back to top

Калмвет - хранителна добавка за куче при стрес

Калмвет - хранителна добавка за куче при стрес
Обява №
5828192
Обява от
Цена
27 лв.
Местоположение

град София, област София
Актуализирана преди повече от месец. Валидна още 31 дни.
Допълнителна информация

Калмвет - хранителна добавка за куче при стрес
Стресът е проблем на модерното ежедневие, който не подминава и домашните любимци. Затова помислихме и за тях и решение вече има! KalmVet е натурален продукт, съдържащ лайка, валериана и триптофан. Продуктът се препоръчва за облекчаване на сиптомите на стрес и безпокойство при животните.
Триптофанът е аминокиселина и прекурсор на невротрансмитера серотонин. Повишаването на количеството на триптофана в храната води до съответното повишаване на концентрацията му в мозъка. Това на свой ред покачва нивата на серотонин, който се освобождава в междусинапсните пространства и може да се свърже с различни субтипове рецептори. Въздействайки на тези рецептори в различни части на мозъка, серотининът контролира много физиологични функции като например хормонални нива, болка, апетит, настроения и поведение. След проведени изследвания върху кучета се установи, че с повишаването на нивата на серотонин в мозъка се намаляват проявите на агресия и самонараняване, а също така се усилва издръжливостта на животното спрямо стрес.

Лайката (Chamomilla recutita) освен многото си други полезни свойства има спосбността да намалява възбудата и безпокойството. Апигенинът е съставна част от екстракта от лайка. Той се свързва с бензодиазепиновите рецептори и намалява нивата на стреса и безпокойство без никакво вредно въздействие. Освен апигенина лайката съдържа също и други вещества, които се свързват с бензодиазепиновите рецептори и тези на гама-аминобутировата киселина(GABA) в мозъка и по този начин предизвикват успокояващия ефект на лайката.

Валерианът е екстракт от активната субстанция на Valeriana officinalis, познат от древността със своите успокояващи и анти-стресови свойства. Механизмът на действие на валериана е базиран на наличието на терпенови съединения, основно валерианова и гама-аминобутирова киселина(GABA). Активните субстанции, съдържащи се в екстракта се свързват с много от рецепторите на невротрансмитерите, включително 5-HT5A рецептора, който участва в регулацията на чувствата и безпокойството. Ефектът от валериана е доказан многократно върху хора и животни.
Облекчете стреса! Без медикаменти! Сега!

Напиши първи коментар Покажи коментарите към обявата
Контакт с подателя
Контакт с подателя на обявата
Изпрати съобщение
Влезте в сайта или се регистрирайте за да може да напишете лично съобщение. Вход в сайта / Регистрация
Адрес на подателя
област София, София, кв. Борово, ул. Ястребец 25-ветеринарен център
Виж на картата на офиса Виж офиса на картата /