1. home
  2. »
  3. bcЗа дома и градината
  4. »
  5. Препарати
  6. »
  7. Обява № 5541409

SUKACLean S/T препарат за биологично пречистване на септични ями и мини пречиствателни станции

Обява №:
5541409
Цена:
86 лв.
Местоположение:

гр. Бургас, обл. Бургас
Актуализирана преди 26 дни. Валидна още 23 дни.
Допълнителна информация

предлага

SUKACLean S/T

ПРЕПАРАТ ЗА БИОЛОГИЧНО РАЗГРАЖДАНЕ НА
ОРГАНИЧНИ ОТПАДЪЦИ В СЕПТИЧНИ ЯМИ И

МИНИ-ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ

Препарат SUKACLean s/t е създаден на основата на непатогенни микроорганизми /аеробни и анаеробни бактерии, ензими и компоненти на растежа/. Те живеят и се размножават използвайки органичните отпадъци, като източник на храна. За целта те произвеждат ензими, които разрушават сложните органични молекули на по-прости, които впоследствие влизат в клетките на микроорганизмите, където и завършва процеса на разграждане.
В продукта са включени още липазa за разграждане на мазнини, протеазa за разграждане на протеини /каквито са месото и млякото/, амилазa за разграждане на нишесте /основен компонент в картофите, хляба и ориза/ и целулазa за разграждане на целулозата от тоалетната хартия.
Хидролизата на целулозата протича под действието на ензима целулаза, който я разгражда до дизахарида целобиоза.

ПРОБЛЕМИТЕ:
Най-честите проблеми при септичните ями са:
* запушване на отходната тръба;
* преливане на пяна от ямата извън шахтата;
* събиране на много утайка на дъното и намаляване на полезния о бем;
* затлачване на стените на ямата и нарушаване пропускането в почвата;
* отделяне на неприятни миризми.
Отстраняването на споменатите проблеми по традиционния начин става чрез изпомпване на ямата и чрез налагане на контрол върху отпадъците, доколкото е възможно. Изпомпването на ямата обаче е трудно и скъпо и най-важното - проблемите си остават до следващото изпомпване.

РЕШЕНИЕТО:
Решението на проблема се състои в това да третирате септичната яма с препарата - SUKACLean s/t.

ПОЛЗИ от употребата на SUKACLean s/t:
• възстановява се нормалната работа на септичната яма;
• намалява пяната на повърхността с над 85%;
• намалява утайката на дъното с над 80%;
• увеличава полезния обем на ямата и така съкращава броя изпомпвания на ямата с най-малко до седем пъти;
• спестява много пари и време за изпомпване на септичната яма със специална машина;
• ефективно разграждане на тоалетната хартия в ямата. Над 15% от тоалетната хартия в ямата се разгражда през първите 48 часа;
• премахване на миризмите без остатък;
• намалява до минимум възможността за развитие и разпространение на зарази.
• природен продукт, без никакво съдържание на химикали - 100% екологично чист продукт.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:
SUKACLean s/t e биологичен, екологично чист продукт за третиране на септични ями и канализационни системи. Предотвратява натрупването на органични отпадъци, като ги разгражда до 85% и по този начин отпада напълно нуждата от почистване чрез изпомпване. След продължително и интензивно използване ще се натрупа утайка, която не може да бъде преработена по метода ензими-бактерии и тя ще трябва да се почисти по друг начин. В процеса на експлоатация на канализационното съоръжение ще се наложи периодично да бъде изпомпвана водата от септичната яма, тъй като бактериите преработват органичната материя на по-прости химични съединения в резултат на което се получават вода, различни газове и около 15% непреработен шлам, която се утаява на дъното.

НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ:
Микроорганизмите се намират в неактивно прахообразно състояние / във вид на спори/. След като бъдат активирани в хладка вода не повече от 50 градуса за време не повече от 1 час /след това време бактериите започват да лизират-самоунищожават/ се изсипват в ямата или се третира през канализацията.
Изсипани в септичната яма, те създават колония от бактерии. За да могат да се размножават имат нужда от храна. Органичните отпадъци в септичната яма са тяхната естествена храна, която представлява сложни химични съединения с дълги вериги, които в този си вид са не усвоими от бактерията. За това през първите 6 часа от попадането им в септичната яма бактериите освобождават ензими, които разграждат сложните химични съединения на по-прости, след което те стават лесно усвоими от бактериите.
В продукта са включени шест щама високоефективни бактерии /Bacillus subtilis, Bacillus licheniformis, Polymyxa, Aspergillusand Nocardia/, които осигуряват достатъчно количество висококачествена амилаза, протеаза, липаза и целулаза.
Бактериите използвани в препарата се среща навсякъде в природата /благодарение на него се осъществява кръговрата на материята в природата - листната маса се превръща в тор - торта в храна за растенията и т.н./ и е абсолютно безвреден за хората, животните и околната среда.

МЕТОДИКА ЗА ТРЕТИРАНЕ НА СЕПТИЧНИ ЯМИ С БИОЕНЗИМЕН ПРОДУКТ SUKACLean s/t

НАЧИН НА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРЕПАРАТИТЕ:

Препарата SUKACLean S/T е единственият препарат способен да извърши пълно изчистване на септичната яма.
Схема на третиране за седем дни:
За пълно изчистване на септичната яма.

• Първи ден: 1кг. препарат SUKACLean s/t за всеки кубичен метър органична утайка /Твърдо органично вещество, а не вода/.
• Втори ден: не се третира
• Трети ден: 0.500 кг. препарат SUKACLean s/t за всеки кубичен метър органична утайка.
• Четвърти ден: не се третира
• Пети ден: 0.200 кг. за всеки метър кубичен органична утайка
• Шести ден: Не се третира
• Седми ден: 0.200 кг. за всеки метър кубичен органична утайка
• Това е примерна схема и не я използвайте преди да се консултирате със специалист от фирмата.
• За всеки клиент се изготвя индивидуална схема за третиране съобразена със специфичните особености.

УПОТРЕБА:
Препарат SUKACLean s/t се разтваря в десет литра хладка вода /не повече от 50 градуса/. Изчаква се до 35-40 минути, за да може препаратът да се разтвори изцяло и да се активират бактериите. След което от разтвора се изсипва по 200-250 мл. във всяка точка на канализационната система /подови сифони, мивки, тоалетни чинии, вани и др./ и останалото количество се изсипва в най-близката тоалетна.
Препоръчително е горепосоченото третиране да се започне от най - високата точка на сградата надолу. Също така желателно е процедурата да се направи късно вечер или друго време, в което има най-малко натоварване на канализацията за да може да се развие колонията от микроорганизми и бактериите да се прикрепят към е-совете на сифоните и тръбите с цел предотвратяване на евентуални миризми от тях.

Поддръжка:
50 гр. до 80 гр. от препарат SUKACLean S/T се разтваря в 500 мл. хладка вода, след което се излива през най-близката тоалетна. Третирането се извършва на всеки 15 дни.
За нови септични ями или мини-пречиствателни станции:
Третиране се прави след като септичната яма или мини - пречиствателна станция е ползвана поне една седмица.
Първоначално третиране: 0.500 кг. препарат SUKACLean s/t разтворен в 10 л. вода за 5 кубика
Поддръжка: 50 гр. до 80 гр. препарат SUKACLean s/t разтворен в 0.500 л. вода на всеки 15 дни
ЗАБЕЛЕЖКА:
1. Не използвайте препарати съдържащи активен хлор /белина, съдържаща натриевхипохлорид, почистващи препарати на хлорна основа и др./
2. Въздържайте се от използване на силно алкални или силно киселинни почистващи препарати.

ПРОДУКТИТЕ СА АБСОЛЮТНО БЕЗВРЕДНИ ЗА ХОРАТА И ОКОЛНАТА СРЕДА.

След биологичното пречистване на отпадните води, те могат да се използват за поливане или да се заустят в дерета, реки и др., спазвайки методичните указания за това.

Внимание!

Използването на биоензимни препарати води до:
• Увеличаване полезния обем на ямата и така съкращава броя изпомпвания на ямата от пет до седем пъти, но с течение на времето на дъното се натрупва шлам, който трябва да бъде почистен със специална машина.
• Препоръчваме Ви да използвате услугите на нашата фирма защото разполагаме с най-модерната техника и високо квалифициран персонал.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
ЕКО МАКС БИО-БУРГАС ЕООД
обл.Бургас, гр. Бургас, ул. „Калофер“ 1, 8001 Бургас, България
 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.