1. home
  2. »
  3. bcТуризъм
  4. »
  5. Екскурзии в България
  6. »
  7. Обява № 5391693

Златоградско чеверме и тракийски светилища.

Обява №:
5391693
Обява от:
Цена:
145 лв.
Местоположение:

гр. Варна, обл. Варна
Актуализирана преди повече от месец. Валидна още 81 дни.
Допълнителна информация

Дата: 01 - 03.05.2020

В началото на май Златоград - градът на космическият Делю Хайдутин отново ще стане сцена на древни ритуали и ще предложи на своите гости неустоимо кулинарно изкушение- Златоградското чеверме. Елате за да се насладите на прекрасното изпълнение на поканените от общината Фолклорни ансамбли и оркестри, да чуете красотата от звуците на 101 каба гайди и разбира се да вкусите от невероятното Златоградско чеверме.

Маршрут: Варна-Бургас-Каменна сватба-Татул-Кърджали-Златоград-Кърджали-Перперикон-Каменни гъби-Бургас-Варна

План на пътуването:

1 ден

05:00-Отпътуване от Катедрала Варна 06:00-Отпътуване от Бургас ОМВ Метро

11:00-Посещение на природен феномен Каменната сватба. Легендата разказва, че млад момък от с. Зимзелен се влюбил в девойка от съседно село...

13:00-Посещение на светилището в Татул. Светилището представлява скален масив, а върхът му - пресечена пирамида. Комплексът се състои от два саркофага, четириъгълно легло за главния олтар и триметров кладенец. Датиран е от края на V и началото на ІV хил. пр. Хр.

17:30- Пристигане в Кърджали. Регионалният исторически музей - Кърджали, се помещава в красива сграда, строена в началото на 20-те години на ХХв. Заобиколен е от красив парк, приютяващ над 30 растителни видове, които могат да бъдат видени единствено в България. Сградата е била предназначена за мюсюлманско духовно училище (медресе), но никога не е изпълнявала такава роля. В периода 1934-1947 година е използвана за военни цели. След това е била училище и филиал на Пловдивския университет. Превърната е в музей през 1980-1983г. През 2005г със заповед на министъра на културата сградата е обявена за архитектурен паметник с национално значение. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден

07:30-Закуска

10:00-Пристигане в Златоград. И тази година изкусителен аромат ще изпълва Златоград. Празникът на ”Златоградското чеверме” ще бъде тържествено открит със 101 родопски каба гайди. За поредна година сръчни майстори ще завъртят наведнъж повече от 200 чевермета, а програмата, изпълнена с участия на фолклорни групи, ще продължи до късно вечерта на площада. Свободно време. В сърцето на града се намира етнографският ареален комплекс „Златоград” - един музей на открито, който в същото време е част от ежедневния живот на града. Комплексът включва етнографски музей, занаятчийски работилници и експозиция с водни съоръжения.

17:00-Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден

08:00-Закуска

09:30-Посещение на Перперикон - един от най-древните тракийски монументални мегалитни паметници, изцяло изсечен в скалите. Посещение на Каменните гъби. Скалните образувания имат форма на естествени гъби - пънчетата им са розови, а шапките - зеленикави. Ще научите и легендата за въглищарят Радуил живял в крепостта Перперикон заедно с четирите си красиви дъщери.

19:00-Пристигане в Бургас ОМВ Метро. 21:00-Пристигане във Варна Катедрал.

Цена - 145 лв с тръгване от Варна; 135 лв с тръгване от Бургас.

Тръгване от Добрич, доплащане: при група 15 човека- 10 лева; при група 10 човека- 15 лева.

Сумата се заплаща в брой в офиса на фирмата, с пощенски запис или по банкова сметка. Потребителят заплаща аванс в размер на 30 % от общата сума. Потребителят се задължава да заплати остатъка от сумата не по-късно от 15 дни преди началото на пътуването.

Цената е за 1 човек и включва: автобусен транспорт, 2 нощувки в района на Златоград или Кърджали в хотел 2 или 3*, 2 закуски, екскурзоводско обслужване, застраховка.

Цената не включва входните такси за туристическите обекти: Перперикон - 3лв възрастен/ 1лв ученици; Татул - 3лв възрастен/ 1лв ученици; Етнографски музей Златоград - 2лв възрастен / 1лв ученици

Минимален брой за осъществяване на екскурзията- 35 човека. Срок за уведомяване за недостигнат минимум 5 дни преди датата на отпътуване. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

Туроператорът има сключен застрахователен договор по чл. 97 ал.1 от ЗТ със „ЗД Евроинс“ АД гр. София

Туроператорът предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуването“.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
Алестра тур
snimka
Кайрякова
Упаравител
http://alestratour.com
обл.Варна, гр. Варна, жк.Трошево, бл.82, партер /срещу МОЛ Варна/
Обяви от същия потребител: Виж всички 28 обяви
 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.