1. home
  2. »
  3. bcМашини, Инструменти
  4. »
  5. Инструменти
  6. »
  7. Обява № 6230790

батерия нова за винтоверт Bosch 12V, 3Ah, NiMH, и полезни съвети от опит да си спестите главоболия

Обява №:
6230790
Цена:
65 лв.
Местоположение:

гр. София, обл. София
Състояние:
Актуализирана вчера. Валидна още 58 дни.
Допълнителна информация

Дал съм много информация от опита ми за батериите NiCd и NiMH - отделете няколко минути и прочетете, само ще спечелите от това, ще Ви е от полза да не си хвърляте парите на вятъра за такива батерии!
Няма такава цена за такава батерия! Ако някой намери в България по-евтина с тези параметри да ми каже - ще му бъда благодарен / а и тази която продавам е качествена и скъпа/.
Имам налични 4 броя само, не съм вносител на количества.
Нови в кашончето, производител / марка REEXBON. Купувам си батерии за мен само от чужбина / занаятчия съм и ползвам само такива батерии, машините са ми само от старите войници на Бош, не съвременните измишльотини/, гледам отзивите за производителя, и от време на време продавам по някоя, много изгодно.
От големи вносители на такива батерии тук в България няма да си купя батерия никога, по - долу съм обяснил защо. За рециклирането / пълен майтап, направо измама по принцип/ също съм казал мнението си от опит по - долу. Дал съм и снимка за просташко рециклиране.
Бихте ли ми казали къде мога да видя мнения за закупени нови китайски батерии, или рециклирани батерии от пишещите се за сериозни фирми тук в България, това не е ли странно че няма такава възможност? Продадох две батерии на човек скъсал си нервите с рециклиране например.
Тези батерии се зареждат с всички зарядни на Бош - AL 60 DV 1411, AL 60 DV 1419, AL 1450 DV, AL 2425 DV, не се притеснявайте ако Вашите стари батерии са NiCd. НЕ ПОЛЗВАЙТЕ много силните зарядни на Bosch - AL12FC И AL15FC - много висок е риска / да не кажа че е сигурно/ да изкипят и най-добрите китайски батерии, пък и за оригиналните БОШ тези зарядни не бих ги ползвал лично аз/. Рециклирани батерии ще бъдат убити веднага с тези две зарядни! Прочетете всичко което съм написал внимателно - ще Ви е от полза ако ползвате такива батерии на Bosch - NiCd или NiMH.
Марка REEXBON, скъпа е, сертифицирана - естествено е китайска като всички други / гледах отзивите да се ориентирам горе долу кои са читави, защото има различни производители и цените са различни/. Има и по-евтини, но зад тях не стои никой, просто производителят е неизвестен - просто се казва че са батерии еди какви си като характеристики и толкова, и за да не са съвсем без никакви надписи пише ”Power tool battery”, което не е никаква информация, това Ви казва просто че купувате батерии а не кашкавал - дал съм снимка за какво говоря. Ако потърсите в нета ” Power tool battery” просто няма да намерите нищо което да Ви каже нещо - все едно сте потърсили ” кашкавал”. Купуването на нова китайска батерия изисква да си отваряте очите на четири! Винаги гледайте кой е производителя, кой стои зад батерията като име - на етикета трябва да го има и търсете в нета някаква информация по въроса, някакви цени, отзиви на купувачи, ако не намерите нищо- решението и риска са си Ваши. Същото е като да си купите например ”клещи” - има клещи за 3лв. има и за 73лв.
Цена 65лв. за 1 брой, просто този производител е много скъп! Щом с тази скъпа батерия съм най-евтин в България за тези параметри представете си разни боклуци каква печалба носят и каква измама са.
Дал съм снимки отвътре за сравнение между оригинална батерия Bosch. заводска такава китайска, и рециклирана такава.
Купувал съм нова такава заводска китайска батерия от България, от известна фирма 12V 1.5Ah - Ni Cd - издържа 2 месеца и започнаха мъките да я добутат до края на гаранцията 6 месеца, интересното е че искаха да видят точно с какво зарядно на Бош ги зареждам - само че това не ти го казват като си купуваш батерията - с колко Ампера да се зарежда, защото така им е изгодно! Добутват те до края на гаранцията с триста мъки и тогава хвърляш батерията - това е истината. Това с даването на гаранция е страшна уловка за купувача - той си мисли че си е купил нещо добро щом дават гаранция, само че мъките му тепърва започват - ще му обръщат внимание, ще ремонтират уж нещо, ще му губят времето, и така докато изтече гаранцията. Подчертавам дебело - тези батерии не подлежат на никакви ремонти и шмекерии от този род - само нова такава е правилното решение!!!
Работя с този тип машини и батерии на Бош от 20 години. Машините и зарядните са много издръжливи, въпросът е дали да се откажете от тях заради проблеми с батерийте. Всеки си решава сам.
По въпроса с рециклирането, което се предлага масово - правил съм го и повече не бих го направил никога! Само хапнах дървото. Купуват тела издухали на килограм от Китай и ги влагат в пакетите - правят така, че да имате някаква батерия за срока на гаранцията, ще Ви я поправят ако трябва 10 пъти. Само че нали разбирате че към работили вече тела да добавяш нови такива, за да закърпиш положението не върши никаква работа - добавяне на нови тела към стар пакет е пълен майтап, те не работят вече еднакво. Другият проблем на рециклираните батерии е с колко мощно зарядно могат да се зареждат - повярвайте ми бързо зарядните 5 Ампера ги убиват - тези тела са за слаби зарядни само!!! Питайте този който ги рециклира с колко ампера могат да се зареждат - интересно е какво ще отговори!
Не зареждайте рециклирана в България батерия с повече от 2 Ампера зарядно / зареждайте само с AL1411 или AL1419/ иначе просто ще изкипи - ще видите нещо като брашно при положителния полюс на може на едно, може на повече от телата вътре след като я отворите, това също е от опит! Това ако го установите - по-добре изхвърлете батерията. Просто отворете батерията малко преди да изтече гаранцията на рециклирането и проверете за такива налепи /ако са с хартиени втулки телата се появяват и нещо като петна от намокрено/, сигурни признаци че батерията е издухала изцяло, ама целия пакет, /може само едно тяло да е така, но това няма значение/ - след това си търсете правата, макар че само ще си скъсате нервите и ще разберете че сте се прецакали жестоко / това ми се е случвало многократно, но вече не /.
Спазвайте елементарните правила за експлоатация на тезе батерии - зареждайте само пълна / празна, не ги поставяйте топли в зарядното и след зареждането изчакайте малко да се охладят. Топлината ги убива! Ако трябва си вземете още една батерия, но гледайте да не са топли преди и след зарядката!!! Никога не поставяйте батерията топла в зарядното!!!
Знаете, че има китайски винтоверти, със зарядно и батерии направо без пари - а познайте какви са тези батерии като качество, такива са и във вашите рециклирани батерии!
Дал съм и снимка на рециклиране в къщи, с поялник - пълна простотия.
А най-големите смешници са тези които продават издухала батерия със съвет да я рециклирате, на цена за тази непотребна кутия 20 лева примерно, даже и повече, Вие вече си имате такава кутия, вътре няма какво да се поврежда, има само един датчик за прегряване, и нещо като предпазител, които в моят опит с тези батерии вече 25 години не са се скапвали никога на нито една батерия. По-добре си купете каквато и да е нова китайска батерия, все пак заводско изпълнение- тя поне е работеща и си има всичко в кутията. Втора ръка оригинал Бош са огромен риск, казват Ви някакви небивалици че батерията държи ток на някакви проценти, не се изненадвайте след като я купите че не става за нищо, аз съм правил същата глупост! Най - често казват така - батерията държи примерно на 80% - това не могат да го кажат и най големите разбирачи, просто е абсурдно. Ако Ви кажат точни параметри - може да се измери елементарно с мултицет за 6 лева - пълна / празна - тогава може и да си купите много добра батерия, но аз не съм срещал такава обява да ми казват точни параметри на стара батерия - Вие си отговорете защо.
Всичко това го написах защото ми писна да гледам как правят хората на глупаци и да им се взимат парите за простотии!!! Аз също бях от пострадалите, и съм минал по този път!
Може лично предаване в София.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
Георги Димитров
Обяви от същия потребител: Виж всички 11 обяви
60 лв.преди 2 дни BAHCO клещи гарги нови 250mm - 8224 | Инструменти | гр. София

BAHCO клещи гарги нови 250mm - 8224гр. София

 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.