back to top

Екскурзия до Румъния-солна мина Униря, музей на лова Посада, замъци в Синая и Бран

Обява №:
3213704
Обява от:
Цена:
160 лв.
Местоположение:

град Варна, област Варна
Държава:
Румъния (RO)
Дестинация:
Варна-Сланик-Посада-Синая-Бран-Брашов-Варна
Продължителност:
3 дни
На база:
BB нощувка + закуска
Транспорт:
Автобус
Актуализирана преди повече от месец. Валидна още 74 дни.
Допълнителна информация

Дати: 01-03.05; 17-19.07; 21-23.08.2020

План на пътуване:

1 ден

05:00-Отпътуване от Катедрала Варна

Транзитно преминаване през Букурещ - столицата на Румъния и най-големият град в страната, а по брой на населението е най-голям и на Балканския полуостров. Отпрвяме се към района на гр. Сланик, който се нарежда на трето място в Европа по добив на сол, след района на Краков в Полша и района на Залцбург в Австрия. Слъник днес е един от най-значимите балнео курорти в Румъния. един от най-атрактивните туристически обекти в Румъния. Солната мината Униря функционира и като санаториум, тъй като високата влажност (около 60%) и голямата концентрация на натриеви йони във въздуха имат силно въздействие при лечението на белодробни заболявания. За да се влезе в мината е необходимо спускане на 210 м под земята посредством специализиран транспорт. Представена е в 14 зали с трапецовидна форма, достигащи до 50 м височина с постоянната температура на въздуха е 13 градуса. Вътре са изградени спортни и детски площадки, кътове за отдих и бюфет.

Следващата ни спирка е музеят на лова и зоологията в Посада. Тук ще да се насладите на експозиция от над 2400 трофея на представители на Карпатското животинско разнообразие от мечки, елени, диви кози, диви котки, глигани и други.

Отпътуване за Синая. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден

07:00-Закуска

Отпътуване за Бран. Замъкът в Бран е построен през 1212г. от рицарите на тевтонския орден. Повечето хора вярват, че граф Дракула е живял там поради факта, че замъка има много подземия и тайни коридори, където един вампир лесно може да се скрие там. Всъщност принц Влад Тепес не е живял там, а само е използвал тъмниците на двореца, по времето на османската обсада на Трансилвания. Славата му като граф Дракула идва и от факта, че е бил наистина жесток с всички опитали да застрашат царуването му.

Отпътуване за Стинка Века и храмът на съдбата. Казват, че храмът е построен във времената на даките, преди повече от 7000 години. В него има пет помещения, два олтара и кула, през която може да се види небето. Мястото е проникнато от позитивна енергия и според легендата се изпълняват желанията на хората с чиста душа, които могат да се излекуват и от най-тежките заболявания.

Отпътуване за Брашов. Сгушен в полите на южните Карпати и блестящ с готическа, барокова и възрожденска архитектура, както и изобилие от исторически забележителности, Брашов, е едно от най-посещаваните места в Румъния. Старата част на Брашов е много добре съхранена и към нея се открива невероятна панорамна гледка от планината Тампа, до която води кабинков лифт. Ще разгледаме едни от най-емблематичните забележителности в града: Черната църква (Biserica Neagra) - най-голямата готическа църква в Румъния. Сградата датира от 1477 г., когато заменя по-стара църква от 1385 г., а името и идва от почернените от големия пожар през 1689 година стени; Старинния главен площад, където се извисява Старото кметство; Най-тясната улица в Румъния - “Въжето“, чиято ширина варира между 111 и 135 см., а дължината и е 83 метра.

Връщане в хотела в Синая. По желание румънска вечер. Нощувка.

3 ден

07:00-Закуска.

08:00-Посещение на замъка Пелеш. Това е лятната резиденция на крал Карол I и един от най-красивите замъци в Европа. Посещение на манастира в Синая. Манастирът е бил построен в края на седемнадесети век от румънския княз Михаил Кантакузино, който бил много впечатлен, след като посетил планината Синай. Кантакузино нарекъл манастира и града Синая, защото много искал да направи манастир като този в Синай, който носел името на света Катерина. Около 14 часа отпътувма за Варна. Около 21 часа пристигаме във Варна Катдралата.

Цена - 160 лева

Сумата се заплаща в брой в офиса на фирмата, с пощенски запис или по банкова сметка. Потребителят заплаща аванс в размер на 30 % от общата сума. Потребителят се задължава да заплати остатъка от сумата не по-късно от 15 дни преди началото на пътуването.

Цената включва: Транспорт с автобус, 2 нощувки в района на Синая в хотел 2 или 3*; 2 закуски, екскурзоводско обслужване, групова мед. застраховка, пътни такси.

Цената не включва:

Входни такси за посещаваните обекти:

Замък Бран - възрастни 30 леи; деца 7 леи

Черната църква - възрастни 8 леи; деца 5 леи

Замък Пелеш - възрастни 20 леи; деца 5 леи

Манастир Синая - възрастни 5 леи; деца 2 леи

Доплащане за мед. застраховка за лица над 70 г. - 5 лева; лица над 80 г не се застраховат.

Румънска вечер в расторанта при минимум 25 човека - 15 евро.

Забележки:

Пътува се с лична карта или задграничен паспорт. Няма визов режим.

За деца под 18 години, пътуващи с един родител, задължително се изисква нотариално заверена декларация от другия родител (оригинал и 2 копия), както и копие от акта за раждане.

Минимален брой за осъществяване на екскурзията 30 човека. Срок за уведомяване за недостигнат минимум 5 дни преди датата на отпътуване. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

Туроператорът има сключен застрахователен договор по чл. 97 ал.1 от ЗТ със „ЗД Евроинс“ АД гр. София

Туроператорът сключва застраховка при пътуване в чужбина по чл.72 ал.1 със ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ ЕАД

Туроператорът предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуването“.

Напиши първи коментар Покажи коментарите към обявата
 
 
Контакт с подателя
Алестра тур
snimka
Кайрякова
Упаравител
http://alestratour.com
Адрес на подателя
област Варна, Варна, жк.Трошево, бл.82, партер /срещу МОЛ Варна/