1. home
  2. »
  3. bcФермерство, Механизация
  4. »
  5. Оранжерии
  6. »
  7. Обява № 4573525

Фолио за оранжерии (ГЕРМАНИЯ) ЦЕНА. 1.10лв. за кв/м. 150микрона.

Обява №:
4573525
Обява от:
Цена:
1.10 лв.
Местоположение:
Състояние:
Актуализирана преди 7 дни. Валидна още 82 дни.
Допълнителна информация

https://agro-borsa.net

Oписание на продукта

Найлона е немски, на Hy plast. Разполагаме с всички ширини.

RKW-Group e германска компания произвеждаща широка гама продукти, която е и лидер в производството на полиетиленови филми за различни сфери на приложение. Конкретно за различни приложения в селското стопанство и градинарството произвежда многослойни филми (до 7 слоя) в завода си в Белгия Hyplast NV. Hyplast не само спазва технологията и традициите за производство на висококачествени фолиа но с изградената нова лаборатория всяка година подобряват и техните свойствата със собствени патенти и формули. Всичко това води до създаването на оранжерийни фолиа с отлични оптични, термични, механични и химични свойства, които създават идеалният микроклимат за селскостопанските култури. Фолиата на Hyplast са известни с високата си пропускливост на светлина, дълъг живот и отлична здравина при неблагоприятни атмосферни условия.
Към днешна дата Hyplast произвежда над 40 000 тона годишно продукция, която се изнася в цял свят.

Моделът TU235 е висококачествено покривно фолио (покривен найлон) от серията HytiLux известна с високата си механична якост. С допълнителните добавки е постигнат максимален ефект за здравината на фолиото изложено на силни ветрове и бури. Допълнително към стандартните свойства на серията са добавени дифузия на светлината, анти прах и резистентност на сяра и пестициди, които правят продукта перфектният вариант за покриване на оранжерии.

свойства:

UV -UV стабилизаторите предпазват фолиото от слънчевата радиация и анти-оксидантите, като увеличават трайността на полиетилена. Ползваните досега стабилизатори са предимно на базата на никела и затова стабилизираните филми са познати със специфичния си жълто-зелен цвят. Новите стабилизатори на базата на цинка и титана позволяват бял прозрачен цвят на полиетиленовите покрития. Увеличава се тяхната дълготрайност и пропускливост.

IR - Thermicity (термичен ефект) - 18% загуби - Слънчевите лъчи през деня затоплят въздуха и почвата но с настъпването на нощта този източник на топлина изчезва. Тогава растенията и почвата започват да отдават поетата през деня топлина под формата на инфрачервена радиация. Тук в действие влиза IR добавката, която отразява обратно тази радиация и на практика отразените лъчи връщат част от отдадената температура обратно в растенията и почвата. Без такава добавка температурата по листата и стъблата на растенията за кратко време ще се изравни с температурата на въздуха вечерно време. Благодарение на нея обаче температурата на растенията и почвата остава с няколко градуса по-висока, отколкото при покриването им с обикновено фолио, което от своя страна намалява риска от измръзването на реколтата, и стреса от резките температурни колебания. Термичността е мярка, която измерва загубата на тази инфрачервена радиация. Колкото по-нисък е този процент, толкова по-качествено е фолиото и съответно толкова по-малко топлина се губи през него.

Anti-Drip (анти-капка) - Ефектът анти-капка елиминира образуването на капки от вътрешната страна на покривното фолио и по този начин осигурява значително по-голяма пропускливост на светлината в оранжерията. Падащите капки са и причинител на редица болести, така че анти-капка ефекта способства и за по-здрави растения. Hyplast e поставил стандарт в индустрията за най-дълготраен анти-капка ефект, с който се съобразяват всички останали компании от тази сфера. Всички фолиа с анти капка губят това свойство след първата или най-много втората година. Със своята патентована технология това свойство продължава да работи във фолията от серията Hytilux и след този период макар и с леко намалени свойства.

EVA(етиленвинилацетат) - Придава по-голяма еластичност и здравина на фолиото. Не достатъчната наличност на такава добавка, липсата и или ниското и производствено качество води до скъсване (като отрязано с нож) на фолиото при резки температурни колебания. Наличието на достатъчно и качествено количество от нея допринася за по-дълготрайно използване на фолиото.

Максимално пропускане на светлината от видимия диапазон (TLT) - 86% - Енергията от слънцето се пренася през фолиото до растенията, където тя контролира процеса на фотосинтезата. Пропускането на специфичен спектър от слънчевата радиация (400-700 нанометра) е изключително важно. Интензивността на тези дължини на вълните (PAR обсег) влияе пряко върху растежа и развитието на растенията. Всеки процент по-голяма пропускливост води до по-високи добиви и по-добро развитие на растенията.

Дифузия (разделяне) на светлината - 65% - Това свойство допринася за равномерно разпръскване на светлината в цялата оранжерия. Благодарение на нея култури като домати и краставици например, които с израстването си засенчват по-долните листа и плодове или растенията зад тях, сега получават равномерна светлина и в тези участъци. Така светлината достига до всяка част на растенията, увеличава ефекта на фотосинтезата и допринася за по-добро и по-равномерно узряване на плодовете. Колкото по-голям е този процент на разпръскване, толкова по-благоприятно се отразява това на добивите и продукцията. От дългогодишният ни опит с най-различни полиетиленови филми, не ни е известно до сега да се предлагат на българският пазар фолиа с подобен процент дифузия.

Anti-dust (анти-прах) - Многослойната конструкция на фолиото и използването на специални полимери допринасят за изграждането на гладък външен слой, който предпазва от натрупването на прах върху него. Това е важна функция, за да се гарантира максималната пропускливост на светлината и лесното почистване на филма. Фолиа произведени без такава добавка загубват голяма част от пропускливостта на светлината още след първата година. Подобна загуба може да доведе до значителен спад на добивите и да окаже неблагоприятно влияние върху развитието на самите растения.

Pesticide Resistance (резистентност на сяра) - UV стабилизаторите, които отговарят за продължителността на живота на фолиото, при свързване с елементи на хлор или сяра спират да изпълняват ролята си пълноценно и това автоматично се отразява върху продължителността на живот на фолиото. Пестицидите са основните приносители на сяра и хлор и използването им значително намалява живота на покривното фолио. Освен чрез препарати за листно приложение в оранжериите, сяра и хлор могат да стъпят в контакт с покривното фолио и чрез киселинни дъждове съдържащи тези елементи в себе си. Известно е че основната съставка на киселинните дъждове е именно сярата. За да се предпазят UV стабилизаторите от подобно негативно влияние на сяра и хлор, се използват допълнителни добавки, които предпазват фолиото и го запазват здраво за по-дълъг период. TU235 от серията HytiLux е с допълнителна защита против сяра, хлор и други елементи.

ВНИМАНИЕ!!! Недобросъвестни търговци предлагащи други марки полиетиленово фолио, изброяват всички възможни добавки на сайтове или брошури но умишлено не обявяват, кои точно добавки са включени в техният продукт. Много често явление е да се описват добавките за резистентност на сяра или анти-прах но те да не присъстват в предлаганият продукт. По този начин потребителят остава с лъжливото впечатление че получава покривно фолио с всички описани добавки. Фирма АГРО ТЕР 2016 ООД гарантира на своите клиенти че всички от изброените и описани свойства присъстват в предлаганите фолиа. Ако за някой от моделите на други производители не е налична резистентност против сяра това е изрично упоменато.

ВАЖНО!!!

При монтиране поставяйте фолиото така че надписа да бъде от вътрешната страна на оранжерията. В противен случай няма да може да се възползвате от всички негови свойства.

посочената цена е за 1 квадратен метър.

Пример: Фолио с дължина 10м и ширина 8м съдържа в себе си 80 квадратни метра от продукта.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
”Органик Фарм” ООД
обл.Сливен, гр. Сливен, ул. Георги Обретенов 3
 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.