Алестра Тур-Екскурзия до Овчарченски водопад, Рупите, Мелник, Рожен, Сандански

Обява №:
5525527
Обява от:
Цена:
160 лв.
Местоположение:

гр. Варна, обл. Варна
Актуализирана преди 26 дни. Валидна още 87 дни.
Допълнителна информация

ВАРНА-ОВЧАРЦИ-РЕСИЛОВО-САНДАНСКИ-РУПИТЕ-МЕЛНИК-РОЖЕН-САНДАНСКИ-ВАРНА

Дата: 02-04.03; 24-26.05; 21-23.09; 25-27.10.2019

Цена - 160 лв с тръгване от Варна; 150 лв с тръгване от Бургас.

План на пътуване

1 ден

05:00-Отпътуване от Катедрала Варна;

07:30-Отпътуване от Бургас Пристигане в с. Овчарци. Разходка до водопад Горица по кpacивaтa eĸoпътeĸa.Boдитe нa вoдoпaдa пaдaт oт 39 мeтpa виcoчинa. Имeтo нa пpиpoднaтa зaбeлeжитeлнocт идвa oт иcтopия, cлyчилa ce тyĸ пo вpeмe нa тypcĸoтo poбcтвo. Следващата ни спирка е Ресиловски манастир „Покров на Пресвета Богородица“. Отправяме се към Сандански. Настаняване в хотел, нощувка.

2 ден

08:00-Закуска. Отправяме се към Рупите, едно от онези места, чиято природа е в състояние да възхити, вдъхнови и омиротвори. Невероятната красота на тази местност, разположена в Югозападна България е способна да създаде у всеки чувство на хармония и спокойствие. Същевременно с това около Рупите цари и един ореол на мистика и енергиен заряд, навярно свързан с факта, че Ванга избира това място за свой дом. Посещение на храм-паметника „Св. Петка Българска“. Отправяме се към Мелник, най-малкия град в България (208 души) е скътан в южните склонове на Пирин, сред пясъчни пирамиди с причудливи форми. Първите заселници на територията на съвременен Мелник са били траките и по-точно тракийското племе Меди, от което произлизал легендарният бунтовник Спартак. Славяните са го нарекли Мелник заради околните пясъчни пирамиди. Името идва от славянската дума „мел”, която означава бяла глина, креда. Обявен е за природен и архитектурен резерват. Виното, което се прави от уникалния български сорт Широка мелнишка лоза, е с великолепно качество, с аромати на зряла череша, билки, а в присъствието на дъб развива нюанси на тютюн и кожа. То е една от атракциите на града и региона и привлича много почитатели от цял свят. Можете да го дегустирате в някоя от винарските къщи и изби в града и около него. Посещение на Роженския манастир. Точната дата на основаването на Роженския манастир не е известна, но за първи път името на манастира е споменато в една преписка към гръцки ръкопис от 13в. По това време Мелнишката област е управлявана от деспот Алексий Слав, племенник на българския цар Калоян (1197-1207). Връщане в хотела, нощувка.

3 ден

08:00-Закуска. Разглеждане на забележителностите на Сандански: Епископския комплекс и Археологическия музей. Около обяд отпътуване за Варна

20:00-Пристигане в Бургас. 22:00-Пристигане във Варна/ Катедрала.

Сумата се заплаща в брой в офиса на фирмата, с пощенски запис или по банкова сметка. Потребителят заплаща аванс в размер на 30 % от общата сума. Потребителят се задължава да заплати остатъка от сумата не по-късно от 15 дни преди началото на пътуването.

Цената включва: автобусен транспорт, 2 нощувки в района на Мелник в хотел 2 или 3* или в района на Сандански, 2 закуски, екскурзоводско обслужване, застраховка.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
Алестра тур
snimka
Кайрякова
Упаравител
http://alestratour.com
обл.Варна, гр. Варна, жк.Трошево, бл.82, партер /срещу МОЛ Варна/
Обяви от същия потребител: Виж всички 28 обяви
 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.