back to top

циркуляр PROTOOL / FESTOOL / 1100 W, 160мм. диск, отличен + две водещи шини

циркуляр PROTOOL / FESTOOL / 1100 W, 160мм. диск, отличен + две водещи шини
image_2
image_3
image_4
image_5
image_6
image_7
image_8
image_9
image_10
image_11
image_12
image_13
image_14
image_15
Обява №
7215101
Цена
370 лв.
Местоположение

град София, област София
Състояние
Актуализирана преди 5 дни. Валидна още 55 дни.
Допълнителна информация

Само лично предаване в София! НЕ ИЗПРАЩАМ ПО КУРИЕР!!!
Модел PROTOOL CSP 55-1. 1100 W, диск 160мм Ф20мм. няма скорости. Това си е чистокръвно Фесто само че е произведен в Чехия. Произведен е 2003г. Аз съм го купил от България 2004г. и съм го ползвал само аз, за това външно е в отлично състояние. Тогава нямаше водеща шина за него, само преходник ми дадоха и за това съм си направил такава шина от алуминии както е тази на Фесто - от нея гледах. Шината е фрезована за гумите, много труд и пари ми струваше но стана отлична. Давам и една шина направена от ламиниран паркет но с много алуминиеви профили вградени -  отлична е за по-къси детайли, дълга е 80см. и има писпособления за захващане със стяги за материала който ще се реже. Циркулярът сега е с диск много добър на Hawera - 42 зъба трапец/прав зъб, за много фин срез, може би е за заточване, не съм ползвал циркуляра много години. Този диск има възможност за поне още 10 заточвания - всички зъби са здрави и са много масивни, купуван е едно време от Киров ако някой си спомня за какво говоря. Този диск не е подходящ за масив - там трябва да бъде ляв/десен зъб. Има торба за прах / аз съм си я правил /, страничен ограничител и комплектчето за смяна на диска. Давам и една дължина /от две парчета е/ резервна гума за обрязване - аз я лепя с хелметекс върху шината за по-сигурно, махането й не е проблем.
Преходникът към шината е пластмасов, не беше измислен добре и за това съм го укрепил яко и съм направил подобрения. Той е на щипки и се маха за секунди.
Кабел 4 метра.
Като го купих направо се уплаших как ще го ползвам понеже е без бавен старт, риташе като кон, мести водещата шина и разбива механиката със сигурност. За това веднага му монтирах една платка българска от мощен ъглошлайф Елтос / мисля че беше за ъглошлайф, това беше 2004 г/ в допълнителна кутиика монтирана културно на корпуса, ако не знаеш няма и да разбереш. Така че има бавен старт - трябва да се изчака няколко секунди / 3-4 секунди /да набере обороти и готово. Циркулярът е с постоянни обороти, не се регулират, няма и моторна спирачка - чака се да спре / десетина секунди / и тогава се вади от шината. Същата платка съм монтирал и на една пендула - и тя си работи 15 години с нея без никакви проблеми, само че тези платки бяха български а не сегашните китайски боклуци.
Понеже не е потапящ циркуляр е много подходящ и безопасен за работа от всеки, няма опасност да излезе от шината и да те осакати - знаете че почти всяка водеща шина на Фесто е порязана от диска някъде отгоре - това се случва и на най-опитните хора, ама то си е опасно от всякъде да изскочи циркуляра и да хукне по шината на някъде - тук такава опасност няма. Просто поставяш шината върху материала за рязане, поставяш циркуляра в началото на шината където е зарязаният участък за предпазителя, да си легне циркуляра спокойно, настройваш шината на отметките за рязане, включваш циркуляра и изчакваш малко да набере максимални обороти и започваш да го движиш напред като го натискаш надолу, като отрежеш материала изчакваш да спре напълно циркуляра и го вадиш нагоре от шината или го плъзгаш напред до края й да излезе. Ако не се изчака да спре се прецаква водещата гума. С лявата ръка придържаш шината в предната част към материала да не се мести докато режеш. Правите десетина среза с циркуляра на сухо за тренировка върху някакъв материал и сте му свикнали вече, ще видите и точно къде минава дискът до водещата шина и това го спазвате винаги когато центрирате шината спрямо вашите отметки за рязане.
Сега ползвам циркуляр Фесто, този си ми беше много на сърце, ползвал съм го години, не ме е предавал, не е ходил на никакви ремонти, няма никакви подозрения че е изряден, много труд ми е коствал да си го направя както аз смятам че трябва да бъде един циркуляр и за това не съм го и обявявал за продажба до сега, но едва ли ще го ползвам повече, за това го продавам.
Ползвал съм го за монтаж на мебели по обекти - където трябва да се отреже нещо, абсолютно точно. Това е циркуляр не използван в производство, само инцидентно ползван е по обекти - да е работил максимум 30 часа примерно. Предполагам че ако се проверят четките на мотора ще са абсолютно като нови. За такава сериозна професионална машина си е направо неизползван.
Продават се и циркуляри с водещи шини евтинджос - те не стават за абсолютно нищо, веднъж видях и пробвах такъв - направо смехория.  Не купувайте циркуляр без плавен старт - получава се страхотен удар при включването и познайте как реагират и какво се случва със зъбчатките вътре - това не е ренде или лентов шлайф например, където няма плавен старт но има ремъчна предавка която омекотява удара, Не е и ъглошлайф при който дискът е много лек и не се чувства този удар при запуск - при циркулярите дискът е масивен и за да се задвижи се получава нещо като ритник. Този ритник е направо страшен при пендулите без плавен старт - понеже дискът е голям.
Цена за всичко 370лв.
Само лично предаване в София, не се изпраща по куриер. Получаване и тест на място - пазара Красна поляна / на ъгъла на булевардите Възкресение и Вардар/.

Напиши първи коментар Покажи коментарите към обявата
Напиши нов коментар
Внимание!
Вашият коментар ще бъде видим от всички
Контакт с подателя
Контакт с подателя на обявата
Георги Димитров
Изпрати съобщение
Влезте в сайта или се регистрирайте за да може да напишете лично съобщение. Вход в сайта / Регистрация
Адрес на подателя
област София, София, ж. к. Разсадника
Виж на картата на офиса Виж офиса на картата /