1. home
  2. »
  3. bcТуризъм
  4. »
  5. Екскурзии в България
  6. »
  7. Обява № 2279056

Алестра тур - Екскурзия до Пловдив, Кръстова гора и Бачковския манастир от Варна

Обява №:
2279056
Обява от:
Цена:
105 лв.
Местоположение:

гр. Варна, обл. Варна
Актуализирана днес. Валидна още 45 дни.
Допълнителна информация

Дати: 04-05.07; 12-13.09; 10-11.10.2020

ПЛАН НА ПЪТУВАНЕ:

1 ден

05:00-Отпътуване от Катедрала Варна. 7:00- Почивка в Бургас.

11:00-Пристигане в Пловдив. Посещение на Стария град. Архитектурният резерват Старинен Пловдив е отлично запазен комплекс, в който на неголяма площ можем да се разходим из различните епохи, да видим антични сгради, адаптирани към съвременния живот, и да усетим атмосферата на града по времето на Възраждането. - престой 3 часа

14:30-Посещение на Кукленски манастир. Кукленският манастир е основан през Второто българско царство и споменат още през 11в. в документ за имотите на Бачковския манастир. Сигурни сведения за духовната дейност на манастира има в края на 17 - началото на 18в. и е посветен на светите братя Козма и Дамян заради техните лечителски способности. Манастирът възниква като религиозна обител около аязмо с лечебна вода, която според преданието лекувала психични заболявания.

18:00- Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден

07:00-Закуска.

09:00-Пристигане на Кръстов връх. Посещение на МАНАСТИРСКИ КОМПЛЕКС „СВЕТА ТРОИЦА-КРЪСТОВА ГОРА“. Причината Кръстова гора да привлича толкова много вярващи от цялата страна е преданието, че тук е заровена частица от Христовия кръст. Много легенди се разказват за това място и всички те са свързани с Христовия кръст и чудото на изцелението. В началото на комплекса от параклиси е разположена църквата „Покров на Пресвета Богородица”, която е завършена през 1995 г. От нея по алея до върха на малък хълм са разположени параклиси, посветени на 12-те апостола. През 1936 г. Цар Борис ІІІ дарил голям 99-килограмов метален кръст. Хората вярват, че кръстът има чудодейна сила и лекува неизлечимо болните. В близост до района с параклисите има извор, който според преданието също има лековита сила. Най-много поклонници посещават Кръстова гора в навечерието на Кръстовден (14 септември). На 13 септември всяка година хиляди вярващи идват да се молят за здраве и остават на нощно бдение пред църквата „Покров Богородичен“ или прекарват нощта в молитва в някой от параклисите.

12:30- Пристигане в с. Бачково. Ще посетим Бачковския манастир, втория по големина в Бъгария, където може да се види една от чудотворните икони на Божията майка. Свободно време за обяд.

15:30-Пристигане в с. Козаново. Посещение на Араповски манастир „СВЕТА НЕДЕЛЯ“, единствения манастир построен по време на турското владичество. В храма се намира друга чудотворна икона на Богородица, която помага на бездетни жени. Водата от аязмото лекува очни заболявания.

22:00 - Пристигане във Варна Катедрала.

Цена - 105 лв от Варна; 95 лв от Бургас

Сумата се заплаща в брой в офиса на фирмата, с пощенски запис или по банкова сметка. Потребителят заплаща аванс в размер на 30 % от общата сума. Потребителят се задължава да заплати остатъка от сумата не по-късно от 15 дни преди началото на пътуването.

ЦЕНАТА Е ЗА 1 ЧОВЕК И ВКЛЮЧВА: автобусен транспорт, 1 нощувка в района на Лъки в хотел 2 или 3*, 1 закуска, екскурзоводски беседи, застраховка.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: входни такси за посещаваните обекти.

Минимален брой за осъществяване на екскурзията 35 човека. Срок за уведомяване за недостигнат минимум 5 дни преди датата на отпътуване. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата и часовете на тръгване.

Туроператорът има сключен застрахователен договор по чл. 97 ал.1 от ЗТ със „ЗД Евроинс“ АД гр. София

Туроператорът предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуването“.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
Алестра тур
snimka
Кайрякова
Упаравител
http://alestratour.com
обл.Варна, гр. Варна, жк.Трошево, бл.82, партер /срещу МОЛ Варна/
Обяви от същия потребител: Виж всички 28 обяви
 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.