1. home
  2. »
  3. bcТуризъм
  4. »
  5. Екскурзии в България
  6. »
  7. Обява № 3698281

Алестра Тур- Екскурзия до Западни Родопи- Ягодинска пещера, Дяволско гърло и Смолян от Варна

Обява №:
3698281
Обява от:
Цена:
180 лв.
Местоположение:

гр. Варна, обл. Варна
Актуализирана преди 3 дни. Валидна още 58 дни.
Допълнителна информация

Дати: 09-12.07; 06-09.08; 19-22.09.2020

Програма:

1 ден

05:00 - Отпътуване от Катедрала Варна. 07:30 - Отпътуване от Бургас/ ОМВ Метро.

Посещение на скалния феномен Чудните мостове разположени в подножието на връх Голям Персенк. Отправяме се към Пампорово. Настаняване в хотел. Свободно време и покана за следобедно кафе с 360 градусова гледка в твкула Снежанка и екопътека Орфееви скали. Нощувка.

2 ден

07:30 - Закуска и поемаме към Ягодинската пещера - намира се в Буйновското ждрело, близо до родопското село Ягодина. Със своите 8501 м дължина на галериите тя се нарежда на четвърто място сред най-дългите пещери у нас и на първо място в Родопите. Температурата е между 6 и 8 ° С целогодишно. Дългият над километър маршрут дава възможност да се видят красиви представители на почти всички видове пещерни образувания, но най-впечатляващи са многобройните пещерни бисери. Те се образуват като истинските перли от песъчинка, попаднала във вода, която в течение на много години се обгръща в калцит, за да придобие кръглата си форма. Няма да пропуснем и панорамната площадка „Орлово око“. Съоръжението е изградено, за да могат туристите да се насладят на великолепните гледки към Буйновското ждрело, ридовете на Родопите и дори Рила и Пирин. Изградена е на връх Свети Илия, на височина 1563 м. и е единствената по рода си в България. До площадката се стига по планинска пътека или с високопроходим автомобил. Пред входа на Ягодинската пещера може да се качите на такъв автомобил - таксата е 10 лв на човек при 6 пътника. Следващата ни спирка е пещера Дяволското гърло - една от малкото пещери, която не блести с изящни образувания. Това, което привлича и омагьосва хората, е възможността да се докоснат до истинска стихия, до частица от тайнствения и страшен подземен свят. Входът на пещерата, наподобяващ дяволска глава, в гърлото на която се излива огромен ревящ водопад, от дълбока древност подхранва човешкото въображение и поражда множество легенди. Най-популярното предание е, че именно през Дяволското гърло се спуснал Орфей в подземното царство на Хадес, за да търси любимата си Евридика. Ако имаме късмет, до пещерата може да срещнем Светльо Желев - гайдар, който изпълнява кавъри с двоянка гайда заедно с Джими Хендрикс и Дийп Пърпъл. Спирка в Широка лъка - основано като селище през XVII в., а днес е една от най-посещаваните туристически дестинации. Селото е запазило своята възрожденска архитектура, музикална култура, красива природа и богата история. Широка лъка е известна със своите красиви, автентични родопски къщи, разположени амфитеатрално от двете страни на реката. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден

08:00 - Закуска. Отправяме се към Могилица, за да видим „Агушевите конаци“. Това са най-известните архитектурни паметници в тази част на Родопите. Резиденцията е строена в периодите 1825-1842-1860-1872 г. от местния българо-мохамедански първенец Агуш Ага, за себе си и синовете си. Комплексът се състои от две сгради (конаци), всяка с отделен двор и кладенец и заемало близо 4 декара с имота. Сградата имала 221 прозореца, 86 врати и 24 комина. Потегляме към Смолян, но няма да пропуснем да спрем в Смилян да хапнем боб и за снимки на часовниковата кула. В западния край на гр. Смолян, на изхода от кв. Средок, започва резерват „Сосковчето” и екопътека „Каньонът на водопадите”. Най-горната й точка е на около 1800 м надморска височина, а денивелацията й е около 700 м. Пътеката върви срещу течението на реката и изкачвайки се нагоре, преминава през редица водни каскади, които образуват система от малки и средни водопади, преливащи един в друг. Пътеката преминава по метални и живописни дървени мостчета, които прехвърлят Еленска река и се редуват с кътчета за отдих и места за пикници. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден

07:30 - Закуска. В подножието на връх Снежанка се намират Орфеевите скали. А под тях се намират и три от най-забележителните Смолянски езера. Преди години езерата са били над двадесет на брой, но голяма част от тях с течение на времето са затревени, пресъхнали или превърнати в рибарници. Днес са останали седем, три от които са особено интересни и впечатляващи. Около 11:00 часа отпътуване за Варна. Спираме за обяд в Бачковския манастир. Пристигане около 19 часа ОМВ Метро Бургас и около 21 часа Катедрала Варна.

Цена - 180 лева от Варна; 170 лева от Бургас

Сумата се заплаща в брой в офиса на фирмата, с пощенски запис или по банкова сметка. Потребителят заплаща аванс в размер на 30 % от общата сума. Потребителят се задължава да заплати остатъка от сумата не по-късно от 15 дни преди началото на пътуването.

Цената е за 1 човек и включва: автобусен транспорт, 3 нощувки в Пампорово в хотел 2 или 3*; 3 закуски, екскурзоводско обслужване, застраховка.

Цената не включва входни такси за туристическите обекти:

Лифт връх Снежанка - 6 лева еднопосочен

Ягодинска пещера - възрастни - 7 лв./ учащи - 3 лв.

Високопроходим транспорт до Орлово око - възрастни - 10 лв.

Пещера Дяволското гърло - над 16г - 6 лв./ от 7 до 16г - 3 лв.

Агушеви конаци- възрастни- 5 лв; учащи - 2,50лв

Минимален брой за осъществяване на екскурзията 35 човека. Срок за уведомяване за недостигнат минимум 5 дни преди датата на отпътуване. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата и часовете на тръгване.

Туроператорът има сключен застрахователен договор по чл. 97 ал.1 от ЗТ със „ЗД Евроинс“ АД гр. София

Туроператорът предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуването“.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
Алестра тур
snimka
Кайрякова
Упаравител
http://alestratour.com
обл.Варна, гр. Варна, жк.Трошево, бл.82, партер /срещу МОЛ Варна/
Обяви от същия потребител: Виж всички 28 обяви
 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.