1. home
  2. »
  3. bcТуризъм
  4. »
  5. Екскурзии в България
  6. »
  7. Обява № 7157259
back to top

Осми Март в Поморие

Допълнителна информация

05.03.2021
3 дни / 2 нощувки

1 ден 05.03.2021 София - Кабиле - Ямбол - Поморие
Отпътуване в 07:00 ч. от гр. София по маршрут София - Кабиле - Бургас - Поморие. Посещение на Тракийският град Кабиле, възникнал към края на II хил. пр. н. е. За кратко Кабиле е бил един от градските центрове на Одриското царство. През 314 г. пр. н. е., града е бил завладян от армията на Филип Македонски, а по-късно влиза в състава на империята на Александър Македонски. Първите археологически проучвания на територията на Кабиле са осъществени през 1912 г. През 1969 г. Кабиле е обявен за паметник на културата от национално значение и Национален археологически резерват. Отпътуване за гр. Ямбол. Градът е разположен на древен и съвременен кръстопът. Град, който събира в себе си богато наследство от минали епохи и предлага вълнуващо пътешествие през тунела на времето от Праисторията до наши дни. Посещение на регионалния исторически музей, който е разделен на няколко отдела:, Праистория”, Античност”, Средновековие”, Нумизматика”, Етнография”, Нова История”. Свободно време за обяд и разходка. Отпътуване за Поморие. Древното име на града е Анхиало. Основан е през V век пр. н. е., голяма част от жителите му били траки. Настаняване в хотел в района на гр. Поморие. Свободно време за СПА центъра на хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден 06.03.2021 Поморие
Закуска. Отпътуване за Тракийската гробница известна още като, Кухата могила” построена II-III век. Гробницата е уникална по рода си на Балканския полуостров със своята архитектура. Съоръжението е служило за мавзолей на богата анхиалска тракийска фамилия, в който са се извършвали религиозни ритуали посветени на култа към слънцето. Отпътуване за манастира Свети Георги, единствения мъжки манастир в Югоизточна България. Основан е от гръцки заселници през VII в., но е бил разрушен от турците при завземането на България. Сегашната църква е построена през 1856 г. Тук се съхранява чудотворната икона на светеца. В двора на манастира има аязмо с лековита вода. Отпътуване за Музея на солта - един от Стоте национални туристически обекта. Това е единствения специализиран музей на солта в Източна Европа. Солниците към музея произвеждат сол, така както това е ставало в древността. Ще имаме възможнастта да наблюдаваме всеки един етап от производството. Връщане в хотела. Свободно време за разходка и ползване на СПА центъра на хотела. Тържествена вечеря по случай деня на жената. Нощувка.

3 ден 07.03.2021 Поморие - Ветрен - София
Закуска. Свободно време за СПА процедури. Освобождаване на хотела и отпътуване за комплекс, Аква Калиде”, който възниква около топлите бургаски минерални извори още в тракийско време, когато траките превръщат горещия извор в почитано светилище на Трите нимфи. Заради лековитите минерални извори, Аква - Калиде Термополис” е просъществувал без прекъсване векове наред. Ще видим напълно възстановената баня на Сюлейман Великолепни, която е облицована с мрамор и характерната за Ориента керамика. Свободно време за снимки и обяд. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.

Цената включва:
Транспорт с комфортен туристически автобус;
2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Поморие;
1 тържествена вечеря по случай празника на жената;
1 обикновена вечеря;
Посещение на Кабиле;
Посещение на Историческия музей в Ямбол;
Посещение на музея на солта;
Посещение на манастира, Свети Георги”
Посещение на, Аква Калиде”;
Туристическа застраховка на ЗАД „Армеец”.

Цената не включва:
Разходи от личен характер;
Входни такси за посещаваните обекти:
- Исторически музей в Ямбол - възрастен - 6 лв., пенсионери - 4 лв.;
- Тракийската гробница - възрастен - 3 лв.;
- Музея на солта - възрастен - 3 лв., ученици - 2 лв.;
- Аква Калиде - възрастни - 3 лв., ученици и пенсионери - 2 лв.
Застраховка - Отмяна на пътуване.

Отстъпки:
Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни - минус 20 лв.
Доплащане:
Настаняване в единична стая - плюс 50 лв.

Забележки:
Минимален брой туристи: 40 човека;
Необходим депозит при резервация: 50 % от пакетната цена;
Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване;
Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

 
 
Контакт с подателя
ТА АПОЛО ОФИС ДОНДУКОВ /до парк Заимов/
Контактна информация на архивирани обяви не е достъпна.