1. home
  2. »
  3. bcТуризъм
  4. »
  5. Екскурзии в България
  6. »
  7. Обява № 5389542

Алестра Тур- Екскурзия до Добърско, Банско и езерата в Пирин

Обява №:
5389542
Обява от:
Цена:
150 лв.
Местоположение:

гр. Варна, обл. Варна
Актуализирана преди повече от месец. Валидна още 49 дни.
Допълнителна информация

ВАРНА-ДОБЪРСКО-БАНСКО-ВАРНА
Дати: 19-21.07; 02-04.08; 23-25.08.2019

План на пътуване
1 ден
05:00- Тръгване от Катедрала Варна. 07:30- Тръгване от Бургас.
13:00- Пристигане в Добърско. Посещение на църквата ”Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат” е уникално изографисан храм, свързан с много легенди. В него може да видите изображение на Исус Христос, който се приземява с космическа ракета. А старо предание разказва, че тук намират изцеление ослепените Самуилови войници, които измиват очите си в църковното изворче и в миг проглеждат. Ще се разходим до Водопад ”Щрокалото” намиращ се на десетина минути път от центъра на селото. Височината на водния пад е около 30 метра. Отправяме се към Банско, настаняване в хотел в района. Нощувка

2 ден
07:30- Закуска. Отправяме се към хижа Вихрен, но няма да пропуснем да спрем при Байкушевата мура, екземпляр от вида черна мура. Наречена е на името на лесовъда Костадин Байкушев, който през 1897 година открива и описва този екземпляр. Поемаме по маршрута на петте езера: Муратово езеро, Робно езеро, Жабешко езеро, Дългото езеро и Окото. Този маршрут е лек и достъпен за широк кръг туристи и времетраенето му е около 5 часа, а денивелацията около 350м. - 400м. Изходната точка за маршрута е х. Вихрен докъдето от Банско се стига за около 40мин с автобус. От хижата се тръгва в югозападна посока и се преминава по тревистия бряг на р. Бъндерица през местността Равнака. След това лъкатуши по стръмния източен склон на Муратов връх, пресича няколко малки потока и ни отвежда до Муратовото езеро. Пътеката се вие през клекове и тревисти склонове и след около 20-30мин достигаме до Рибното езеро. Във водите му се отразяват каменните венци на Бъндеришки чукар, Дончови караули и Муратов връх. Импозантна е гледката и към връх Вихрен, който от тук се разкрива с целия си ръст, а когато бялата му мраморна гугла се отрази в сините води на езерото, гледката не може никога да се забрави. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден
08:00- Закуска. През този ден ще разгледаме забележителностите на Банско и ще се разходим по калдъръмените улички, за да усетим уникалната възрожденска архитектура. Ще посетим Църквата ”Света Троица” намираща се в центъра на града. Църквата ”Св. Троица” заедно с камбанарията е един от символите на Банско. Тя е една от най-големите възрожденски църкви строени по българските земи. Ще посетим и Веляновата къща. Сградата е образец на архитектурния тип укрепена къща от времето на Българското възраждане. Няма как да не отдадем почит на основоположника на българското светско образование и пръв български енциклопедист Неофит Рилски, като посетим къщата музей. Сградата е известна и с името Бенината къща и е строена през XVIIIв. Отпътуване от Банско около 13 часа.
20:00-Пристигане в Бургас. 22:00-Пристигане във Варна Катедрала.

Цена - 150 лв с тръгване от Варна; 140 лв с тръгване от Бургас.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
Алестра тур
snimka
Кайрякова
Упаравител
http://alestratour.com
обл.Варна, гр. Варна, жк.Трошево, бл.82, партер /срещу МОЛ Варна/
Обяви от същия потребител: Виж всички 28 обяви
 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.