1. home
  2. »
  3. bcТуризъм
  4. »
  5. Екскурзии, Почивки в чужбина
  6. »
  7. Обява № 6496295
back to top

Почивка на о. Санторини, Гърция 2021

Обява №:
6496295
Обява от:
Цена:
798 лв.
Местоположение:
Държава:
Гърция (GR)
Дестинация:
о. Санторини
Продължителност:
8 дни
На база:
BB нощувка + закуска
Транспорт:
Самолет
Актуализирана преди 4 дни. Валидна още 47 дни.
Допълнителна информация

Дати за 2021г.:
08.05-15.05, 15.05-22.05
02.10-09.10, 02.10-09.10
8 дни / 7 нощувки
Директни чартърни полети от София!

* Избор на хотели:
Kamari Blue Boutique 3* standard / ВВ - цена 798 лв.
Armonia hotel 3* standard / ВВ - цена 821 лв.
Dolphin apartments 3* standard / RO - цена 879 лв.
Iris Boutique Hotel 3* superior / ВВ - цена 1023 лв.
Atlas Boutique Hotel 3* superior / ВВ - цена 1023 лв.
Antinea Suites Hotel & Spa 4* superior / ВВ - цена 1066 лв.
RK Beach Hotel 4* superior / ВВ - цена 1181 лв.
La Mer Deluxe Hotel & Spa 5* LUX / ВВ - цена 1685 лв.
* Цената зависи от избрания хотел и база на настаняване!

Включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ:
ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА резервация - депозит при резервация само 50 лв и доплащане 21 дни преди тръгване, при гарантирана програма;
50% ОТСТЪПКА от PCR тестове на лаборатория Рамус за самолетните и автобусните програми (Когато има наложено задължително изискване за отрицателен тест за осъществяване на пътуването)
ВКЛЮЧЕНА медицинска застраховка Traveller от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19;
БОНУС без аналог - при установяване на COVID-19 по време на пътуване - БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България (това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка);
БОНУС без аналог - Застраховка Отмяна на пътуване (включена във всеки пакет);
ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни. Отнася се само за нови резервации.

Програма:
Ден 1
Среща на летище София за директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter до Санторини, Гърция. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Информационна среща с Вашия представител. Свободно време.
Възможност да усетите гръцкото гостоприемство и да се забавлявате в една от традиционните таверни на острова - Таверната на Димитрис (по желание, срещу допълнително заплащане).
Нощувка.
Ден 2
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание екскурзия (срещу допълнително заплащане).
Обзорна екскурзия (целодневна): Пиргос - „столицата Фира“ - Имеровигли
Пиргос е забележително градче, което е било главен град на Санторини през годините, разположено във вътрешността на острова и по тази причина е запазило своя дух, с малките красиви къщи, останките от венециански замък и малкото византийски църкви. Ще посетим в близост и манастира Пророк Илия, построен на най-високата едноименна планина на Санторини - 567 м. надморска височина, откъдето се открива невероятна гледка към острова.
Фира - Столицата на Санторини. Поради своето местоположение (построен на склона на Калдерата) града се е превърнал в едно от най-посещаваните туристически места. Разхождайки се по уличките може да направите най-впечатляващите снимки на Калдерата. При желание в свободното време може да посетите Праисторическия музей и Археологическия музей. Като продължение на Фира се минава и през красивото селище Фиростефани - венеца на Санторини. От тук се открива по-различна гледка към Калдерата.
Имеровигли - най-високия град на Калдерата изглежда точно като типичното село на Санторини: емблематични бели сгради със сини куполи, тесни кръстосани пешеходни пътеки, епични залези.
Ден 3
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание екскурзия (срещу допълнително заплащане).
Емборио, Мегалохори, Месариа (полудневна - предиобед).
Основна забележителност на селището Емборио представлява Средновековната крепост, която е една от петте построени от Латините на острова. Тя е архитектурен шедьовър, съхранена и реставрирана, днес се намира в много добро състояние, като къщите в крепостта и около нея се обитават целогодишно. За да се влезе вътре се преминава през тесен тунел, след което попадате в лабиринт от тесни, криволичещи улички. Всичко наоколо може да се опише като „невероятна приказка“, която не Ви позволява да останете равнодушни. Така изглежда Старата част на града и затова той може да бъде определен като тип „Укрепено селище“, на което някои от къщите са вградени в самата крепостна стена, а другите изграждат квартала около нея. В средата на крепостта, може да се види църквата Пресвета Богородица, построена в началото на XVI-ти век. Тя е втората по значимост на острова и има фантастичен дърворезбован иконостас. Стария град Емборио е едно от най-красивите места на Санторини и излъчва невероятна тишина и спокойствие. Прави впечатление липсата на тълпи от туристи, както на други места по острова, а това е и причината да се запази неговия автентичен облик.
Мегалохори е обявено за традиционно селище със запазена типична цикладска архитектура, като най-старите му къщи са обградени с високи стени, заради тогавашния страх на хората от нападатели. В центъра има малък, украсен с много цветя площад, на който е издигнат паметник в чест на загиналите гръцки войници във войните от 1912 до 1923 година. Близко до него са построени и две от най-големите църкви на Мегалохори, посветени на Пресвета Богородица и на Светите Безсребърници Кузма и Дамян.
Земята около селото е много плодородна и затова основно занимание на жителите му в миналото е било обработването на лозята и производството на качествени вина. Благодарение на това те забогатели, след като започнали да изнасят виното за Русия.
Град Месариа е от по-големите населени места на Санторини. Според стари сведения, града е построен през XVII-ти век и е бил от типа селища с подземни, пещерни къщи.
В края на XIX-ти век, Месариa започва да се развива в индустриално отношение, защото там са построени няколко фабрики.
В началото на XX-ти век в града са били построени и две големи винарни, които и до днес произвеждат качествени местни вина. Най-интересната и красива къща е на Георгиос Аргиру, който в края на XIX-ти век е бил известен местен земевладелец и търговец на вино. Сградата е построена през 1888 година и в нея е съчетана местната архитектура с неокласически елементи. Днес тя е музей и представлява един от най-ценните паметници от новата история на Санторини, като през 1985 година официално е обявена за „произведение на изкуството“.
Най-голямата църква в Месариа „Свети Димитър“ е построена преди 1864 година. Тя е красив образец на Цикладската архитектура, с уникален дърворезбован иконостас и много ценни икони.
Ден 4
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание екскурзия (срещу допълнително заплащане).
Залезът Ия (полудневна екскурзия от 16ч. до 21ч.)
Залезът Ия - най-вълнуващото и впечатляващо преживяване на Санторини.
Тръгва се следобед след 16ч, за да се посети град Ия - най-вълнуващия залез! Посещава се и крепостта Св. Никола, построена 1480 от венецианците. Разглержда се и квартала от капитнаски къщи. Виждат се и вятърните мелници на град Ия, както и част от подземно-пещерни къщи.
Град Ия е разположен в западната част на Санторини, преди е бил построен за селище на моряци, а сега е най-забележителното и посещавано място на острова.
Ден 5
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание екскурзия (срещу допълнително заплащане).
Екскурзия с кораб до вулкана и до островите в калдерата (целодневна) от 9ч. до 18ч.
Посещение на вулканичния остров Неа Камени, разходка с местен водач по пътечка, водеща до кратера на все още активния вулкан. Продължаваме до другия остров - Палеа Камени. Влиза се в залива Агиос Николаос с топли вулканични извори. Посещение и на остров - Тирасия, който е бил част от античния остров Стронгили преди изригването на вулкана. На острова ще имаме време за обяд по крайбрежната улица, разходки, плуване. По пътя ни на връщане ще имате възможност да видите и снимате селището Ия и от морето.
Ден 6
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание екскурзия (срещу допълнително заплащане).
Южно Санторини - целодневна екскурзия до Акротири - Червения плаж и музея на виното с възможност за дегустация на вина
Разкопките на праисторическия град до съвременния Акротири е един от най-значимите археологически обекти, който включва огромна структура, с площ над 14 декара. Обявен за гръцкия Помпей, затрупан от лавата на вулкана. При изригването му една вълна от гореща пепел е помела покривите и горните етажи на сградите, а вулканичен материал е затрупал целия остров. След това е завалял проливен дъжд, който довел до образуването на гъста кал. Понеже селището е построено по склона към морето, тази кал запълнила догоре всички сгради и по този начин ги съхранила и се запазили голяма част от стенописите им. След това ще имате свободно време на Червения плаж, един от най-известните на Санторини, популярен със своите уникални цветове на пясъка и скалите наоколо. Периса e следващата ни спирка. Град, известен с черния си пясъчен плаж, където е построена и цървата Св. Ирина(Agia Irene), ранна византийска църква, дала името на Санторини (Santa Irene). Там ще имате достатъчно време да плувате, да разгледате района и да опитате прясна риба в местните таверни. Последна спирка е Музея на виното Куцоянопулос, където ще се дегустира четири вида местни, качествени вина. Той е единственият подземен музей на виното в Гърция, разположен на 8-10 метра под земята и има формата на лабиринт с дължина около 300 метра.
Ден 7
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
Ден 8
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището за директен чартърен полет до София с авиокомпания Bulgarian Air Charter. Кацане на летище София.

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
- Самолетен билет с директен чартърен полет София-Фира-София на авиокомпания Bulgarian Air Charter;
- Регистриран багаж 20 кг и ръчен багаж 10 кг;
- Летищни такси;
- Трансфер летище - хотел - летище;
- 7 нощувки в избрания хотел на съответната база настаняване;
- ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс;
- PCR тестове, ако се изискват;
- Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19;
- Представител на туроператора с български език.

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
-Целодневна обзорна екскурзия - Пиргос - столицата Фира - Имеровигли - 57 лв на възрастен/ 28 лв на дете до 11.99 г.;
-Таверна Димитрис (вечерна) - 68 лв на възрастен/ 37 лв на дете до 11.99г
-Полудневна екскурзия до Емборио, Мегалохори, Месариа - 50 лв на възрастен/ 25 лв на дете до 11.99 г.;
-Полудневна екскурзия Залеза Ия - 50 лв на възрастен/ 25 лв на дете до 11.99 г.
-Целодневна екскурзия с кораб до вулкана - 79 лв на възрастен/ 39 лв на дете до 11.99 г.;
-Целодневна екскурзия Южно Санторини - Акротири - Червен плаж - музей на виното и дегустация на вина - 56 лв на възрастен/ 28 лв на дете до 11.99 г.;
-Туристическа такса. Заплаща се на рецепция при пристигане;
-Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета;

Резервации:
Първоначална вноска: 50 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 21 дни преди датата на пътуване.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
ТА АПОЛО ОФИС ДОНДУКОВ /до парк Заимов/
https://www.facebook.com/tourismtravelandjourney
обл.София, гр. София, УЛ. ТРАКИЯ 17
Обяви от същия потребител: Виж всички 83 обяви