1. home
  2. »
  3. bcТуризъм
  4. »
  5. Екскурзии в България
  6. »
  7. Обява № 6573407

Алестра Тур- Екскурзия Западни Родопи: Самодивско пръскало Дяволска пътека Вълчи камък

Обява №:
6573407
Обява от:
Цена:
155 лв.
Местоположение:

гр. Варна, обл. Варна
Актуализирана преди 5 дни. Валидна още 67 дни.
Допълнителна информация

Дати: 24-26.07; 05-07.09.2020

Програма:

1 ден

05:00 -Тръгване от Катедрала Варна 7:00-Почивка в Бургас

Около 11:00 часа спираме при Червената църква, един от бисерите на раннохристиянската архитектура в Европа, архитектурен и археологически паметник от национално значение. Продължаваме покрай река Въча и невероятните гледки на язовир Кричим, язовир Въча, язовир Цанков камък чак до ВЕЦ Девин. Възможност за организиран обяд по предварителна заявка в заведение на язовир Въча. Следващата ни спирка е в Девин и екопътека Струилица с водопада Самодивско пръскало. Името си носи от легендите, според които самодиви са обитавали местността около водопада. Днес не е нужно да сте самодива, за да стигнете до един от най-високите водопади в Родопите. Отправяме се към Триград. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

2 ден

7:30 - Зкуска. Разходка до Вълчи камък, обезлюденото село Чамла, Чаирски езера и хижата, където може да починем и хапнем местни специалитети. Панорамната площадка Вълчи камък е най-високо разположената такава на Балканите. Тя е на 1650 метра надморска височина и е около 100 метра по-висока от Орлово Око. Гледката е много впечатляваща, като може да видите планините Рила, Пирин, Родопите на територията на Гърция и дори панорамната площадка Орлово око ще бъде малко под вас. Защитената местност Чаирски езера е район, известен с естествено образували се свлачищни езера, ливади и вековни смърчови гори. Намира се на 1400 м. н. в. сред приказната природа на Западните Родопи. Районът е ограден от чисти ливади, езера и иглолистни гори. Чаирски езера са образувани от топенето на ледници през ледниковия период. Езерата са изумително красиви, с кристално чиста вода с редки растителни видове. Разходката с джипове не е включена в цената и се заплаща допълнително. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден

7:30 - Закуска. Отправяме се към Борино, от където започва началото на една от най-нашумелите напоследък екопътеки - Дяволската. Идеята за изграждане на Дяволската пътека е породена от природния потенциал на левия приток на р. Буйновска, изследван и проучван цели 8 години. Местността представя уникално единство от силно атрактивна природна композиция, съчетание от скални форми, водопади, водни каскади, ерозионни котли, скални венци и др. Почивка приЯгодинска пещера, възможност за обяд. Около 14 часа се отправяме към Варна. Пристигане Варна /Катедралата около 22 часа.

Цена: 155 лева от Варна; 145 лева от Бургас

Цената включва: транспорт, 2 нощувки в района на Триград или Ягодина в хотел 2 или 3*, 2 закуск, водач от агенцията.

Цената не включва: Входни такси за посещаваните обекти и високопроходим транспорт до Вълчи камък и Чаирски езера.

Разходка до Вълчи камък- 12 лева, до Чаирски езера - 33 лева. Комбиниран за Вълчи камък + Чаирски езера 35 лева.

Времетраене: до Вълчи камък- 1:30 часа; до Чаирски езера- 2:30 часа.

Сумата се заплаща в брой в офиса на фирмата или по банкова сметка. Потребителят заплаща аванс в размер на 30 % от общата сума. Потребителят се задължава да заплати остатъка от сумата не по-късно от 15 дни преди началото на пътуването.

Забележки: Минимален брой за осъществяване на екскурзията 35 човека. Срок за уведомяване за недостигнат минимум 5 дни преди датата на отпътуване. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

Туроператорът има сключен застрахователен договор по чл. 97 ал.1 от ЗТ със „ЗД Евроинс“ АД гр. София

Туроператорът сключва застраховка при пътуване в чужбина по чл.72 ал.1 със ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ ЕАД

Туроператорът предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуването“.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
Алестра тур
snimka
Кайрякова
Упаравител
http://alestratour.com
обл.Варна, гр. Варна, жк.Трошево, бл.82, партер /срещу МОЛ Варна/
Обяви от същия потребител: Виж всички 28 обяви
 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.