1. home
  2. »
  3. bcТуризъм
  4. »
  5. Екскурзии в България
  6. »
  7. Обява № 4721572

Алестра Тур- Екскурзия Тракийско наследство/Мезек, Ивайловград, Александрово

Обява №:
4721572
Обява от:
Цена:
105 лв.
Местоположение:

гр. Варна, обл. Варна
Актуализирана вчера. Валидна още 14 дни.
Допълнителна информация

Дати: 26-27.09; 17-18.10.2020

ПЛАН НА ПЪТУВАНЕ:

1 ден

05:00-Oтпътуване от Катедрала Варна

07:30- Отпътуване от Бургас

09:30-Пристигане в Хлябово. В местността Бялата трева в близост до село Хлябово, се намира един от най-интригуващите паметници от древността - долмените. Долменът при село Хлябово е най-големия в цяла България. Древният паметник е датиран към ранножелязната епоха (приблизително 1050 - 500 г. пр. Хр). Смята се, че долмените са били изграждани за хора с висок обществен статус, но все още не е намерено доказателство за конкретна личност. Наричани са още и змейови къщи.

11:00- Пристигане в Мезек; посещение на Тракийска куполна гробница /в списъка на 100-те национални туристически обекта под номер 72а/; крепост Неутзикон; дегустация на вина във винарска изба Мезек.

16:30-Пристигане в Ивайловград. Посещение на Таханджийницата с най-вкусния тахан. Настаняване в хотел. Нощувка

2 ден

8:00-Закуска

09:00-Посещение на вила Армира. Вила „Армира“ е един от най-ранните и най-точно датирани вилни комплекси от римската епоха, проучени в България. Тя е изключителен архитектурен паметник от преди 2000 години. Това е най-пищно украсеният частен дом (дворец) от римската епоха, разкрит в българските земи. Вилата е била център на поземлено владение, основано от богата тракийска аристократична фамилия.

11:30-Посещение на Глухите камъни. Скалният комплекс Глухите камъни е едно от онези загадъчни и тайнствени места, които са запазили в себе си дирите както на тракийското присъствие, така и на християнството. И днес могат да се видят следи от скални гробници, изсичания и ниши, свидетелстващи за бита и вярванията на траките, а откритите остатъци от ранно християнска църква подкрепят твърденията, че и тук, подобно на други места в Родопите, християните се настаняват в някогашните светилища на езичеството.

15:30-Пристигане в Александрово. Посещение на Музеен център на тракийското изкуство и тракийска гробница/в списъка на 100-те национални туристически обекта под номер 72/.

20:00 - Пристигане в Бургас. 22:00-Пристигане във Варна Катедралата.

Цена: 105 лв с тръгване от Варна; 95 лв с тръгване от Бургас

Сумата се заплаща в брой в офиса на фирмата, с пощенски запис или по банкова сметка. Потребителят заплаща аванс в размер на 30 % от общата сума. Потребителят се задължава да заплати остатъка от сумата не по-късно от 15 дни преди началото на пътуването.

Цената е за 1 човек и включва: автобусен транспорт, 1 нощувка в района на Ивайловград в хотел 2 или 3*, 1 закуска, екскурзоводски беседи, застраховка.

Цената не включва входни такси за туристическите обекти:

-тракийска гробница и крепост с. Мезек-4 лв възрастни/ 2 лв пенсионери и ученици

-винарска изба Мезек или Ивайловград- дегустация 5 лв

-вила Армира- 5 лв възрастни/ 3лв пенсионери и ученици

-Музей на тракийското изкуство с. Александрово- 4 лв възрастни/2 лв пенсионери и ученици

Минимален брой за осъществяване на екскурзията 35 човека. Срок за уведомяване за недостигнат минимум 5 дни преди датата на отпътуване. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

Туроператорът има сключен застрахователен договор по чл. 97 ал.1 от ЗТ със „ЗД Евроинс“ АД гр. София

Туроператорът предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуването“.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
Алестра тур
snimka
Кайрякова
Упаравител
http://alestratour.com
обл.Варна, гр. Варна, жк.Трошево, бл.82, партер /срещу МОЛ Варна/
Обяви от същия потребител: Виж всички 28 обяви
 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.