1. home
  2. »
  3. bcМашини, Инструменти
  4. »
  5. Инструменти
  6. »
  7. Обява № 7072072

зеге BOSCH GST100BСE - професионално, отлично и малко съвети от опит

Допълнителна информация

Всичко му работи, без никакви изненади.
Със скорости е. Много запазено външно. Произведено е 2000г. в Швейцария - преди ерата на боклуците.
Цена 165лв. твърда. Получавате зегето и пластмасовата подложка отдолу, друго няма. Щепселът съм го сменил с нашенски гумиран. Зегето е убиец - професионалист съм и знам за какво говоря, имам няколко такива, работя с такова само. Това ми е резервно зеге.
Гледам, че е пълно със сини зегета BOSCH откровени ментета - отваряйте си очите и ако нищо не разбирате не купувайте. Лично аз не бих си купил нищо Бош ама и оригинално съвременно, произведено последните десет години - остана им само името, ниското качество, да не казвам боклуци, и умопомрачителните цени. Не купувайте машини DEWALT, MAKITA, HITACHI, син BOSCH ако не ги разбирате и познавате добре - пълно е с ментета.
Не купувам и не ползвам машини произведени последните 10-тина години - имам си нещо в предвид. Лично аз не бих си купил никога нова машина, каквато и да е съвременна Бош - остана им само името, ниското качество да не казвам никакво качество, и умопомрачителните цени, то това е от десетина години не от вчера.
Не купувайте зеге без махално движение на ножа - не стават за нищо, казвам го от опит. За тежка работа избягвайте и черупковия тип зегета - трансмисията на истинските зегета е в метална кутия. При тези без метална кутия механиката и буталото са на съвсем друг принцип, като при зелените непрофесионални зегета - но са евтинки, такова например е синьото зеге GST90, просто му разгледах схемата, само че отпред има алуминиев капак имитация на кутия. Просто се учудих защо този модел е относително евтин и се предлага масово, и разбрах защо - това си е зелено зеге с имитация на кутия и са сложили метална ключалка за ножа вместо пластмасова / дал съм снимка за какво говоря /. Хитър номер - това че е синьо, ама си е зелено. Бягайте далеч от сините зегета Бош произведени в Русия - това са си зелени зегета, само че цената е солена.
Избягвайте зегетата Бош с пластмасовата ключалка за ножа - дал съм снимки какво се случва. Ползвал съм всякакви зегета на Бош и смея да кажа че са ми ясни отвсякъде. Нещата стигнаха до там, че човек трябва да си отваря очите на четири за всичко. Ако не разбирате нищо от машини не купуваите нито нови нито втора ръка през интернет от разни продавачи, а нови машини само от големите известни сайтове или отидете в магазин. Всякакви боклуци ” внос от Германия” или нови ментета чакат да клъвнете.
Основната разлика между това зеге което продавам и зелените зегета, както и някои сини съвременни такива, е в механизма за притискане на ножа към ролката - от това зависи дали зегето ще реже като хората вертикално и право, или както си иска от типа че не знаеш как си отрязал нещо особено ако е по-дебело. При зелените и черупковите зегета това притискане е с една мижава пластинка пълен таш. к. и затова рязането става от типа малии какво става.
СЪВЕТ - когато купувате зеге втора ръка се заслушайте за странни шумове - ромолене, тропане, тракане - признак за проблем със зъбните предавки, ротор и зъбно колелело, обикновено са прецакани и двете, ремонтът е скъп и не си заслужава, това го казвам от опит. Точно такива зегета, които изглеждат работещи, но са издухали се купуват много евтино на запад и тук се предлагат като работещи, но малко са шумни ако нещо питате ще ви обяснят - ако мине номера, зегето си работи към момента на продажбата де факто.
Елементарна проверка дали зегето ще реже право и вертикално като хората - сложете ножа, хванете го с ръка отдолу за върха и го прибутайте напред да излезе от ролката - ако няма усещащо се съпротивление а излиза много леко, даже с луфт бягайте далече от това зеге.. Никакви ремонти няма да помогнат - просто такъв си му е механизмът.
Ползвайте само маркови ножчета, сменяйте ги веднага когато усетите съпротивление при рязането, ножовете са евтини но пораженията от натискане при изтъпени ножове излизат скъпо. Не купувайте ножове ментета от кварталната железария - само от проверени дистрибутори или големите хипермаркети - купувал съм ножове Бош от железарията с които не можах да отрежа 1 сантиметър от материала, бяха чиста ламарина.
Много хора гледат само мощността на зегето - примерно 600 вата и си мислят че са ударили джакпота - да ама не, такова зеге може да не става за нищо по много причини.
Гледайте и дали продавача се занимава с внос и продажба на машини боклуци - вижте другите му обяви какво продава и ще разберете дали е читава работата до някъде - видите ли безброй обяви за машини внос, особено ако има и обяви за неработещи машини - бягайте далече, това са машини боклуци, взети на безценица или от битаците на запад!
Купувам машини от чужбина през интернет но си отварям очите на четири - пълно е с боклуци и там, веднага обаче можеш да разбереш дали продавачът е боклукчия, или нормален човек решил да си продаде някаква машина която вече не му тряба.
Изпращам само с Еконт.
За София само лично предаване.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
Георги Димитров
Обяви от същия потребител: Виж всички 44 обяви