1. home
  2. »
  3. bcУслуги
  4. »
  5. Ремонт на битова техника, ел. инсталации
  6. »
  7. Обява № 5550799

Ремонт, подмяна на Литиеви батерии за електрически велосипед, триколки

Допълнителна информация

Предлагаме професионална диагностика и ремонт за всякакъв тип литиево-йонни акумулаторни батерии за електрически велосипеди, скутери, ховърборд, вело-рикши, триколки, лодки, преносими инструменти и друга техника.

Когато е възможно батерията да се ремонтира - това се прави, но в повечето случаи това е трудно или нерентабилно. Тогава се пристъпва към подмяна на целият пакет батерия заедно с платката за управление (BMS) с нови, съобразени с мястото на стария пакет в същата кутия или конструкция. Ако размерите на кутията позволяват, възможно е да увеличим мощността и капацитета на батерията ви. Често се оказва, че клетките с които работим са с по-голям капацитет и подобрени експлоатационни параметри от оригиналните, с които е била произведена батерията преди време. Това е нормално, литиево-йонната технология се развива и подобрява непрекъснато.
Ако батерията е била оловно-киселинна или NiCd, NiMH, то също е възможна замяната и с Li-ion макар и малко по-трудно, но във всички случай е необходимо предварително да бъдат уточнени всички подробности.

В изграждането на новите батерии, използваме няколко модела програмируеми платки (BMS), които са разработени и се произвеждат в България. Възможно е използването на старата електронна платка на батерията, но тогава винаги има определен риск.
Клетките са само оригинални на Panasonic,Sanyo,Samsung, от редовен внос и с еднакъв партиден код на производителя т.е., клетките са с гарантирано еднакви параметри.

Не работим и не разполагаме с клетки втора употреба или залежали такива!!!

Дата на производство нямат само клетки от производител ”No Name”. Винаги се интересувайте за произхода на клетките, защото от това зависи цената понякога в пъти. В същия порядък от клетките зависи времето на експлоатация и качествата на батерията. При втора употреба клетки или незнайни такива, цената трябва да е наполовина или още по-малка от цената с нови.

Фабричната гаранция на батериите е 18м. от датата на закупуване.
За да получите цена за вашата батерия, напишете съобщение-запитване или се обадете по телефона.
Не се колебайте да ни позвъните или пишете за допълнителни въпроси, свързани с литиево-йонните батерии.

ВАЖНО: В много случаи, ремонта на електроника за маркови електро-велосипеди е възможен единствено чрез подмяна с оригинален компонент, а това често е почти невъзможно защото отдавна не се произвеждат или са безумно скъпи. Казано конкретно:
- Рискувате, купувайки втора ръка велосипед без оригинална работеща (дори с намален капацитет) батерия!
- Рискувате, купувайки втора ръка велосипед без оригинално зарядно. Често зарядното има цифрова комуникация с батерията и без него тя не се зарежда.
- Рискувате, купувайки втора ръка велосипед с „малък” проблем в контролера или дисплея. Всички компоненти комуникират помежду си с оригинален за производителя протокол, заменят се само със същите.
Всичко казано по-горе е валидно основно за най-марковите и скъпи е-велосипеди. Има много фабрични (обикновено китайски) велосипеди, при които подмяната с не оригинални компоненти е напълно възможна. Това важи както за стари модели, така и за чисто нови.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
http://www.zecotec.eu
обл.София, гр. София, ж. к. Гео Милев
 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.