1. home
  2. »
  3. bcЗдраве, Красота
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Обява № 6633919

Мощен дезинфектант - против SARS-CoV-2 (Коронавирус COVID-19)

Обява №:
6633919
Цена:
4.80 лв.
Местоположение:

гр. Варна, обл. Варна
Актуализирана преди 4 дни. Валидна още 85 дни.
Допълнителна информация

УПОТРЕБА

• Универсална употреба.
• За ефективна дезинфекция на контаминирани ръце след контакт с потенциално заразени хора, копчета на асансьори, градски транспорт, автобуси и таксита, врати по инстанции, банки, магазини.
• За почистване на дисплеи и корпус на смартфони и други електронни устройства. Безвредно за стъкло и пластмаса, не оставя следи, изпарява се бързо.
• За почистване на клавиатури, мишки, лаптопи.
• За премахване на следи от кръв и други засъхнали биологични течности, мазнини, следи от отпечатъци.
• Компактен размер, който може да се носи в чанта или джоб и така винаги да е под ръка.

СЪСТАВКИ

1. Етилов медицински спирт, концентрация 70-73%

• Chemax Pharma
• Veta Pharma

Алкохолът атакува и унищожава протеина на обвивката, който заобикаля някои вируси, включително коронавирусите като SARS-CoV-2 (или още наречен COVID-19). Този протеин е жизненоважен за оцеляването и размножаването на вируса.

Наличието на вода е решаващ фактор за унищожаване или инхибиране на растежа на патогенни микроорганизми с изопропилов алкохол. Водата действа като катализатор и играе ключова роля в денатурирането на протеините на вегетативните клетъчни мембрани. 70-75% IPA разтворите проникват по-напълно в клетъчната стена, коагулират всички протеини и следователно микроорганизмът умира.

Допълнителното съдържание на вода забавя изпаряването, следователно увеличава времето за контакт с повърхността и повишава ефективността. Концентрации на изопропилов алкохол над 90% незабавно коагулират протеините. В резултат на това се създава защитен слой, който предпазва другите протеини от по-нататъшна коагулация. Клетката ще стане неактивна, но няма да умре. При благоприятни условия клетката ще започне да функционира отново.

2. Борово масло - българско производство; с приятен, смолист и мек аромат; използва се при респираторни проблеми, инфекции, кожни заболявания, и при стрес; ефективно регенерира кожата.

3. Лавандулово масло - 100% натурален продукт; българско производство; силно антибактериално действие, както и противовъзпалително действие; помага при ухапвания от насекоми и комари.

4. Бутилките са изработени от прозрачна пластмаса. BPA free. Малките опаковки от 50 и 100 мл са компактни и удобни по време на пътуване или на работа.

ВНИМАНИЕ

• Използвани безвредни натурални продукти, но въпреки всичко да се избягва ползване при алергии или чувствителност на кожата към някои от горепосочените етерични масла или висока концентрация на етилов спирт.
• Да не се ползва за почистване на лице и други части от тялото. Само за ръце.
• Само малки количества са отровни за децата. Спиртът изглежда като вода. Отровен е и за възрастни, които понякога употребяват спирт вместо алкохол. Спиртът също може да бъде токсичен при вдишване. Да се използва в добре проветриво място. Освен това, тъй като е запалим, винаги трябва да се пази от топлина/искри/открит пламък.

ЦЕНА

• Малък пулверизатор с разтвор 50 мл - 4,80 лв.
• Среден пулверизатор с разтвор 100 мл - 7,80 лв.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
Violin Ivanoff
v***********f
обл.Варна, гр. Варна, Кайсиева градина
 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.