back to top

Алестра Тур- Екскурзия до Добърско, Банско и езерата в Пирин

Обява №:
5389542
Обява от:
Цена:
160 лв.
Местоположение:

град Варна, област Варна
Актуализирана вчера. Валидна още 29 дни.
Допълнителна информация

Дати: 30.07-01.08; 27-29.08.2021

План на пътуване
1 ден
05:00- Тръгване от Катедрала Варна. 07:30- Тръгване от Бургас.
13:00- Пристигане в Добърско. Посещение на църквата ”Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат” е уникално изографисан храм, свързан с много легенди. В него може да видите изображение на Исус Христос, който се приземява с космическа ракета. А старо предание разказва, че тук намират изцеление ослепените Самуилови войници, които измиват очите си в църковното изворче и в миг проглеждат. Ще се разходим до Водопад ”Щрокалото” намиращ се на десетина минути път от центъра на селото. Височината на водния пад е около 30 метра. Отправяме се към Банско, настаняване в хотел в района. Нощувка

2 ден
07:30- Закуска. Отправяме се към хижа Вихрен, но няма да пропуснем да спрем при Байкушевата мура, екземпляр от вида черна мура. Наречена е на името на лесовъда Костадин Байкушев, който през 1897 година открива и описва този екземпляр. Поемаме по маршрута на петте езера: Муратово езеро, Робно езеро, Жабешко езеро, Дългото езеро и Окото. Този маршрут е лек и достъпен за широк кръг туристи и времетраенето му е около 5 часа, а денивелацията около 350м. - 400м. Изходната точка за маршрута е х. Вихрен докъдето от Банско се стига за около 40мин с автобус. От хижата се тръгва в югозападна посока и се преминава по тревистия бряг на р. Бъндерица през местността Равнака. След това лъкатуши по стръмния източен склон на Муратов връх, пресича няколко малки потока и ни отвежда до Муратовото езеро. Пътеката се вие през клекове и тревисти склонове и след около 20-30мин достигаме до Рибното езеро. Във водите му се отразяват каменните венци на Бъндеришки чукар, Дончови караули и Муратов връх. Импозантна е гледката и към връх Вихрен, който от тук се разкрива с целия си ръст, а когато бялата му мраморна гугла се отрази в сините води на езерото, гледката не може никога да се забрави. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден
08:00- Закуска. През този ден ще разгледаме забележителностите на Банско и ще се разходим по калдъръмените улички, за да усетим уникалната възрожденска архитектура. Ще посетим Църквата ”Света Троица” намираща се в центъра на града. Църквата ”Св. Троица” заедно с камбанарията е един от символите на Банско. Тя е една от най-големите възрожденски църкви строени по българските земи. Ще посетим и Веляновата къща. Сградата е образец на архитектурния тип укрепена къща от времето на Българското възраждане. Няма как да не отдадем почит на основоположника на българското светско образование и пръв български енциклопедист Неофит Рилски, като посетим къщата музей. Сградата е известна и с името Бенината къща и е строена през XVIIIв. Отпътуване от Банско около 13 часа.
20:00-Пристигане в Бургас. 22:00-Пристигане във Варна Катедрала.

Цена - 160 лв с тръгване от Варна; 150 лв с тръгване от Бургас.
Сумата се заплаща в брой в офиса на фирмата или по банкова сметка. Потребителят заплаща аванс в размер на 30 % от общата сума. Потребителят се задължава да заплати остатъка от сумата не по-късно от 15 дни преди началото на пътуването.

Цената е за 1 човек и включва: автобусен транспорт, 2 нощувки в района на Банско в хотел 2 или 3*, 2 закуски, водач от агенцията, екскурзоводски беседи, застраховка.

Цената не включва входни такси за туристическите обекти:

Църква ”Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”- 5 лв

Минимален брой за осъществяване на екскурзията- 35 човека. Срок за уведомяване за недостигнат минимум 5 дни преди датата на отпътуване. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програматаичасовете на тръгване.

Туроператорът има сключен застрахователен договор по чл. 97 ал.1 от ЗТ със „ЗД Евроинс“ АД гр. София

Туроператорът предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуването“.

Напиши първи коментар Покажи коментарите към обявата
 
 
Контакт с подателя
Алестра тур
snimka
Кайрякова
Упаравител
http://alestratour.com
Адрес на подателя
област Варна, Варна, жк.Трошево, бл.82, партер /срещу МОЛ Варна/
Обяви от същия потребител: Виж всички 29 обяви