1. home
  2. »
  3. bcТуризъм
  4. »
  5. Екскурзии, Почивки в чужбина
  6. »
  7. Обява № 5389460

Алестра Тур- Екскурзия Гърция: Кавала Тасос Драма Филипи

Обява №:
5389460
Обява от:
Цена:
290 лв.
Местоположение:

гр. Варна, обл. Варна
Държава:
Гърция (GR)
Дестинация:
остров Тасос
Продължителност:
3 дни
На база:
BB нощувка + закуска
Транспорт:
Автобус
Актуализирана преди повече от месец. Валидна още 14 дни.
Допълнителна информация

Дати: 17-20.04; 19-22.09; 22-25.10.2020

План на пътуване:

1 ден

04:00 - Отпътуване от Катедрала Варна. Първият град който ще разгледаме е Димотика, малък град близо до границата. Ще разгледаме църквата „Св. Богордица Освободителка“, построена през 90-те години на 20 век, наричана Златната църква. Ще разберете защо, когато влезете в нея. Следва най-старата джамия в Европа, византийската крепост Дидимотихо, митрополията... Свободно време. Пристигане в Кавала следобед. Настаняване в хотел. Нощувка

2 ден

Закуска. Отправяме се към Филипи. Град с руини на древни базилики, форум, театър, църкви, музей. При едно от тези научни изследвания в градската базилика е намерен стар български надпис, датиращ още от времето на Пресиян ( 836 - 852), който свидетелства за присъединяването на тукашните земи към териториите на Първата българска държава. Друго, с което е известен е, че някога тук е живял апостол Павел, който от затвора в град Ефес през 55 г. праща на гражданите на град Филипи едно от своите послания - „Послание към филипяните”. Освен това от Филипи е и Св. Лидия от Тиатира, която се слави като първата жена в Европа, която приела християнството като религия. Продължаваме към Драма, Посещение на археологическия музей. Посещение на пещерата „Маара” - разположена при изворите на река Ангитис. Пещерата е една от най-красивите в Гърция и през нея минава подземна река. Връщане в хотела. Нощувка

3 ден

Закуска. Отправяме се към Керамоти, от където с ферибот се отправяме към Тасос. Екзотиченият гръцки остров е разположен в северната част на Егейско море, на няколко километра от континента. Богат на злато в древността, днес Тасос е богат на история, на култура, богат е на пейзажи и на гостоприемство. Пясъчни плажове, скалисти плажове, мраморни плажове и едно безкрайно, синьо и топло море. Слънце, залязващо в Егейско море и мека топлина, която не идва само от слънцето. Автобусна обиколка на острова. Ще видим Женският манастир св. Архангел Михаил, основан в началото на ХІІ век и се намира на гигантска скала, надвиснал на стотици метри над морето. Ще спрем и в Алики - малко рибарско селище, може би най-красивото място по бреговете на Тасос. Има два прекрасни залива (единият наречен „залива на русалките”) и малък, но дълбоко вдаден и стръмно спускащ се в морето каменист нос (известен под името „свещената скала на Тасос”), който отделя заливите един от друг. Продължаваме покрай бреговете на острова и спираме в Панагия. Панагия е едно от най- живописните села на остров Тасос с много богата история. Панагия впечатлява посетителя с каменните си къщи и покриви, изобилието от течаща вода и криволичещите си калдъръмени улички. На централния площад, около хилядолетния чинар има колоритни таверни, магазини и кафенета. В центъра на Панагия, е разположена семейната фабрика на Сотирелис за преработка на маслини. От 1915 г. тя работи само с местния сорт „фруба“ и е устроена като музей, в малкия му магазин има зехтин, сапун, сувенири от маслиново дърво. Ще посетим и Лименас. Близо до пристанището на Лименас се намират руините на древния централен пазар - агората, която е била основното средище за търговия и социални контакти. В непосредствена близост до археологическия музей се намират светилищата на Артемида и Дионис, а нагоре по хълма са разположени Акрополът, храмът на Атина и античният театър, построен през V в. пр. н. е. и е побирал поне две хиляди зрители. Обратно сферибота към Керамоти. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден

Закуска. Разглеждане забележителностите на Кавала. През времето градът се е разраствал и в момента е най-голямото пристанище в областта. Ще се разходим по калдаръмените улички на стария град с гледка към морето и с къщи в типична османска архитектура от 19 век. Тук са сградата Имарет, площада „Мохамед Али“, църквата „Дева Мария“ и много магазинчета за сувенири. Първото, което трябва да посетите, е средновековната крепост, разположена на хълма в града. Укрепленията на Кавала са много добре запазени, и се виждат чудесно от крайбрежната ивица. Посетете и къщата на Мохамед Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952 г., роден в Кавала, която е превърната в музей. Отпътуване за България. Пристигане около 22 часа във Варна Катедрала.

Цена - 290 лева

Сумата се заплаща в брой в офиса на фирмата, с пощенски запис или по банкова сметка. Потребителят заплаща аванс в размер на 30 % от общата сума. Потребителят се задължава да заплати остатъка от сумата не по-късно от 15 дни преди началото на пътуването.

Цената включва: автобусен транспорт, 3 нощувки в района на Кавала в хотел 2 или 3*; 3 закуски, екскурзоводско обслужване, групова мед. застраховка, пътни и гранични такси.

Цената не включва: Входни такси за посещаваните обекти. Фериботна такса - 10 евро. Доплащане за мед. застраховка за лица над 70 г. - 5 лева; лица над 80 г не се застраховат.

От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща лично от туристите на място в хотела.

• за 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка

• за 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка

• за 3* хотели - 1.50 евро /стая/ нощувка

• за 2*, 1* хотели - 0.50 евро /стая/ нощувка

Забележки:

Пътува се с лична карта или задграничен паспорт. Няма визов режим. За деца под 18 години, пътуващи с един родител, задължително се изисква нотариално заверена декларация от другия родител (оригинал и 2 копия), както и копие от акта за раждане. Минимален брой за осъществяване на екскурзията 30 човека. Срок за уведомяване за недостигнат минимум 5 дни преди датата на отпътуване. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

Туроператорът има сключен застрахователен договор по чл. 97 ал.1 от ЗТ със „ЗД Евроинс“ АД гр. София

Туроператорът сключва застраховка при пътуване в чужбина по чл.72 ал.1 със ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ ЕАД

Туроператорът предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуването“.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
Алестра тур
snimka
Кайрякова
Упаравител
http://alestratour.com
обл.Варна, гр. Варна, жк.Трошево, бл.82, партер /срещу МОЛ Варна/
Обяви от същия потребител: Виж всички 28 обяви
 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.