1. home
  2. »
  3. bcИзкуство, Хоби
  4. »
  5. Антиквариат
  6. »
  7. Обява № 5989749

Стара американска библия Кинг Джеймс, публикувана през 1611 г.  - 1093 стр. стария и новия завет -

Обява №:
5989749
Цена:
365 лв.
Местоположение:
Актуализирана преди повече от месец. Валидна още 24 дни.
Допълнителна информация

Стара американска библия Кинг Джеймс, публикувана през 1611 г. - 1093 стр. стария и новия завет - притежавайте тази свещенна книга и нека бог и силата му винаги бъдат с вас и да ви пазят и закрилят!
Библията е в прекрасен вид за годините си.
Почувствайте мирисът на хартията и следите на времето по тази безценна книга.
Източник на доброта, мъдрост и възвишеност.
Размери: 20 х 13 см.

Стар внос от Англия!

Притежавайте този старинен ценен екземпляр и свещенно писание.

*** Библията Кинг Джеймс - историята
Библията Кинг Джеймс, публикувана през 1611, беше разрешената английска версия на Библията, преведена от оригинала на иврит и гръцки език на английски език по искане на крал Джеймс I на Англия. По това време съществували други английски Библии, но крал Джеймс не харесва най-популярния превод, Женевската Библия, защото смята, че някои от страничните бележки насърчават неподчинение на царете. Така че, когато един учен пуритан, д-р Джон Рейнолдс, предлага нов английски превод на Библията на конференция 1604 г. на епископи и теолози в Хемптън Корт Палас, крал Джеймс лесно се съгласява. До юни 1604, петдесет и четири от най-изтъкнатите учени на Англия и лингвисти се разделят на шест отдела за превод на определени групи от книгите на Стария завет и Новия завет и апокрифите (апокрифите отпадат в по-късните издания) на английски език. Въпреки че крал Джеймс се съгласява за нов превод на Библията, и преводачите посвещават работата си ”на най-големия и силен крал Джеймс”, версията Кинг Джеймс никога не е била официално призната от краля, нито някога е одобрявана като единствения текст, разрешен да се чете в църквата. Въпреки това, тя скоро заменя и Епископалната Библия и Женевската Библия по популярност и се превръща във водещ текст за лично ползване.
Библията Кинг Джеймс е разработена да се чете на глас на църковните служби, така че с оглед на това, преводачите обръщат специално внимание на ритъма и пунктуацията, за да дадат на текста ново орално качество, което никой друг превод към днешна дата не може да постигне. Тези мъже са били толкова посветени на задачата си за превод на Библията на обикновен език на хората, че включват следното в предговора на Библията ”Преводачите към читателя: ”

Тъй като преводачите се борели за точност, красота, сила и буквално придържане към гръцките и еврейски текстове, Библията Кинг Джеймс е останала един от най-обичаните преводи в продължение на векове

***** Ключът към разбирането на Библията е Христос
Старият Завет говори за очакваното идване на Христос. Евангелията (Матей, Марко, Лука и Йоан) разкриват идентичността и мисията му, а останалата част от Новия Завет обяснява значението на новия живот в Христос. За да разберем Стария Завет, най-напред трябва да започнем с Новия Завет.

***** Библията е личното послание от Създателя на вселената към хората. Понеже е живото Божие Слово, то не привлича нашето внимание, само защото е интересно, но защото говори лично на нашите сърца. По един необичаен начин, стиховете, които четем в него, могат да бъдат отнесени директно към настоящите ни проблеми.
„Защото Божието слово е живо, действено, по-остро от всеки меч, остър и от двете страни, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка и издирва помислите и намеренията на сърцето“ (Евреи 4:12).

*** Библията обяснява как е написана
„Никое пророчество в Писанието не е собствено обяснение на пророка на Божията воля; защото никога не е идвало пророчество по човешка воля, а святите човеци са говорили от Бога, движени от Святия Дух“ (2 Петрово 1:20,21). Тези стихове се отнасят специално за старозаветните пророчества, но цялата Библия е вдъхновена от Бог: „Цялото Писание е боговдъхновено“ (2 Тимотей 3:16).

Думата „боговдъхновено“ в буквален смисъл означава „вдъхнато от Бога“. От самия живот на Бог, от неговия дъх, е дошло словото в Библията. Сигурно смятате много други книги за вдъхновяващи, защото са интелектуално или емоционално вълнуващи, но те не са боговдъхновени. Само Библията е.

Библията ни разкрива какво Бог иска да знаем за него и за живота. Тя съдържа обещания - неща, които Бог казва, че ще направи за нас. Ето някои от тях:

Бог ще използва всичко в нашия живот за добро, правейки ни съобразни с образа на Христос (Римляни 8:28,29)
Той винаги ще бъде с нас (Матей 28:20)
Той щедро ще ви даде мъдрост, ако поискаме (Яков 1:5)
Той ще снабди всяка нужда в живота ни (Филипяни 4:19)
Той вече знае нуждите ни - още преди да го помолим (Матей 6:32)
Неговият мир ще ни ръководи през живота, когато се молим с благодарност (Филипяни 4:4-7)

*****

тагове: колекции, колекционер, колекционерство, колекция, ретро, соц, русия, руско, антиквар, антикварят, антикварни предмети, антика, антики, старинни предмети, старинна, стара, антикварна, ценност, находка, стара, старо, старинно, соц период, книга, стара книга, старинна книга, библия, стара библия, бог, религия, Исус Христос, църковна книга, църква

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
unique offer - Нещо уникално за теб - Частно лице!
r*****n
 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.