1. home
  2. »
  3. bcМашини, Инструменти
  4. »
  5. Инструменти
  6. »
  7. Обява № 6946403

перфоратор къртач BOSCH GBH 7DE - SDS MAX, отличен, излиза от сервиза - пълна профилактика

Допълнителна информация

От старите войници е - не е съвременен боклук. Излиза от сервиза - направен му е пълен преглед и профилактика, според сервиза вътре е като нов, много малко е ползван. Сервизът е в Суходол ЕТ ”МОНИ”. - всички с Бош го знаят. Нищо не е ремонтирано - само е прегресиран и са сменени уплътнения някакви които вследствие на това че не е ползван сигурно поне 10 години са се одървили. Машината си работеше но понеже е скъпа машина направих тази пълна профилактика за сигурност - дадох 130лв. Машината е готова за работа без никакви подозрения и съмнения, тоест рискът е нулев за тази машина - който иска да си купи такава втора ръка, обявена за работеща и му пожелавам успех. Профилактиката на една употребявана такава машина е безценна - удължава й живота и спестява маса пари за в бъдеще - когато купувате машина втора ръка перфоратор или къртач ама задължително я занесете на сервиз за профилактика, но кой ли го прави и после само се оплакваме че са ни прецакали. След профилактиката ще знаете наистина какво сте си купили - боклук или нещо читаво.  При пофилактиката машината се разглобява напълно, преглежда се всичко, почиства се и се прегресира ама със специални за целта смазки, не с каквото имате - то е като никога да не сменяш маслото на колата и да искаш всичко да е на ред.
Никакви луфтове в шпиндела, никакви странни шумове. Дръжката не е оригиналната, пригодена е от друга машина но става идеално. Тествах го след сервиза на едно трегерче - всичко е ОК. Външният му вид е много добър за такъв тип тежка машина, за тежка работа, при всяко оставяне на пода няма как да не я нараняваш и надраскваш отвън. Куфар - здрав. Машината е произведена 1998г. в Германия - преди ерата на боклуците. В тази машина няма никакви китайски чаркове. Старите машини нямат нищо общо със сегашните времянки - човекът в сервиза ми показа съвременни такива Бошове боклуци и изказа същото мнение. Направо се учуди от къде съм намерил тази машина в такова отлично състояние. Не мога да повярвам какви уж маркови машини ама чисто нови на външен вид, не ментета, се носят на сервиз - луда работа. Аз лично не бих си купил нищо Бош, ама и пирон съвременно производство, остана им само името.   Не купувам и не ползвам машини произведени последните десетина години.
Малии гледам че има и такива от този клас къртачи с надпис Бош нови ама направо смешни ментаци за без пари. Пазете се от надпис BOCSH - пише се BOSCH. Ако нищо не разбирате не купувайте сини перфоратори и къртачи Бош - нито нови нито изглеждащи много употребявани.  Внимавайте с продавачи занимаващи се с масов внос на употребявани машини - погледнете продавача какви други неща продава и ще се ориентирате има ли риск да се прецакате - даже и с преглед и тест може да не разберете нищо, ще разберете за съжаление малко по-късно. Перфоратори и къртачи втора ръка изтърбушени се пробутват най-лесно като работещи, за това и се предлагат масово. Достатъчно е да върти, да чука на пръв поглед, и готово.
Щепселът съм го сменил с нашенски /машината я купих от Англия през интернет на публичен търг с наддаване, не е от битаците/. Не купувам и не ползвам машини произведени последните 10 години, интересувам се само от старите войници. Занаятчия съм и много неща са ми ясни относно машините и инструментите. Който иска да си купи маркова машина нова, прясно производство, оригинал, и му пожелавам поне да изкара без проблеми срокът на гаранцията поне, после не знам какво ще я прави. Купувам машини и инструменти само от чужбина през интернет и от време на време продавам по нещо.
Продавам и нови професионални свредла и длета за него - имам друга обява за тях с подробности.
Не продавам боклуци - само проверени и тествани от мен реално машини, изрядни, без никакви изненади, ако има някакъв проблем го обявявам ясно.
Цена 850лв. Сега произведен такъв, съвременен боклук струва 1400лв. поне. Лично аз не бих си купил никога нова машина, каквато и да е съвременна Бош - остана им само името, ниско качество да не казвам нещо повече, и умопомрачителните цени, то това е от десетина години.  
Само лично предаване в София! Не се изпраща по куриер!  

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
Георги Димитров