back to top

купувам винтоверт Festo Festool CDD12FX или CDD12 - само тялото

Обява №:
6579208
Цена:
30 лв.
Местоположение:

град София, област София
Актуализирана преди повече от месец. Валидна още 39 дни.
Допълнителна информация

КУПУВАМ / не продавам /. Може и с проблем в спусъка, което е най-често срещано. Нов спусък е маса пари - ако спусъкът е неизправен винтоверта си е направо за боклука, то за това и се намират евтинджос на запад. Признаци за издухал спусък - липса на плавни обороти или моментален стоп, тоест моторната спирачка не работи. Това са машини на 20 години - по принцип са издухали от всякъде понеже са много скъпи били и са ползвани професионално ама брутално, то само като им видиш външният вид той е плашещ. Аз ползвам такива винтоверти и съм се научил да си ги ремонтирам сам - спусък и двигател, трудоемко е но машините ми допадат за това и търся такива точно. Спусъкът ако го разглобите вече няма сглобяване - това го казвам от опит, аз приспособявам нов такъв от друга машина.
За CDD12FX - за бодито и патронника общо давам до 30лв. / може и без патронник - до 20лв./
За CDD12 - до 20лв.
Много неграмотници отварят и се опитват да ремонтират машини и в резултат се получава че машината е непоправимо увредена и е за боклука.
Патронниците към СDD12FX също ме интересуват - цена за тях по договаряне, зависи от състоянието.
Купувам и зарядно за този модел - само не работещо за 5лв / ще му ползвам само клемите /. Купувам и не работещ спусък - 5лв / ползвам му само зеленият бутон/.
Батерии не ме интересуват изобщо.. Оригиналните батерии за тези модели са толкова стари че със сиурност са за боклука, може да се зареждат привидно нормално, ама химията е приключила, сдават багажа за нула време, а зарядните не ми харесват като характеристики - моите батерии ги зареждам с друго зарядно с преходник.
Много хора си мислят, че като купят нещо Festo ще го продадат и ще спечелят много - да ама не, много неща няма просто кой да ги купи, особено пък стари такива бабички, за които влизаш във филм с батериите ако решиш да пробваш да си купиш машината - тези машини би ги купил само човек имащ такава за части, макар че трябва да очакваш проблем със спусъка или двигателя всеки момент, просто са на края на живота си. А пък стари батерии оригинални и зарядните за тези машини просто не виждам кой ще ги купи / рециклирането е пълна простотия и хвърлени пари на вятъра - дал съм маса пари за това и вече си купувам само нови заводски батерии разбира се китайски но качествени само от чужбина, не анонимни ментаци от България /. Стара оригинална такава батерия не ми трябва и без пари да ми я дават, зарядно също, просто ми трябват само едни клеми от зарядно да си направя втори преходник като резерва. Фесто имат само или много силно зарядно, което е рисково за китайските батерии, или слабо, което пък е смешно като време за зареждане, за това съм си намерил решение с оптимално силно зарядно друга марка с преходник.
С една дума ако сте решили да си купите втора ръка такава машина с цел да вземете работещ спусък или двигател рискът е огромен - считайте че те са издухали и може да се скапят ама във всеки момент и не си заслужава - друго решение търсете.
За София получаване на ръка.

Напиши първи коментар Покажи коментарите към обявата
 
 
Контакт с подателя
Георги Димитров
Обяви от същия потребител: Виж всички 56 обяви