1. home
  2. »
  3. bcТуризъм
  4. »
  5. Екскурзии, Почивки в чужбина
  6. »
  7. Обява № 6320138

Екскурзия РУСИЯ - Златният пръстен

Обява №:
6320138
Обява от:
Цена:
2 125 лв.
Местоположение:

гр. София, обл. София
Държава:
Русия (RU)
Дестинация:
Москва - Владимир - Боголюбово - Суздал - Кострома - Ярославъл - Ростов Велики
Продължителност:
8 дни
На база:
BB нощувка + закуска
Транспорт:
Самолет
Актуализирана преди повече от месец. Валидна още 23 дни.
Допълнителна информация

Едни от най-живописните места в Русия, неслучайно са обединени в „Златния пръстен“ - туристически маршрут, в който са включени стари руски градове, със запазени паметници от културата и историята на страната.
Имаме ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ!

12.07.2020 г.
8 дни / 7 нощувки

На човек в двойна стая 2125 лв.
Единична стая 2385 лв.
** ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ!!!

Програма
1 ден Москва
Полет София - Москва. Трансфер и настаняване в хотел.
2 ден Москва
Закуска. Първата точка от нашия маршрут е руската столица. Ще започнем с панорамна обиколка от хълма Воробьови, откъдето се открива гледка към целия град, после ще минем край Държавния университет - пример за сталинска архитектура, дипломатическия квартал, Триумфалната арка, Червения площад. Ще посетим Кремъл - архитектурен комплекс, включващ президентската резиденция, Сената, няколко катедрали, Оръжейна палата, монументите Цар Пушка и Цар Камбана.
3 ден Владимир - Боголюбово
След закуска отпътуваме за Владимир, основан през 1108 г. от княз Владимир Мономах. Градът става столица на Владимиро-Суздалските княжества в средата на 12 век и най-влиятеленият център в Североизточна Русия. Ще разгледаме катедралата Успение Богородично, уникален монумент от бял камък от 1150 г., Златните порти - прекрасен пример на староруско отбранително съоръжение, строени в началото на 12 век от принц Андрей Боголюбский, храма на Свети Димитри от 1194 г., посветен на Димитри Солунски. Ще обядваме в местен ресторант и ще продължим към Боголюбово, бившата резиденция на принц Боголюбский, строена между 1158 г. и 1165 г. Руснаците вярват, че Боголюбово е изградено на мястото, където Андрей получава видение на Дева Мария, носеща свитък в ръка. Тя му нарежда да изгради църква и манастир на това място. Днес църквата е в листата на ЮНЕСКО. Нощуване в Суздал.
4 ден Суздал
Закуска. Днес ще видим Суздал, градът - резерват, част от Златния пръстен, често наричан „руската Мека“. Обиколката ни включва най-старата част на местния Кремъл, изградена през 11-12 век, за да защитава града, и катедралата на Рождество от 13 век. Ще видим музея под открито небе с дървена архитектура, пресъздаващ живота и традициите на местното население от периода 17 - 19 век. Ансамбълът включва църкви, издигнати само от дърво без гвоздеи, къщи и мелници.
5 ден Кострома
След закуска отпътуваме за Кострома, административен център и голямо пристанище на Волга. Основана е през 1152 г. от Юрий Долгорукий. Градът е свързан с историята за подвига на Иван Сусанин, който през 1613 г. спасява новата царска династия. Той помага на Михаил Фьодорович Романов да се укрие от поляците в местния Ипатиевски манастир. Така Кострома става родина на царската династия, а Ипатиевски манастир - люлка на рода Романови. В него е погребан и Иван Сусанин, отдал живота си за царя. През 17 век Кострома се превръща в богат търговски и занаятчийски град и столица на губернията. Обяд. Ще разгледаме катедралата на Богоявление, първата каменна сграда в града, църквата на Възкресение в Ипатиевския манастир, известна с красивите си фрески, и Катедралата на Света Троица, изрисувана от известния иконописец Никитин. След екскурзията отпътуваме за Ярославъл, стар руски град, разположен на брега на Волга.
6 ден Ярославъл - Ростов Велики
Закуска. Ярославъл е основан около 1010 г. от княз Ярослав Мъдри като отбранителна крепост. Градът процъфтява през следващите векове, благодарение на местоположението си на важния воден път по Волга и скоро става столица на Ярославското княжество. Това е градът с най-старите театрални традиции в Русия. Тук през 1750 г. трупата на Волков полага основите на руския театър. Тук е гастролирал Станиславски и е работил поета Некрасов. Ще видим манастира Преображение Господне, църквата на пророк Илия и църквата на Никола Идеин. В тях се намират най-впечатляващите фрески от Златния пръстен. После ще отпътуваме за Ростов Велики, един от най-старите градове в Русия, често наричан люлка на руската архитектура. Ще посетим Ростовския Кремъл, бивша митрополитска резиденция и Спасо-Яковлевския манастир, съчетал в себе си няколко архитектурни стила - класически, Барок и Готика.
7 ден Переславъл Залески - Сергиев Посад
След закуска ще отпътуваме за Переславъл Залески, основан през 13 век от Юрий Долгорукий. Ще видим Спасо-Преображенската катедрала, единственият стар храм от бял камък, достигнал до нас напълно съхранен. Строежът му започнал през 1152 г. от Юрий Долгорукий и бил завършен от синът му княз Андрей Боголюбский. Тук е кръстен Александър Невски през 13 век. Ще обядваме и продължаваме към последната спирка от Златния пръстен и резиденция на руския патриарх - Сергиев Посад. Тук се намира манастирът Троице-Сергиева Лавра - включен в листата на ЮНЕСКО. Това е най-големият руски мъжки манастир с вековна история. Музеят, който се намира в пределите на манастира, пази богата колекция от стари руски картини, икони, средновековни манускрипти, книги, гоблени, църковна утвар и резба от периода 14 - 17 век. Сергиев Посад е и дом на първата руска матрьошка. Ще нощуваме в Москва.
8 ден Москва
След закуска трансфер до летището за полет до София.
Цената включва:
Самолетни билети с летищни такси и багаж 23 кг;
3 нощувки с 3 закуски в хотел 3* в Москва;
2 нощувки с 2 закуска в хотел 3* Суздал;
1 нощувка със закуска в хотел 3* Ярославъл;
1 нощувка със закуска в хотел 3* Ростов Велики;
3 обяда;
Всички трансфери по програмата;
Обиколка на Москва;
Посещение на Кремъл;
Обиколка на Владимир;
Посещение на музея Боголюбово;
Обиколка на Суздал;
Обиколка на Кострома;
Посещение на Ипатиевски манастир;
Обиколка на Ростов Велики;
Посещение на Спасо-Яковлевския манастир;
Екскурзия в Переслав Залески;
Екскурзия в Сергиев Посад;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 30 000 евро на ЗАД Мондиал;
Тур мениджър от агенцията

Цената не включва:
Входни такси: Москва Кремъл - катедралата Успение Богородично и Оръжейната палата, Катедралата на Свети Димитър, Боголюбовски манастир, Кремъл в Судзал, Кострома - Катедралата на Богоявление, Ипатиевски манастир, Кремъл в Ярославъл, Ростовския Кремъл, Спасо-Яковлевския манастир, Троице-Сергиева Лавра - 77 евро;
Виза и визова услуга за Русия - 150 лв.
Слушалки по време на екскурзиите - 10 лв. на човек
Доплащане за медицинска застраховка за лица, навършили 66 г. - 21 лв.

Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
ТА АПОЛО ОФИС ДОНДУКОВ /до парк Заимов/
https://www.facebook.com/tourismtravelandjourney
обл.София, гр. София, УЛ. ТРАКИЯ 17
 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.