back to top

Истанбул и Одрин в хотел ” Vatan asur ” - 4 **** - всеки четвъртък

Истанбул и Одрин в хотел ” Vatan asur ” - 4 **** - всеки четвъртък
image_2
image_3
image_4
image_5
image_6
image_7
image_8
image_9
image_10
image_11
image_12
image_13
image_14
image_15
Обява №
8114738
Цена
165 лв.
Местоположение

град София, област София
Държава
Турция (TR)
Дестинация
Истанбул и Одрин-05.10.23 - всеки четвъртък
Продължителност
4 дни
На база
BB нощувка + закуска
Транспорт
Автобус
Актуализирана вчера. Валидна още 59 дни.
Допълнителна информация

Маршрут: София - Пловдив - Хасково - Харманли - Капитан Андреево - Истанбул - Одрин - София
Дати на тръгване: Всеки четвъртък, хотел ” Vatan asur ” - 4 ****.05.10.23 г., 12.10.23 г., 19.10.23 г., 26.10.23 г. - всеки четвъртък до края на 2023 г.
4 дни / 2 нощувки / 2 закуски
1-ви ден: Отпътуване от София в 20.00 ч. от пл. Ал Невски и ул. Оборище; в 20.20 ч. от Мотел Ихтиман, в 20.40 ч. от Shell - Пазарджик; в 21.45ч. от Пловдив от бензиностанция OMV до х-л Санкт Петербург, в 22.45 бензиностанция Газпром до Хасково. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.
2-ри ден: Пристигане в Истанбул рано сутринта. Настаняването в хотела / по избор / става след 14.00 ч, но ако има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват, ако няма свободни стаи оставят багажа на рецепция. По желание (срещу доплащане) панорамна обиколка на Истанбул с посещение на Българската желязна църква „Свети Стефан“, след това свободно време за разходка из кокетните улички с разноцветни сгради на квартал Балат, където ще може да се опита невероятното турско кафе приготвено на пясък. Обиколката продължава към площад Таксим и пешеходният булевард Истиклял, с възможност да се посети катедралата Сан Антонио, музеят на Мадам Тюсо с восъчните фигури или свободно време за разходка. Връщане в хотела. Свободно време. След обяд по желание (срещу доплащане) посещение на МОЛ Аква Флория и Истанбул Аквариум - Освен множеството магазини, които биха задоволили и най-капризния вкус, ще намерите заведения предлагащи ястия от най-различни световни кухни, приятен пейзаж, градини, 11 кина, детски развлекателни центрове и изложбени и културни площи. С гледка към морето тераси, голям паркинг и алеи за разходки. В аквариума, може да се видят над 17 000 вида обитатели на морската флора и фауна - много видове риби, от отровни каменни риби до лимонови акули, които са много редки в света. Свободно време. По пътя посещение на кожена фабрика с модно ревю. Връщане в хотела.
По желание (срещу доплащане):
• вечеря в ресторант с турска шоу-програма (куверта включва програма, вечеря и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки) ИЛИ
• вечеря на кораб по Босфора (куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки) ИЛИ
• вечеря в рибен ресторант на моста Галата с гледка към мястото, където се сливат водите на Мраморно море, Златния рог и Босфора (куверта включва трансфер, вечеря и 2 напитки по избор). Нощувка.
3-ти ден: Закуска. В 08.30 ч. По желание (срещу доплащане) разходка с корабче по ”Босфора” - една незабравима разходка, по време на която, ще чуете пленителният разказ на екскурзовода за двореца Долмабахче, за най-скъпият хотел в града - двореца Чъраан сарай, за изящната джамия Ортакьой, за двата моста над Босфора, за крепостите Румели и Анадолу хисар и най-красивият летен дворец на Османската империя Бейлербей, за кулата на девицата - Къз кулеси и др. След това свободно време или по желание (срещу доплащане) посещение на султанския дворец „Долмабахче”, наричан още „Турският Версай“ с екскурзовод на български език. В този дворец е

починал първият президент на Република Турция - Мустафа Кемал Ататюрк. Връщане в хотела. Свободно време. По желание (срещу доплащане) вечерна обиколка с посещение на най-голямата джамия в Турция - Чамлъджа и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL. Отпътуване за Азиатската част на града с преминаване по първият мост над пролива Босфор, където се посещава Буюук Чамлъджа Джамия, след което се продължава към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL - със светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за ”най-големият” басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.
4-ти ден: Закуска. Отпътуване за град Одрин. Кратък престой в центъра на града за кратка почивка и възможност за обяд и посещение на борсата, за последни покупки. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в София на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Възрастен в двойна /
тройна стая в хотел „ Ватан азур „ 4**** - 165.00 лв.
Възрастен в единична стая - 275.00 лв,
Дете до 11.99 г. с двама възрастни на доп. легло - 145.00 лв.

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус 3*
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* или хотел Ватан азур - по избор.
• Водач от агенцията
• Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 64 г. на ЗК Евроинс

Цената не включва:
• Пътни, гранични такси, паркинги и магистрали - 20 лв.
• Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г. до 74г. - 4.00 лв. (задължително доплащане). Лица над 74 г. се задължават сами да направят мед. застраховка и да я представят на туроператора.
• Разходи от личен характер
• Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 65 лв.
• Доплащане за качване при мин. 10 човека от Благоевград - 20 лв., от Дупница и Радомир - 15 лв., от Перник - 10 лв.;
• Горивна такса;
• Застраховка ”Отмяна на пътуване” - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания
• Допълнителни екскурзии:
- Панорамна обиколка с местен екскурзовод - 15€, за дете до 10 г. - 10€;
- Трансфер до МОЛ Аква Флория - 10€, за дете до 10 г. - 7 € не включва билет за Аквариума, като се заплаща на място,
- Куверт за местно атракционно заведение - Гар Мюзик Хол - 30€, за дете до 10 г. - 20€;
- Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство - 45€, за дете до 10 г. - 35€;
- Разходка с корабче по Босфора с местен екскурзовод на български език - 17€, за дете до 10 г. - 12€;

- Разглеждане на султанския дворец „ БЕРЛЕЙБЕИ ” с екскурзовод на български език - 25 €(с включена входна такса за основната сграда ), за дете до 10 г. - 20€;
- Вечерна автобусна разходка с посещение на джамията Чамлъджа и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL - 17€, за дете до 10 г. - 12€;

*ВАЖНО:

• Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
• За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи.
• При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура, сумата не се възстановява!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.
Необходими документи:
• международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани.
• За деца до 18 г: международен паспорт, нотариално заверена декларация от непътуващия / те родител / и - оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.
• Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
• Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Забележка:
• Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
• Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка ”Помощ при пътуване в чужбина” на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
• Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
• Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“ със „ Застрахователно дружество Евроинс “ АД и номера на застрахователната полица е: 03700100003323

Напиши първи коментар Покажи коментарите към обявата
Контакт с подателя
Контакт с подателя на обявата
Комфорт травел 2010
Изпрати съобщение
Влезте в сайта или се регистрирайте за да може да напишете лично съобщение. Вход в сайта / Регистрация
http://www.comfort-travel-bg.com
Адрес на подателя
област София, София, Yl. Maritsa 11