back to top

Как спят и какво сънуват кучетата

Обява №:
5937745
Местоположение:

Ветрен, град Бургас, област Бургас, (Виж Ветрен на картата)
Актуализирана преди повече от месец. Валидна още 117 дни.
Допълнителна информация

Фази на сън
По-често животните изпадат в лек сън- способни са да се събудят от всеки незначителен шум. Това е така наречения ”стражеви сън”. Струва ви се, че дремят, но чуват всичко и знаят какво се случва около тях и са готови във всеки момент веднага да реагират.
Фазата на дълбокия сън може да се определи по движението на устните, езика, челюстите, мустаците.
Понякога животното може да движи лапи, да скимти, да издава лек вой.
Леката и дълбоката фаза се редуват, цикъла е 20-25 минути.
Какви сънища сънува кучето
Когато животното се намира в безопасност, сънува ярки, живи сънища. Кучешките съновидения са много къси, включват няколко епизода, но кучетата не просто ги виждат, а вземат активно участие в тях. С това са свързани всички движения на кучето по време на сън.
Как спят кучетата
Преди да заспят, те се въртят няколко пъти в кръг, избират удобно място. Това е ”генетичен”навик. Тази поза им позволява да се отпуснат и да отпочинат, да губят по-малко топлина и да запазят бдителност. Очите могат да бъдат полузатворени, а слуха и обонянието функционират отлично. Ако в стаята проникне непозната миризма, кучето веднага ще се събуди. Понякога започва да се върти, повдига лапи нагоре- значи му е топло.
Много животни предпочитат да спят на високи места.
Сънят на кученцето
Кученцата трябва да спят много. Не трябва да позволявате на децата да ги будят. Ако кученцето се преумори, може да започне стомашно разстройство, повръщане. Обяснете на децата, че съня на кученцето не трябва да се прекъсва.
От какво зависи добрият сън
Зависи от удобния креват, сития стомах и разходка. Постелката не трябва да бъда много мека. Ще бъде добре, ако се намира на тихо и спокойно място.
Животните, както и хората могат да имат свои навици, ранно събуждане или късно заспиване. Понякога кучетата се страхуват да спят на тъмно, тогава може да включите дифузна светлина. Действително ли виждат кучетата своите сънища, не е доказано от науката, но всички факти ни карат да вярваме в това.
Понятието за уютно място се различава при различните породи.
Възрастта също има значение при подготовката за сън, тъй като старите кучета ги мъчи артрит, за това дълго не могат да си намерят място. Направете постелката по-мека, за да намалите натиска на болните стави.
Много кучета приличат на своите стопани, ако вие си лягате в 9 часа вечерта и ставате в 6 сутринта, след известно време и вашето куче ще започне да става рано.
За какво говори позата на спящото куче
В началото създайте доверие между вас. Например, по време на игра легнете на пода. В животинския свят лежащата поза, особено по гръб символизира доверие и подчинение. През цялото време гледате на кучето от високо, а тази поза ви приравнява и е много важен момент за създаване на доверие.
Лежащия стопанин предизвиква желание в кучето да се приближи и да го приласкаят. Обърнете внимание в каква поза спи вашето куче.
Ако се свива на кълбо, търси място в тъмното, това означава, че във вашия дом не се чувства уютно. Възможни са също психологични проблеми или здравословни.
Ако по време на сън вашето куче спи по гръб с широко разтворени лапи- кучето се чувства защитено и любимо.
Корема на кучето е едно от най-уязвимите и незащитени места. Ако кучето предлага корема си за галене, това е жест на доверие към вас.
Ако се случи така, че кучето се разболее, трябва да спите до него. С помощта на вашето биополе ще помогнете на кучето да се справи със заболяването.
Защо кучето се върти дълго време преди сън
Отивайки да спи, кучето ляга и се върти в кръг, става, пак ляга и така по няколко пъти. В природата никой не устройва легло на кучетата. Дивите им сродници се въртят няколко пъти, устройват си място. Утъпкват снега или тревата, а понякога изравят малка дупка подобна на гнездо. Свиват се на кълбо и се устройват удобно в нея. Тази поза позволява на кучето или вълка да отпочине напълно. Лежейки на равна повърхност, позата колело е трудно да се запази. Животното през цялото време трябва да държи в напрежение някоя група мускули. А стените на импровизираното гнездо позволяват максимално да се отпуснат, и да запазят удобната поза. Свивайки се на кълбо кучетата по време на сън губят по-малко топлина.

Напиши първи коментар Покажи коментарите към обявата
 
 
Контакт с подателя
Център по-приложна психология на кучето ”МАГИ-БАГИРА” ЕООД
http://doglove.eu
https://web.facebook.com/1dogexpert
https://www.facebook.com/DogExpertKrasimirKanev
Обяви от същия потребител: Виж всички 18 обяви
преди 30+ дни Школа за кучета | Услуги за домашни любимци | Стара Загора

Школа за кучетаСтара Загора

vipвчера Обучение на кучета. | Услуги за домашни любимци | Ветрен град Бургас

Обучение на кучета.Ветрен, Бургас

преди 30+ дни Обучение на кучета | Услуги за домашни любимци | Сливен

Обучение на кучетаСливен

преди 30+ дни Виртуално училище за кучета | Услуги за домашни любимци | Ветрен Бургас

Виртуално училище за кучетаВетрен, Бургас

преди 30+ дни Обучение на кучета | Услуги за домашни любимци | Ямбол

Обучение на кучетаЯмбол

преди 30+ дни Съботно - Неделно училище за кучета | Услуги за домашни любимци | Ветрен Бургас

Съботно - Неделно училище за кучетаВетрен, Бургас

преди 30+ дни Обучение на кучетa | Услуги за домашни любимци | София

Обучение на кучетaСофия

преди 30+ дни Социализация на кученцa/та | Услуги за домашни любимци | Ветрен Бургас

Социализация на кученцa/таВетрен, Бургас