1. home
  2. »
  3. bcТуризъм
  4. »
  5. Екскурзии в България
  6. »
  7. Обява № 4721567

Алестра Тур- Екскурзия до Рилски манастир, Рилски езера и ЦариМали град

Обява №:
4721567
Обява от:
Цена:
155 лв.
Местоположение:

гр. Варна, обл. Варна
Актуализирана вчера. Валидна още 41 дни.
Допълнителна информация

Дати: 17-19.07; 31.07-02.08; 21-23.08.2020

Цена - 155 лв с тръгване от Варна; 145 лв с тръгване от Бургас.

План на пътуване

1 ден

05:00-Отпътуване от Катедрала Варна

07:30-Отпътуване от Бургас/ОМВ Метро

15:00-Пристигане в Рилския манастир. Рилският манастир е един от символите на България и предпочитана туристическа дестинация. Манастирът е разположен в дебрите на Рила планина, между реките Рилска и Друшлявица, на 1147 м надморска височина. Рилският ставропигиален манастир е най-големия манастир в България. Основан е средата на 30-те години на 10в. от отшелника Иван Рилски и учениците му. Самият Иван Рилски е един от първите известни български монаси-отшелници, провъзгласен за светец от Българската православна църква. Свободно време. Посещение на пещерата на Иван Рилски. В тази пещера светецът е прекарал седем години от живота си. Предание гласи, че е безгрешен този, който успее да премине през дупката в края на пещерата.

19:00- Настаняване в хотел, нощувка.

2 ден

08:00-Закуска

Посещение на Рилските езера. Седемте рилски езера безспорно са една от най-впечатляващите природни забележителности на Балканския полуостров. Едно приказно място, което не може да се опише, а трябва да се види. Красотата им привлича не само хиляди български, а и чуждестранни туристи.

Връщане в хотела, свободно време, нощувка.

3 ден

08:00-Закуска.

09:00-Отпътуване за Белчин. Село Белчин съществува от периода на Второто Българско царство. То е твърдина на грамотност и християнска духовност. Съществуват различни легенди и предположения, но някои изследователи отнасят съществуването на селото към дълбока древност - основано още от латините. По тяхно описание то някога е носило името Цари Мали Град. Във всички случаи става дума за селище с хилядолетна история, свързано с околните села, както с поминъка си, така и с общите си традиции и култура. В края на 2006г. с участието на различни учени и изследователи започна провеждането на арехеологически проучвания на един цял комплекс - църква, некропол и градище, издигащи се непосредствено над селото и връщащи историята му още много векове назад.

20:00-Пристигане в Бургас/ОМВ Метро.

22:00-Пристигане във Варна Катедрала.

Сумата се заплаща в брой в офиса на фирмата, с пощенски запис или по банкова сметка. Потребителят заплаща аванс в размер на 30 % от общата сума. Потребителят се задължава да заплати остатъка от сумата не по-късно от 15 дни преди началото на пътуването.

Цената е за 1 човек и включва: автобусен транспорт, 2 нощувки в района на Паничище в хотел 1,2 или 3* или в района на Самоков в хотел 2 или 3*, или в района на Дупница в хотел 2 или 3* 2 закуски, екскурзоводски беседи, застраховка.

Цената не включва входни такси за туристическите обекти:

Лифт Рилски езера - възрастни 20лв / деца от 5 до 12 г и пенсионери - 12лв - стандартна цена/ намаление за групи

Цари Мали Град: крепост - възрастни 4лв / учащи и пенсионери - 2лв; етномузей- възрастни 2 лв/ учащи и пенсионери - 1 лв; фуникуляр- възрастни 4 лв/ учен и пенсионери- 2 лв.

Минимален брой за осъществяване на екскурзията- 35 човека. Срок за уведомяване за недостигнат минимум 5 дни преди датата на отпътуване. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата и часовете на тръгване.

Туроператорът има сключен застрахователен договор по чл. 97 ал.1 от ЗТ със „ЗД Евроинс“ АД гр. София

Туроператорът предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуването“.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
Алестра тур
snimka
Кайрякова
Упаравител
http://alestratour.com
обл.Варна, гр. Варна, жк.Трошево, бл.82, партер /срещу МОЛ Варна/
Обяви от същия потребител: Виж всички 28 обяви
 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.