1. home
  2. »
  3. bcДомакински уреди
  4. »
  5. Друго
  6. »
  7. Обява № 6772934

Преносима UV + ОЗОН Дезинфекторна Топка

Обява №:
6772934
Цена:
79 лв.
Местоположение:

гр. Варна, обл. Варна
Актуализирана преди 4 дни. Валидна още 81 дни.
Допълнителна информация

ПРЕНОСИМА UV+ОЗОН ДЕЗИНФЕКТОРНА ТОПКА

ВИЖТЕ ВСИЧКИТЕ МИ ОБЯВИ ЗА ОЗОНАТОРИ, ЙОНИЗАТОРИ И UV-C АНТИБАКТЕРИЦИДНИ ЛАМПИ ТУК ИЛИ В САЙТА www.ozonatori.bg

Известно е, че вирусите са несложни организми и са неустойчиви извън гостоприемник. Но те твърде често мутират и затова тяхната ваксинна профилактика и лекарствена терапия са неефективни. Единственият реален начин да се предпазваме от тях е широката дезинфекционна профилактика. А най-евтиният способ за такава дейност е ултравиолетова дезинфекция (УВД).

Как действа?
Ултравиолетовата светлина UV-C (280 nm - 100 nm) е точно антибактериалната, която е ефективна в контрола на микробите и е доказала способността си да унищожава бактерии, вируси, акари и плесени в стотици лабораторни проучвания. UV-C разрушава ДНК структурата на микроорганизма, чрез индуциране на фотодимери в геномите му. UV лъчевата енергия модифицира структурата на ДНК на вирусни патогени като Ебола, коронавируси, включително коронавирусът на SARS и др. така, че те не могат да се възпроизвеждат и следователно не могат да навредят на хората. Само с едно използване лампата дезифенкцира помещения и предмети на 99,9%.

Какво представлява UV-C лампата?
UV-C лампата е ефективна мярка за обеззаразяване и стерилизиране на повърхности и вещи като дрехи, обувки, килими, спални завивки, мебели и т.н. може да се използва редовно за почистване на закрито. Газоразрядните лампи ниско налягане, генерират слаба линия при 185 nm, както и силна линия при 265 nm. А единствено 185 nm лъчението преобразува атмосферния кислород в озон.

Може ли да навреди на човек?

UV-C лампата може да доведе до евентуално осветяване на очите, когато работи в близост до хора и животни. Препоръчително е хората или домашните любимци да не са в стаята, когато лампата е включена или поне да не се взират в светлината директно. Вещи като картини, платна, снимки и др., които могат да бъдат повредени от слънчевата светлина, също не е препоръчително да са изложени на директна светлина от лампата.

Озонът сам по себе си е широкоспектърен фунгицид, който е в състояние да унищожава почти всички вредни микроорганизми, бактерии, вируси и свободни радикали. Озонът разгражда нуклеиновата киселина и ензимната активност на микроорганизмите като по този начин пречиства и стерилизира въздуха. 99% от вирусите са повредени или унищожени след 30 секунди експозиция на озона. На много места в света вече е доказано, че озоновият газ успешно унищожава и е изключително мощно оръжие за борба с вирусите COVID-19 и НАТОР като в същото време е безопасен, чист и ефективен /виж в Доказателства/.

Най-новите изследвания показват, че при контакт на корона вирус 2019-nCoV с атом кислород се наблюдава фрагментиране на липидната му обвивка, при което той не може да оцелее.

Абсолютно категорично и безспорно е доказано, че той е с 600 пъти по-голям стерилизиращ ефект от антибиотиците, 50 пъти по-мощен и 3000 пъти по-бърз бактерицид, вирусоцид и антисептик или казано най-разбираемо - дезинфектант от хлора и ултравиолетовата радиация, които са традиционно използвани. Озонът е много силен окислител, действа на 360°, разгражда и остранява толуол /бензалдехид/ и някои от химическите замърсявания - хлор ~90%, тежки метали, карбамид, цианид и др. До днес няма научно потвърждение, че съществуват микроорганизми, които да са станали имунизирани срещу дезинфекционния ефект на озона.

Озонът има нужда от броени минути, за да отстрани всички неприятни миризми и да върне качеството на въздуха.

Отлично се повлияват цигарен дим, като се премахва вредното въздействие върху пасивните пушачи, миризми на изгоряло или застоял въздух, кухненски миризми след готвене - на пържено, риба, подправки, миризми от домашни любимци, парфюми, ароматни пръчици. Това става на принципа на разграждане на молекулите, които въздействат на нашето обоняние. В зависимост от времето за въздействие и концентрацията на озон, органичните молекули могат да бъдат разградени до базовите съставки - въглероден диоксид, азот и вода. Озонът отстранява причинителя - премахва миризмата, а не я замаскира с друга.

Употреба
Портативната UV-C лампа за дезинфекция осигурява ефективна защита от вируси, бактерии, акари и плесени. Естествено елиминира 99,9% от вредните патогени, които причиняват настинка, инфекции, астма и алергични реакции без химикали, без миризма, без вредни остатъци. Дезинфекция на всички повърхности във вашият дом (матраци, подове и други повърхности) без пръскане с препарати или химикали. Хипоалергенен начин за дезинфекция на кухненски повърхности и прибори, легла, дивани, детски играчки, прибори за хранене, бебешки шишета, предпазни маски, пари, дори козината на вашия домашен любимец и др. Безопасно и лесно за използване, безшумна работа.

Дезинфекция на спални и матраци - на 2-4 см. от повърхността и постепенно местете лампата върху цялата област. Светлината да остане на всяка повърхност около 5-10 секунди.
Лични вещи (четка за коса, четка за зъби, бижута, самобръсначки): Поставете предметите на плот, осветявайте на 2-4 см. всеки предмет за 10 секунди.
Кухненска посуда: Задръжте лампата приблизително на 2-4 см. От всеки предмет. Задръжте светлината върху тях за 10 секунди.
Баня - задръжте лампата на 2-4 см. над повърхността. Осветете за 10-20 секунди.
Компютърна клавиатура, мобилни телефони, банкноти и монети, бебешки прибори за хранене и играчки и др. - задръжте лампата на 2-4 см. над повърхността. Осветете предметите за 20-30 секунди.

ВНИМАНИЕ! Опасност от излагане на UV-C! Излагането на бактерицидно ултравиолетово облъчване може да причини нараняване на очите и кожата. Това са предимно остри ефекти /конюнктивит, кератит и еритема/, които се появяват часове след експозиция, латентността намалява с увеличаване на дозата. Тъй като няма непосредствена индикация по време на експозиция, е важно да се предпазят очите и кожата от пряко излагане на бактерицидна лампа.

Методи за предпазване:
Защита на очите и лицето - изчистени пластмасови щитове за лице и очила без защита на лицето.
Филтриращи материали - обикновеното стъкло поглъща UV-C и UV-B, кварцовото и увиолевото стъкло пропуска UV-C, повечето прозрачни пластмаси поглъщат UV-C и UV-B и обикновено съдържат UV стабилизатори за ограничаване на стареенето.

Пазете устройството далеч от деца!!!

ПРЕНОСИМА UV+ОЗОН ДЕЗИНФЕКТОРНА ТОПКА

Начин на употреба

Един бутон за управление и два режима на работа:
1. Натиснете и задръжте бутона за 2-3 сек. Така включвате дезинфектатора в режим: 5 мин. работа - 60 мин. изключено - 2 мин. работа - 60 мин. изключено с постоянна повторяемост.
2. Натиснете втори път, и така активирайте режима с постоянна работа без прекъсване.
3. За да изключите напълно дезинфектора, натиснете трети път за 2 сек. или с по-дълга продължителност.

Характеристики:

Входящо напрежение: USB 5V 1A.
Капацитет на батерията: 1600mAh.
Производство на озон: 200мг/час.
Приложима ефективност: до 7 кв.м.
Зареждане: 3 часа.
Продължителност на работа: 4 часа.
Ниво на шум: ≤ 20dB
Материал: ABS
Tегло: 250гр.
Размери: 16.7 x 13.2см.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
http://SPYMASTER.bg
http://www.ozonatori.bg
обл.Варна, гр. Варна
Обяви от същия потребител: Виж всички 155 обяви
99 лв.преди 9 дни USB кабел с ГЛАСОВА записвачка | Батерии, зарядни устройства, UPS | гр. Варна

USB кабел с ГЛАСОВА записвачкагр. Варна

49 лв.преди 2 дни Флашка с Камера 4 В 1 | Други | гр. Варна

Флашка с Камера 4 В 1гр. Варна

89 лв.преди 30+ дни Флашка с Камера 7 в 1 | Видеонаблюдение/охрана | гр. Варна

Флашка с Камера 7 в 1гр. Варна

169 лв.преди 30+ дни ВГРАДЕНА IP WI-FI Камера в зарядно у-во | Видеонаблюдение/охрана | гр. Варна

ВГРАДЕНА IP WI-FI Камера в зарядно у-вогр. Варна

149 лв.преди 30+ дни Скрита Камера в бутилка | Видеонаблюдение/охрана | гр. Варна

Скрита Камера в бутилкагр. Варна

 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.