back to top

Поливермин Л 30 болуса

Обява №
5867410
Обява от
Цена
20 лв.
Местоположение

град София, област София
Актуализирана преди повече от месец. Валидна още 86 дни.
Допълнителна информация

Поливермин Л 30 болуса
ПОЛИВЕРМИН - L болуси
Състав на един болус:
Oxyclozanide 600 mg и Levamizole Hydrochloridum 300 mg и ексципиенти: Лактоза монохидрат; Повидон, Талк, Магнезиев стеарат и Аерозил 200.
Показания:
За лечение и профилактика на хронична фасциолоза и парамфистомато-за, на гастро-интестинални и белодробни нематодни инвазии при едри и дребни преживни: говеда, овце, кози и др. Отстранява зрелите и развиващите се незрели форми на нематодните видове.

Продуктът е ефикасен срещу следните паразити:

Практически действа 100% върху Fasciola spp. намираща се в жлъчните пътища на черния дроб. Унищожава зрелите форми на Paramphistomatomum spp.;

В сирището: Haemonchus, Ostertagia и Trichostrongylus spp.;

В червата: Trichostrongylus, Cooperia, Nematodirus, Oesphagostomum, Chabertia и Bunostomum spp.;

В белите дробове: Dictyocaulus spp.;

Ефективен е срещу незрели и възрастни Ostertagia и при лечение на Тип ІІ остертагиазис при говеда; не е ефективен при инхибираните ларви Ostertagia ( Пре-Тип ІІ Ostertagiasis ) при говеда, поради което се налага евентуално едно по-късно последващо лечение. При овцете обикновено е ефективен срещу инхибираните/обездвижени ларви на Haemonchus, Ostertagia и Trichostrongylus axei.

Левамизол се прилага и като имуностимулант за повишаване на имунната защита при вирусни инфекции и хронични рецидивиращи заболявания. Проявява се като ефективно алтернативно лечение в случаи на развита резистентност към други химически несвързани с него антихелминтни продукти.

Противопоказания:
Противопоказно е комбинирането на продукта с фосфороорганични съидинения, както и приложението им 14 дни преди и след прилагането на Поливермин L. Същевременно, животните могат да се третират едновременно с фосфороорганични превръзки за лечение на туморни образования от ларви на мухи от типа Oestridae, само ако те съдържат един от следващите ингридиенти: phosmet, fenthion, metriphonate.

Лекарствени или други форми на взаимодействие:
Да не се дава заедно с фенотиазин метпиридин и прокаин; при животни с тежки бъбречни и чернодробни увреждания; при силно изтощени животни.

Да не се използва при животни с хиперсензитивност към активните съставки.

Неблагоприятни странични реакции:
При нормални дозови нива на Оксиклозанид, говедата могат да проявят слабо размекване на изпражненията и само в някои животни повишаване честотата на дефекацията и преходна липса на апетит. Ефектите на предозиране на Оксиклозанид са мудност, диария, безапетитие и загуба на теглото. Тези ефекти понякога се усилват при животни с тежки чернодробни увреждания и/или дехидратация по време на дозирането.

При нормални дозови нива на Левамизол животните рядко проявяват някакви странични ефекти. Ефектите при предозиране на Левамизол са преходни и включват поклащане на главата, саливация и лек мускулен тремор, и по-скоро се наблюдават при говедата, отколкото при овцете.

Употреба по време на бременност и лактация:
Продуктът може да се прилага на млади и бременни животни. Необходимо е да се отдава винаги значение на физическото състояние, особено на всяко животно в напреднала бременност, и/или в стресово състояние от метеорологичните условия, недостатъчно хранене, ограничено пространство в кошара, лошо обгрижване и др.

Предозиране:
При предозиране се наблюдават мудност, известно размекване на изпражненията при овцете и понякога диария, безапетитие и загуба на тегло при говедата. Тези ефекти се усилват при животни с тежки чернодробни увреждания и/или дехидрата-ция по време на третирането. При необходимост като антидот може да се използва атропин.

Доза и начин на приложение:
Терапевтичната доза е 1 болус ( Оксиклозанид 600 mg и Левамизол Хидрохлорид 300 mg) на 40 kg/ m., което съответства на Оксиклозанид 15 mg/ kg.m. и Левамизол Хидрохлорид 7,5 mg/ kg.m.

На всяко животно продуктът се прилага вътрешно, директно и индивидуално.

Поливермин L се използва само за ветеринарномедицинска употреба. Отпуска се само по лекарско предписание.

Карентен срок:
Месо - 28 дни след последното третиране с продукта;

Животни, за които се предвижда да се използватза консумация от хора не трябва да се колят по време на лечението;

Месото от животните може да се консумира от хора най-малко 28 дни след последното третиране.

Да не се употребява при животни в лактационен период, чието мляко е предназначено за човешка консумация.

Напиши първи коментар Покажи коментарите към обявата
Контакт с подателя
Контакт с подателя на обявата
Изпрати съобщение
Влезте в сайта или се регистрирайте за да може да напишете лично съобщение. Вход в сайта / Регистрация
Адрес на подателя
област София, София, кв. Борово, ул. Ястребец 25-ветеринарен център
Виж на картата на офиса Виж офиса на картата /