1. home
  2. »
  3. bcТуризъм
  4. »
  5. Екскурзии в България
  6. »
  7. Обява № 5389553

Алестра Тур- Екскурзия до Казанлък и тракийските гробници в района

Обява №:
5389553
Обява от:
Цена:
105 лв.
Местоположение:

гр. Варна, обл. Варна
Актуализирана преди повече от месец. Валидна още 90 дни.
Допълнителна информация

Дата: 27-28.06; 31.10-01.11.2020

План на пътуване:

1 ден

05:00-Отпътуване от Катедрала Варна. 07:00- Почивка в Бургас.

10:00-Пристигане в Караново. Новозагорското село е спечелило световна слава в сферата на археологията, най-вече с разкопките на прочутата селищна могила, която е еталон за проучването на праисторията. Караново привлича туристи и заради разкритата тракийска гробница в североизточната част на селото, която постепенно се превръща в основен туристически обект за община Нова Загора. Това е археологически комплекс „Източна могила”, с. Караново - гробница и колесница на тракийски аристократ от I в. сл. Хр. Могилата е част от некрополен комплекс от 16 могили, три от които са по-големи. Целият обект обхваща старини от IV в. пр. Хр. до XIV в. сл. Хр. 11:30- Пристигане в Стара Загора. Посещение на Регионалния исторически музей. Сградата е с форма на пясъчен часовник - алюзия за непреходността на времето и музея като храм на историческата памет. Експозицията, представена на три експозиционни нива, с над 1700 артефакта, проследява историята от VI хил. пр. Хр. до възстановяването на опожарения през Руско-турската освободителна война град. В основата на сградата са съхранени и адаптирани към музейната експозиция останките на главната улица (кардо максимус) на римския град Августа Траяна. Отправяме се към Старозагорските минерални бани, където само на 1.5км от центъра на селото в северна посока се намира природния феномен ”Богородична стъпка”. Легендата говори, че това място е светилище, свързано с различни езически религиозни обреди отпреди хиляди години. След приемане на християнството по тези земи, местността става свято място. Митът за ”Богородична стъпка” се ражда, заради изключително силното биоенергийно поле и причудливата вдлъбнатина горе на скалите, наподобяваща следа от човешки крак, в която водата никога не пресъхва. Отправяме се към Казанлък. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден

08:00-Закуска

09:30- Посещение на Исторически музей „Искра“ и Казанлъшката гробница. В музея може да видите постоянните експозиции на отделите „Археология”, „Възраждане”, „Нова история”, „Етнография” и „Най нова история”. Интерес за туристите представляват колекциите от костени сърпове, средновековна керамика, хладно и огнестрелно оръжие, накити и носии от бита на казанлъкчани в миналото. В трезорната зала са изложени най-новите златни, сребърни и бронзови находки от тракийските храмове-гробници в региона. Те включват уникалния златен венец на Севт III, неговите шлем и наколенници, цялостна златна и сребърна конска амуниция а също така и рядка колекция от монети и други предмети от тракийската епоха. Посещение на Казанлъшката гробница, открита случайно на 19.04.1944 г. от войници при прокопаването на противосамолетно убежище. Изградена е на нивото на околния терен и е ориентирана в посока север-юг с вход от юг. Състои се от коридор, правоъгълна предгробна и кръгла погребална камери. Двете камери са изградени от тухли споени с хоросан, а стените и подовете им са покрити с трипластова мазилка, върху която са нанесени стенописи в техники темпера и фреско. Ще посетим и гробницата на Севт III. Могилата е насипана като свещен хълм през първата половина на V в. пр. Хр. Вероятно през втората половина на века е направена широка траншея в насипа от юг, където е изграден монументален храм. В началото на ІІІ в. пр. Хр. в централната камера е извършен ритуал по погребването на тракийски аристократ, за когото се предполага че е владетелят на Одриската държава - Севт ІІІ. Така сградата променя функцията си, превръщайки се в негова гробница. Отпътуване от Казанлък около 15 часа.

18:30-Пристигане в Бургас. 21:00-пристигане във Варна Катедралата.

Цена - 105 лв с тръгване от Варна; 95 лв с тръгване от Бургас.

Сумата се заплаща в брой в офиса на фирмата, с пощенски запис или по банкова сметка. Потребителят заплаща аванс в размер на 30 % от общата сума. Потребителят се задължава да заплати остатъка от сумата не по-късно от 15 дни преди началото на пътуването.

Цената е за 1 човек и включва: автобусен транспорт, 1 нощувка в района на Казанлък в хотел 2 или 3*, 1 закуска, екскузоводски беседи, застраховка.

Цената не включва входните такси за туристическите обекти:

Селищна могила и гробница с. Караново- възрастни 2лв./ ученици 1 лв.

Музей Стара Загора- възрастни 4лв./ пенсионери 2лв./ ученици 1 лв.

Исторически музей „Искра“- възрастни 4лв./ ученици 1лв. Казанлъшка гробница - възрастни 3лв./ ученици 1лв.

Гробница на Севт III - възрастни 3лв./ ученици 1лв..

Минимален брой за осъществяване на екскурзията 35 човека. Срок за уведомяване за недостигнат минимум 5 дни преди датата на отпътуване. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата и часовете на тръгване.

Туроператорът има сключен застрахователен договор по чл. 97 ал.1 от ЗТ със „ЗД Евроинс“ АД гр. София

Туроператорът предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуването“.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
Алестра тур
snimka
Кайрякова
Упаравител
http://alestratour.com
обл.Варна, гр. Варна, жк.Трошево, бл.82, партер /срещу МОЛ Варна/
Обяви от същия потребител: Виж всички 28 обяви
 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.