприятни или изцяло да ги неутрализират.
Водата, която ще се използва за поливане на растението, трябва да е престояла. През летния сезон поливането трябва да е обилно, а през зимния по-занижено и все пак редовно.
Бамбукът се размножава чрез коренови издънки. Най-доброто време за пресаждане е пролетта. За целта се използва голяма и широка саксия. Използваната почва трябва да е влажна и глинеста.
Ако ще отглеждате бамбука във ваза, то поне веднъж седмично сменяйте водата. За да вирее са му необходими и разтворими торове.
Бамбукът на щастието е много почитано растение в Китай и другите азиатски държави. То е считано за символ на щастието и благополучието в дома и семейството.
При аранжирането с бамбук може да се използва фън шуй. Смята се, че растенето носи късмет, успех и щастие. Важен е броят на стеблата - колкото повече са те, толкова повече богатство и пари. Така например 2 стръка ще ви донесат любов, от 3 до 6 - щастие, от 5 до 7 здраве, 8 - богатство, 9 - щастие за всички в семейството, а 21 - благополучие за всички. Четири стръка носят нещастие.
Знаейки тънкостите при отглеждане на бамбук, ще се справите лесно с начинанието. И има защо. Това растение от семейство „тревисти“ успява да ни дари с неповторимо присъствие. Почетен гост е в повечето градини. Много от хората го използват за да определят граници между два къта със зеленина или като голям храстообразен акцент. Мъжете, например, главно го отглеждат заради функционалното му предназначение. Често растението е използвано за направата на въдици и прътове за ловене на риба. Когато изсъхне може да се увива почти на 180 градуса, чийто факт прави бамбука много предпочитан за този спорт. За каквото и да го използвате, ако никога не сте се грижили за бамбук, имате нужда узнаете някои специфики за него.
Отглеждане на бамбук
Ако темата за отглеждане на бамбук ви вълнува и мислите скоро да се сдобиете с негов градината си, ще ви разкажем някои специфики за него и начини за отглеждане. Днешният бамбук произхожда от Китай, Япония, Южна и Централна Америка. Поради спецификата на тези географски райони, растението е способно да издържа на температури до -25 градуса.
Как да отгледаме бамбук?
Когато става въпрос за отглеждане на бамбук, трябва да отбележим, че това растение е доста приспособимо към липсата на грижи. Растежът му ще е под контрол ако го подхранвате по правилен начин. Важно за него е и да бъде винаги в добре дренирана почва, но не прекалено. Ако почвата, в която е засаден е трудно промокаема, включете в нея чакъл или пясък, за да се отвори.
Когато засаждате бамбук, имайте предвид диаметъра му и му осигурете достатъчно пространство. Преценете мястото му и според функциите, които мислите да изпълнява.
Когато засадите своето растение, постарайте се да го снабдявате с нормално количество вода през първите две години от живота му. Това е от съществено значение. Бамбукът е много алчен в отношение на храната.
Колкото повече му давате, толкова повече и по-бързо ще расте. В случай, че искате да забавите растежа му, забавете напояването с една идея. Имайте предвид, че е нетолерантен към солта, тоест торове на основата на водораслите не са добре дошли за него.
Най-сигурният и добър начин да поддържате растението си здраво е да подрязвате изсъхналите и увредени клонки. Отстраняването им ще позволи на вътрешните да дишат и да поемат повече естествена светлина.
През лятото растението се нуждае от много вода и е добре да бъде поливано два пъти в седмицата.
През зимата се полива по-малко и то само когато повърхността на почвата е суха. В периода на растеж, от април до август, бамбука се подхранва на всеки 2 седмици със специални комплексни добавки за стайни растения, в противен случай листата пожълтяват. През пролетта бамбукът трябва да се пресади.

Категория: Дом, къща, градина, двор, вила, село, лозе, градинарство, фиданки, филизи, разсад, разсади, клонки, вегетация, градинари, засяване, сеитба, семена в сандъчета и кутийки за разсад, отглеждане на облагородени растения, професионално производство на разсад, разсадник на полето и в дома, производство на цветя и дървета, зеленчукопроизводство и отглеждане на плодове, украса и декорация за всеки двор и градина, лозарство, саксии за разсади, плодникови дръвчета, храсти и цветя, фермерство, селски имоти,
Висококачествени семена за разсад. Заслужава си да имате това растение само заради изброените по горе толкова много качества.
Не забравяйте да проверите нашата селекция от други растителни продукти, семена и разсади. Благодарим Ви за вашия избор!
Разфасовки висококачествени семена от бамбук:
Разфасовка от Бамбук 100 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Бамбук 200 бр. семена - 25.50 лв.
Разфасовка от Бамбук 400 бр. семена - 49.50 лв.
Разфасовка от Бамбук 600 бр. семена - 69.00 лв.
Разфасовка от Бамбук 900 бр. семена - 100.00 лв.
Разфасовка от Бамбук 1200 бр. семена - 136.00 лв.

Разполагаме и с висококачествени семена от:
Разфасовка от Албиция 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Албиция 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Албиция 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Албиция 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Албиция 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Албиция 6000 бр. семена - 46.00 лв.

Имаме и висококачествени семена от:
Разфасовка от Еводия 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Еводия 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Еводия 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Еводия 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Еводия 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Еводия 6000 бр. семена - 46.00 лв.
Имам и фиданки от Еводия - 4 лв. за брой.
Висококачествени семена от облагородена акация, която цъфти по 2 пъти в годината:

Разфасовка от Бяла Акация цъфтяща 2 пъти 400 бр. семена - 16.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация цъфтяща 2 пъти 700 бр. семена - 19.50 лв.
Разфасовка от Бяла Акация цъфтяща 2 пъти 1000 бр. семена - 21.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация цъфтяща 2 пъти 2000 бр. семена - 31.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация цъфтяща 2 пъти 3000 бр. семена - 39.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация цъфтяща 2 пъти 6000 бр. семена - 47.00 лв.
Имам и висококачествени семена от облагородена акация, която цъфти 1 път:

Разфасовка от Бяла Акация 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 6000 бр. семена - 46.00 лв.

Имам и семена от:
Разфасовка от Пауловния Томентоса 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 6000 бр. семена - 46.00 лв.

Разгледайте и другите ми обяви.

Разполагам с висококачествени семена от:
Еводия (също и фиданки Еводия 4 лв. за брой),
Еспарзета (Семена от Еспарзета - медоносно растение 50 гр. семена - 10 лв.),
Фацелия (Семена от Фацелия - медоносно растение 50 гр. семена - 10 лв.),
Лофант (Семена от Лофант- медоносно растение билка - 10 гр. семена - 10.00 лв.),
Жълт кантарион (2000 семена - 16,50 лв.)
Питая драконов плод (200 семена от ароматни екзотични плодове - 15.50 лв.),
Гигантски червени ягоди (150 бр. гигантски ягодови семена - 15.50 лв.),
Гигантски червени ягоди (300 бр. гигантски ягодови семена - 17.50 лв.),
Бели ягоди, Черни ягоди (200 бр. ягодови семена - 16.50 лв.),
Едри къпини (100 бр. Семена от гигантска хранителна къпина - 15.50 лв.);
Месоядно - насекомоядно растение (100 бр. семена от месоядно растение - 15 лв.)
Месоядно - насекомоядно растение венерина мухоловка улавя насекоми (20 бр. семена от зеленикаво месоядно растение - 15 лв.)
Месоядно - насекомоядно растение венерина мухоловка улавя насекоми (30 бр. семена от жълтеникаво месоядно растение - 15 лв.)
Цвете синя вечерна иглика прилича на тъмно синя теменужка с бяло по периферията на листата (100 бр. семена - 15 лв.)
Сини иглолистни кипарисови дървета бонсай (100 бр. семена - 20 лв.)

Не забравяйте да проверите нашата селекция от други растителни продукти, семена и разсади.

Идеален комплект за подарък за празник Свети Валентин, Коледа, Имен ден и Рожден ден на ваш любим човек, партньор, половинка, гадже. За изненада на близък любим човек и приятел дори и без повод.
Между другото, ако ви харесва нашия магазин, Моля добавете го в любимите си магазини.
Забележка: Поради разликата между различните монитори, снимката може да не отразява действителния цвят на елемента. Гарантираме, че стилът е същият, както е показано на снимките. Благодаря Ви!
За продуктите ние правим само най-доброто, с най-доброто качество за вашето удовлетворение. Абсолютна точност и коректност.

Може да ми пишете за поръчки и въпроси на Вайбър по всяко време (дори през нощта и през почивните дни и празниците) като конкретизирате цвят, размер, снимка на артикула, офис на Еконт, Име, GSM и др.
Ако имате въпроси, непременно пишете съобщение или звъннете на посочения телефон.
Разгледайте и другите ми аксесоари.
Всички артикули са изпробвани и тествани дали работят коректно преди изпращане.
Изпращам по Еконт с 10 % отстъпка от цената на доставката и с опция преглед и тест преди плащане. Разгледайте и другите ми обяви.
Не забравяйте да ме добавите към любимия си продавач.
Разгледайте всичките ни предложения по категории на нашия уеб сайт
Благодарим Ви за вашия избор!

Напиши първи коментар Покажи коментарите към обявата
Контакт с подателя
Контакт с подателя на обявата
Изпрати съобщение
Влезте в сайта или се регистрирайте за да може да напишете лично съобщение. Вход в сайта / Регистрация
http://aksesoar.eu
Адрес на подателя
област Велико Търново, Свищов