1. home
  2. »
  3. bcТуризъм
  4. »
  5. Екскурзии в България
  6. »
  7. Обява № 5389534

Алестра Тур- Екскурзия Костенски водопад, Мусала, Боровец

Обява №:
5389534
Обява от:
Цена:
150 лв.
Местоположение:

гр. Варна, обл. Варна
Актуализирана преди 7 дни. Валидна още 62 дни.
Допълнителна информация

Дати: 14-16.08.2020

План на пътуването:

1 ден

05:00- Отпътуване от Катедрала Варна. 07:00- Почивка в Бургас.

12:00- Пристигане в Костенец. Ще се разходим до Костенски водопад, разположен на р. Чавча. Обявен е за природна забележителност през 1974 г. Костенският водопад винаги е бил най-значителната природна туристическа атракция в община Костенец. Височината на пада на водата е около 10 м. Най - голям обем водни количества се изливат през пролетта с топенето на снеговете, през лятото водата намалява, а през зимата при ниски температури целият водопад замръзва. Описан е от Иван Вазов през 1917 г. в творбите му “Какво пее планината” и “Костенец - пътни бележки”. Свободно време за обяд.

15:00- Пристигане в Самоков. Посещение на Историческия музей, създаден през 1930 година като сбирка към читалище-паметник ”Отец Паисий”. Същинската сграда на музея е построена през 1940 година по проект на известния архитект Юрдан Юрданов. Музеят разполага с повече от 30 000 експоната, обособени в сбирките: етнографска - накити, керамика, дърворезба, носии и тъкани, ковано желязо, която показва бита и поминъка на старите самоковци, археологическа - най-вече тракийски и късноантични находки, художествена - икони, щампи, ръкописи, документи и картини, фотографска и документална. От тях става ясно, че зараждането на града е свързано с добива най-вече на желязо и произвежданите от него предмети. Наблизо са и емблематичните чешми Чадър чешма и Голямата чешма. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден

07:00- Закуска. През този ден ще изкачим връх Мусала, най-високия връх на Балканския полуостров - 2925м. В превод името му означава ”пътят към Бог”. Казват, че походът към върха отнема около 4 часа, но ние сме предвидили цели 7 часа. Хващаме лифта от Боровец за Ястребец, който само за 30 минути ще ни изкачи на 2369м в Рила планина. Оттук продължаваме до хижа “Мусала”, една от най-старите хижи в България. Пътят ни минава през Маркуджиците. Ще направим кратка почивка при езерото до хижата. Следващият етап започва от северната страна на езерото. Изкачването е съпроводено със уникални гледки на планината. Спираме и до красивото езеро Алеково, а само на час и половин от него достигаме заслона на Леденето езеро. От тук вече се вижда колко близо сме до върха, само някакъв си час. По лятната пътека и право нагоре. Гледката от върха е направо главозамайваща. Пред Вас ще се разкрият Пирин, Витоша, Средна Гора, Родопите и величествената Стара планина. Преживяването е божествено. Да не забравите да сложите печат в книжките в метеорологичната станция. Тръгваме обратно, лифтът работи до 16 часа. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден

08:00- Закуска. Посещение на Царска Бистрица. “Царска Бистрица” е бивш дворец на владетелите от Третото българско царство. Намира се над курорта Боровец в Рила. Построен е между 1898 и 1914 г. Изпълнявал е функциите на ловна хижа за царете Фердинанд I и Борис III. Архитектурният облик е повлиян от традиционния български възрожденски стил, но заедно с това в него личат и европейски архитектурни влияния. Около 13 часа отпътуване за Варна.

18:30- Пристигане в Бургас. 21:00- Пристигане във Варна Катедрала.

Цена: 150 лв с тръгване от Варна; 140 лв с тръгване от Бургас

Сумата се заплаща в брой в офиса на фирмата, с пощенски запис или по банкова сметка. Потребителят заплаща аванс в размер на 30 % от общата сума. Потребителят се задължава да заплати остатъка от сумата не по-късно от 15 дни преди началото на пътуването.

Цената е за 1 човек и включва: автобусен транспорт, 2 нощувка в района на Боровец или Самоков в хотел 2 или 3*, 2 закуски, екскурзоводски беседи, застраховка.

Цената не включва входни такси за туристическите обекти:

-Исторически музей

-дворец“Царска Бистрица“- 5 лв възрастни/ 2 лв деца

-лифт Ястребец двупосочен билет- 12 лв възрастни/ 7 лв деца 7-12г/ безплатно деца под 7 г

Минимален брой за осъществяване на екскурзията 30 човека. Срок за уведомяване за недостигнат минимум 5 дни преди датата на отпътуване. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата и часовете на тръгване.

Туроператорът има сключен застрахователен договор по чл. 97 ал.1 от ЗТ със „ЗД Евроинс“ АД гр. София

Туроператорът предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуването“.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
Алестра тур
snimka
Кайрякова
Упаравител
http://alestratour.com
обл.Варна, гр. Варна, жк.Трошево, бл.82, партер /срещу МОЛ Варна/
Обяви от същия потребител: Виж всички 28 обяви
35 лв.преди 30+ дни Пазар в Одрин от Варна и Бургас. Турция (TR) Одрин 1 дни без нощувка Автобус | Екскурзии, Почивки в чужбина | гр. Варна

Пазар в Одрин от Варна и Бургас.гр. Варна

 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.