back to top

Училище за кучета.

Обява №
4121994
Местоположение

Ветрен, град Бургас, област Бургас, (Виж Ветрен на картата)
Актуализирана вчера. Валидна още 89 дни.
Допълнителна информация

Обучение на кучета. Почасово обучение, консултации… ЦЕНИ за приятели! Провеждаме занятия и на няколко други езика освен български.
1. Обучение на куче Общ о послушание
2. Обучение на малко куче
3. Обучение на агресивни кучета
4. ОНЛАЙН- ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ НА КУЧЕТА
5. ГРУПОВИ ТРЕНИРОВКИ
НАШАТА ЦЕЛ

*Разработване и внедряване на образователни и обучаващи програми в областта на етичния подход към кучетата
*Популяризиране на научно обосновани подходи за отглеждане на кучетата в България
*Сътрудничество с учени, ветеринарни лекари и други заинтересовани страни в България и чужбина
*Подкрепа и консултиране на заинтересовани страни за вземане на научно обосновани решения
*Насърчаване на развитието в изучаването на хуманното отношение към кучетата

Основната ни насоченост е работа с така наречените ”проблемни кучета” и техните собственици!
-==В заключение мога да кажа това==-
Школа ”MAGI-BAGIRA”/Център по-приложна психология на кучето ”MAGI-BAGIRA” е малко училище, което предлага първокласно обучение на подбрани клиенти (имаме клиенти от Гърция, Ирландия, Швейцария, Англия, Шотландия, Франция, Белгия, Германия, САЩ...)!!! Всеки един наш питомец бива приеман за удовлетворяване на определените му нужди, ((корекция на поведение, социализация(на малки и големи индивиди), придобиване на начални(общоприети), норми(правила) на поведение и т.н.))след предварителен оглед на всяка една конкретна ситуация(всеки един възпитаник бива преценяван и оценяван индивидуално). Гаранция за нашата работа не са многото дипломи, скъпо оборудване или дизайнерски трикове а човечнноста, отговорнноста и професионализма към всяка една възложена ни задача!!!

Нещо ВАЖНО и полезно!!!
Защо?
Не съществуват лоши, глупави или зли кучета, всички проблеми с тях идват от недостатъчната ангажираност към проблема и липсата на познания върху материята от водача. Горните определения важат преди всичко за самите тях. С такива определения и евтини щампи като ”антисоциални ротвайлери”, ”неуправляем стафордшир” и ”питбули-убийци” хората се опитват да снемат от себе си отговорността за възпитанието на своите кучета и по такъв начин бележат съдбата на беззаветно преданите и искрено обичащите ги живи същества. Собственик, получил необходимия обем от знания и навици, създал система на поведението си и прилагащ я към своето куче с време, търпение и любов, обезателно ще получи идеално управляемо и социализирано животно и (в зависимост от неговия волеви потенциал) ще съумее да го подготви за охранителна работа, избягвайки всички потенциални нежелателни реакции в поведението му. Широко разпространеното и култивирано заблуждение за началото на занятията с кучето от 6, 8 или 12 месеца води до сериозни и пагубни последствия, свързани с появата на нежелателните поведенчески реакции. ”Кученцето е още малко, то нищо не разбира... ” Да ”разбира” е длъжен собственикът, не кучето. Основната задача на инструктора се явява не обучението на самото куче, да изпълнява няколко примитивни команди, а да помогне на собственика да навлезе в многообразието и многофункционалността на дадена порода, нейната специфика, възможността за появата на напълно предсказуеми поведенчески проблеми и, акцентирайки върху тях и индивидуалните особености на даденото куче, да научи човека да говори на ”кучешки език”. Само в този случай може да се даде възможност на кучето хармонично и цялостно да се оформи, при това без да се стига до излишното в случая преодоляване на евентуални възникнали нежелани поведенчески реакции. Много често се търси точна и ясна рецепта за решаването на даден поведенчески проблем у кучето. Унифицирането на подходите и похватите за всяко куче е абсолютно неправилно. Необходимо е водачът (инструкторът) да е не само кучешки педагог, тъй като нежеланите прояви в голяма степен са породени от човека, съжителстващ с кучето. Въобще проблемът е добре да се разглежда комплексно, като се работи едновременно с водача и кучето му, тъй като в голяма степен то отразява човешките чувства и копира черти от нашия характер, които ние самите не дотам осъзнаваме и познаваме.

Напиши първи коментар Покажи коментарите към обявата
Контакт с подателя
Контакт с подателя на обявата
q******a
Изпрати съобщение
Личните съобщения към обявата са деактивирани, може да използвате контактите по-долу.
http://cynology.alle.bg
https://www.facebook.com/profile.php?id=100076658242014