1. home
  2. »
  3. bcМашини, Инструменти
  4. »
  5. Инструменти
  6. »
  7. Обява № 6663086

зеге акумулаторно BOSCH GST 14.4V, NiCd NiMH - отлично, може и нови батерии

Обява №:
6663086
Цена:
190 лв.
Местоположение:
Състояние:
Актуализирана преди 12 дни. Валидна още 22 дни.
Допълнителна информация

1. Зегето е в отлично техническо състояние - всичко работещо както трябва: пендел, ролка, заключване на ножа, никакви странни шумове, също и без електрически проблеми - електронния спусък с променливи обороти също си работи. Произведено е 2002г. в Швейцария, преди ерата на боклуците.
Външно е много запазено - без драскотини и следи от голяма употреба, ако се излъска ще е като ново.
Куфарът е оригиналния, здрав е, но външно има следи от употреба - надрасквания и ожулвания.
Зегето е много сериозно. Дал съм снимки - това зеге е като 220 - волтовите истински сини зегета, и няма нищо общо с новите измишльотини Li ion. Просто се шашнах каква тъпотия са новите акумулаторни сини зегета на Бош - направо времянки, за маса пари. Всичко е като на зелените зегета от едно време - механика, бутало и т.н.- само че със син цвят е корпуса, и умопомрачаваща цена. Иначе на външен вид са го докарали, като че ли е нещо супер яко - да ама не. На всичко отгоре изцяло са черупков тип - два капака пластмасови затварят всичко и всичко лагерува в тях. На Макита акумулаторното зеге Li ion е направо като космически кораб пред тази простотия на Бош - дал съм снимка за сравнение. Над 300лв. струва бодито ново на този пълен та.. к на Бош, а има и обяви за употребявани такива за 200лв. и повече - всеки да си решава сам.
Не купувам и не ползвам машини произведени последните десетина години - имам си едно на ум какво е качеството им.
Професионалистите знаят, че машините с NiCd и NiMH батерии са много по - подходящи за тежка работа, те са истински войници в сравнение с машините с Li - ion батерии - има видеа в интернет в които ги сравняват в реални тестове кои какво могат и там това се вижда ясно https://www.youtube.com/watch?v=oZepYN8yj80.
Цена 190лв. - за бодито и куфара, друго няма. Плюс една чисто нова батерия качествена 14.4 V, 3.5Ah, NiMH - 260лв.
Синята серия няма нищо общо със зелената серия - това го казвам от опит. Зелените зегета са малко та.. к. в сравнение със сините / гледам че има сини ментета зегета - всеки да си отваря очите/.
Основната разлика между това зеге което продавам и зелените зегета, както и някои сини съвременни такива, е в механизма за притискане на ножа към ролката - от това зависи дали зегето ще реже като хората вертикално и право, или както си иска от типа че не знаеш как си отрязал нещо особено ако е по-дебело. При зелените и черупковите зегета това притискане е с една мижава пластинка пълен таш. к. и затова рязането става от типа малии какво става.
Съвет - когато купувате зеге втора ръка слушайте за необичайни шумове - зегето тряба да работи мазно, без тракане, виене, тропане, метален шум от стъргане и т.н.
Елементарна проверка дали зегето ще реже право и вертикално като хората - сложете ножа, хванете го с ръка отдолу за върха и го прибутайте напред да излезе от ролката - ако няма усещащо се съпротивление а излиза много леко, даже с луфт бягайте далече от това зеге.
Ползвайте само маркови ножчета, сменяйте ги веднага когато усетите съпротивление при рязането, ножовете са евтини но пораженията от натискане при изтъпени ножове излизат скъпо. Не купувайте ножове ментета от кварталната железария - само от проверени дистрибутори или големите хипермаркети - купувал съм ножове Бош от железарията с които не можах да отрежа 1 сантиметър от материала, бяха чиста ламарина.
Продавам и чисто нови батерии за тази машина - вижте другите ми обяви.
Тази машина не е подходяща да я ползвате с някакви приспособени Li - ion батерии - ще ги издуха за нула време. Просто тук няма да е както при машините за Li - ion батерии - знаете че те като видят зор изключват и спират, това е защита от претоварване, което убива Li - ion батериите. Тук няма да има такава защита и колкото и да внимавате белята ще се случи. Защитата от претоварване на Li-ion батериите е в самият ключ на тези машини. Много отворковци правят и се опитват да пробутват такова приспособяване, не го правете. При NiCd и NiMH батериите този проблем го няма. Ето част от инструкция за употреба на Li - ion батерии: ”Когато вашият електроинструмент е заклинил и не може да работи, моля, не го принуждавайте да работи, в противен случай прекомерният ток ще изгори батериите. ” - това не съм си го измислил аз. Можеше да си затрая за това, то и никъде няма да намерите тази информация, но ми писна да гледам какви простотии се предлагат за пари - то рециклирането на батерии е същата работа, пълна измама, казвам го от опит.
Лично аз не бих си купил никога нова машина, каквато и да е съвременна Бош - остана им само името, ниското качество да не казвам никакво качество, и умопомрачителните цени, то това е от десетина години не от вчера.
Тази машина иска хубав ток за да работи като хората, няма да стане с издухали батерии стари втора ръка направо мъртви по принцип или с рециклирани простотии. Не разчитайте и на стари оригинални батерии Heavy duty - те също са мъртъвци, имам обява за батерии и там съм обяснил всичко.  https://www.alo.bg/7022119
Изпращам само с Еконт.
За София може лично предаване.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
Георги Димитров
Обяви от същия потребител: Виж всички 44 обяви