НГ релакс в минералните води на СПА ЛУТРАКИ ПОЗАР

Обява №:
6360268
Цена:
455 лв.
Местоположение:

гр. София, обл. София
Държава:
Гърция (GR)
Дестинация:
Лутраки Позар
Продължителност:
4 дни
На база:
HB нощувка + закуска + вечеря
Транспорт:
Автобус
Актуализирана днес. Валидна още 22 дни.
Допълнителна информация

ТО ”Иванико Тур”, София
Програма
Гърция за НОВА ГОДИНА 2020 СПА хотел „Четири сезона” 3+ * ЛУТРАКИ ПОЗАР с КАСТОРИЯ
НОВОГОДИШНИ оферти 2020 СПА почивка на планина в КАЙМАКЧАЛАН - гръцките АЛПИ
ПРОМОЦИЯ за ранни записвания до 25 октомври - ТОП оферта - 455 лева!
ЧЕТИРИ дни релакс в минералните води на СПА ЛУТРАКИ ПОЗАР - релакс в градините на РАЯ!
Дати на пътуване: 30.12 - 02.01.2020;
Хотели в СПА Лутраки: СПА хотел „Четири сезона“, вижте хотела тук: http://www.4-epoxes.gr/

Предимства на програмата:

- ОСЕМ години традиция в перфектен СПА хотел с висока оценка от туристите във всички сезони!
- отлично съчетание от планина, минерални извори и СПА хотел в почивните дни за Нова година!
- богата екскурзионна програма - недалеч от България!

1 ден (30.12.2019): София - СПА комплекс Лутраки Позар - 400 км.
Сутринта в 07:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута: Кулата - Солун - СПА курорт Лутраки Позар. В ранния след обяд пристигане в Спа курорта Лутраки, разположен в подножието на планината Каймакчалан, често наричана - гръцките Алпи. Настаняване в хотела. Време за почивка и освежаване. Разходка до СПА центъра на курорта, намиращ се на 390 метра надморска височина и разположен на площ от 75 м2. Водите от шест минерални извора с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река с невероятни естествени водопади. Едната половина от реката е със студена вода, а другата половина от водите на реката са с температура 37 градуса и цялото това чудо на Природата тъне сред оазис от зеленина на окръжаващата го гора. Неслучайно местните жители наричат това благодатно място - градините на РАЯ, а лечебните води на реката - благословени. Възможност за къпане в басейните на открито: в коритото на самата река или в закритите басейни на специално изградения за целта - СПА център. Вечеря и нощувка.

2 ден (31.12.2019): Лутраки Позар - Едеса - Лутраки Позар
Закуска. Свободен ден за СПА развлечения или по желание и допълнително заплащане - полудневна екскурзия до град Едеса или още наричан в миналото от цар Самуил град - Воден. Едеса е на разстояние 30 км. от курорта Лутраки и привлича хиляди туристи с прекрасните си водопади. Отпътуването е в 10:00 часа с престой в града за около три часа - време, в което ще имате възможност да се запознаете с впечатлителните водопади, да изпиете по чаша кафе или да обядвате с местни специалитети в ресторанта на самите водопади, или защо не малко шопинг в магазинчетата, предлагащи разнообразие от сувенири и кожени изделия… Завръщане в СПА Лутраки около 14:00 часа. Време за СПА удоволствия и подготовка за празничната новогодишна нощ в ресторанта на хотела. ПРАЗНИЧНА новогодишна вечеря с музика и включени напитки: аперитив, 0,200 мл. вино и безалкохолна напитка. ЧЕСТИТА НОВАТА 2020 година! Нощувка.

3 ден (01.01.2020) Лутраки Позар - Кастория - Лутраки Позар - 260 км.
Закуска. Свободен ден за СПА развлечения или по желание и срещу допълнително заплащане - екскурзия до Кастория или още разходка близо до славната българска област Кутмичевица в някога българският град - Костур - живописен град, удивително наподобяващ на Охрид. За приликата допринася подобното разположение на полуостров в Костурското езеро - езеро Орестиада, допринася за приликата още и архитектурата на съхранените и до днес старинни къщи, застроени амфитеатрално по хълма, спускащ се към езерото, както и големия брой запазени и действащи и до днес около 70 на брой стари църкви, много от тях от времето на княз Борис, почитан от Българската църква като Свети цар Михаил Борис. Свободно време за разходка край езерото, или възможност да обядвате в крайбрежните таверни с панорама към езерото и пернатите му обитатели или време за пазаруване в специализираните магазини, мамещи с разнообразие от кожени палта и всякакви кожени изделия… В 17:30 отпътуване от Кастория за Лутраки Позар. Нощувка.

4 ден (02.01.2020): Лутраки Позар - София
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България.

Пакетна цена на турист:

Според заемането в хотела http://www.4-epoxes.gr/

редовни цени
ПРОМОЦИЯ до 25 Октомври

На турист в двойна стая
редовни цени 475 лева
ПРОМОЦИЯ до 25 Октомври 455 лева

Единична стая
редовни цени 740 лева
ПРОМОЦИЯ до 25 Октомври 720 лева

Дете до 02.99 г. без легло
редовни цени 70 лева
ПРОМОЦИЯ до 25 Октомври 70 лева

Дете 03 - 11.99 г на доп. легло
с 2-ма възрастни в стая
редовни цени 239 лева
ПРОМОЦИЯ до 25 Октомври 219 лева

Трети възрастен на доп. легло
редовни цени 345 лева
ПРОМОЦИЯ до 25 Октомври 325 лева

Забележка: деца до 03 години, не ползват легло и заплащат само 70 лева - получават място в автобуса и стол в ресторанта за тържествената вечер

Пакетната цена включва:
Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
3 нощувки със закуски на богата блок маса
1 стандартна вечеря по меню без напитки на 30.12.2018
Спа услуги в Спа центъра на хотел „ Четири сезона“
Мед. застраховка помощ при пътуване в ЗК „Левинс” с лимит на отговорност - 4000 евро

Пакетната цена НЕ включва:
Туристическа такса - заплаща се лично в хотела
Новогодишна вечеря с музика и включени напитки: аперитив, 200 мл. вино и безалкохолно - 60 лева/ деца до 12 год. - 45 лева (заплаща се задължително)
Входни такси за обекти посещавани по желание
Целодневна екскурзия до живописната Кастория - 20 евро /при минимум 20 туриста/
Полудневна екскурзия до водопадите в Едеса - 10 евро
Входове за СПА центъра при минералните извори на курорт Лутраки
Доплащане: медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” с лимит 4000 евро се доплаща от туристи на възраст от 70 год. и над 70 год. доплащат - 7 лева!

Важна информация:
От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място в хотела.
за 5* хотели - 4 евро на стая, на вечер
за 4* хотели - 3 евро на стая, на вечер
за 3* хотели - 1.50 евро на стая, на вечер
за 2*, 1* хотели - 0.50 евро на стая, на вечер

Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 30 лева от цената!

Забележка: за пътуващите със собствен транспорт в пакета не е включена мед. Застраховка!
Пътуващите със собствен транспорт се възползват от трансферите на място само ако има налични свободни места в автобуса!

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата!
Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт. За непълнолетни - нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.
Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин и срок на заплащане: при записване - 200 лева на турист; остатъкът - до 12 декември.
Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА

Описание на курорта Лутраки

Курорта Лутраки Позар е от местата, които посетилите го определят с отметка - трябва да се види! Курорта съществува от незапомнени времена, споменава се още в древността от Херодот и от бащата на медицината - Хипократ. Според предания името му произхожда от две думички: ПО / в архаичен гръцки значи - вода/ и зари / от славянската дума - жар / или жарещи, топли води. В съвремения гръцки преведено името е - ЛУТРАКИ.

Лутраки Позар е едно невероятно място, сякаш недокоснато от времето. Имаш чувството, че си се върнал няколко хилядолетия назад и си представяш древните македонци, които най-непринудено се къпят във ваничките, като в природно джакузи сред разкошна широколистна гора.
Курорта е неповторим и изключителен с това, че едновременно и един до друг се намират ледено студени и топли минерални извори, благодатно изливащи и събиращи водите си в една цяла река.
Водата в реката от едната страна е ледена, но само на метър разстояние вече е топла минерална вода с температура 37 градуса, която пуска мехурчета като джакузи.
Около тези безбройни изворчета с топла вода гърците още от древността са оформяли ванички, ползвайки кръгли, бели речни камъчета и така всеки се топвал в собствената си ваничка.

Днес на мястото, освен естествения басейн в коритото на реката е изграден и закрит СПА център, който предлага: четири басейна разделени за ползване от мъже и жени, външен басейн и масаженн център.

Спа центърът, както и басейна, естествено образуван в реката са с работно време от 07:00 до 22:00 часа през топлите месеци и от 09:00 до 20:00 часа през зимата. Таксата за ползване на естествения басейн в реката е 2 евро, за ползване на открития басейн се заплаща - 4 евро, а за закритите басейни таксата е 5 евро.
В градчето има множество, потънали в цветя и зеленина самобитни, семейни хотели. От заведенията се носи неповторима, жива музика, която може да чуеш само в Гърция.

Описание на полудневната екскурзия до Едеса:

С тази екскурзия ще се докоснете до град с три хиляди години история, столица в миналото на Македонското царство при цар Хераклидис Каранос. Град, известен в по-новата си история и под името Воден, дадено му от българския цар Самуил, заради изобилието от вода тук. В годините пък на индустриален подем го наричали и Манчестър на Изтока...
Днес, мястото е посещавано целогодишно от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единият от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите.

Описание на Кастория

Кастория или още наричан от нас българите - Костур е живописен град, удивително наподобяващ град Охрид. За приликата допринася разположението му на полуостров в Костурското езеро - езеро Орестиада, допринася за приликата още и архитектурата на съхранените и до днес старинни къщи застроени амфитеатрално по хълма, спускащ се към езерото, както и големия брой запазени и действащи и до днес около 70 на брой стари византийски църкви.
Кастория е един от най-големите, както в миналото, така и днес, производител на кожени изделия и палта. В тази връзка - красиви и елегантни магазини за палта и кожени аксесоари, както и многобройни заведения по брега на езерото са другото изкушение за посетителите му.
Езерото Орестиада - разположено в Северозападна Гърция, недалеч от границата с Албания, между планините Витси и Грамо, дало името на областта. Езерото е част от групата на Егейските езера и е разположено на 630 метра надморска височина. Площта му е 28 квадратни километра, а водосборният му басейн e 253 квадратни километра. Дълбочината на езерото е приблизително 9 метра. Езерото е дълго 30 километра и има обем от 100 000 000 кубични метра вода; оформено преди около 10 милиона години, в него се вливат 9 малки реки и се срещат над 200 вида птици.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
ИВАНИКО ТУР
http://ivanikobg.net
обл.София, гр. София, Цар Самуил 3
 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.