1. home
  2. »
  3. bcЕлектроника
  4. »
  5. Силнотокови електрически мрежи
  6. »
  7. Обява № 1936710

Водородни и Оксиводородни (OН, МОН) Електроцентрали, Парни Котли, Генератори.

Обява №:
1936710
Обява от:
Цена:
200 000 лв.
Местоположение:

гр. София, обл. София
Състояние:
Актуализирана преди повече от месец. Валидна още 55 дни.
Допълнителна информация

Предлагаме проектиране, изработка, доставка и монтаж на малки и големи компактни автономни Водородни и Оксиводородни Топло и Електроцентрали, с мощност от 50 до 100 000 kW, работещи на принципа на високоефективен електролизен добив, и изгаряне (или електролиза на място), на Водородно-Кислородна стехиометрична газова смес.
Единствен консуматив - вода (може да се рециклира на 100%).
Единствен отделян отпадък - Дестилирана вода.
100% чиста и възобновяема енергия.
Централата е абсолютно безопасна за работа, непретенциозна и евтина за поддръжка.
Процесът на енергодобив е 100% екологично чист.
Предлагаме и изработка на Водно-Електролизни Газ-генераторни Централи за добив на Модифициран ОН (МОН) газ, който може да се компресира до 200 бара, да се втечнява при -178гр. С/1бар, да се пълни в стандартни CNG/LNG-бутилки и цистерни, и да гори като самостоятелно гориво в съществуващи автомобилни двигатели, агрегати, горелки на парни котли, пещи, сушилни и др. горивни системи.
Предлагаме изработка и на Водороден Генератор, произвеждащ електроенергия и ЧИСТ ВОДОРОД (99,99%) като гориво за захранване на ВОДОРОДНИТЕ ГОРИВНИ КЛЕТКИ на водородни електромобили (FCEV) като Тойота Мирай, Хюндай Тюсън, Хонда Кларити и др. Генераторът произвежда 8 кВтч полезна ел. енергия посредством водородни горивни клетки HORIZON - 5kW, 3900 l/h H2. Във времето когато тази ел. енергия не се ползва, се произвежда чист водород - 0,64 кг/ч. При такъв дебит една 5-килограмова 700-атм. водородна бутилка на Тойота Мирай се пълни за около 8 часа (например нощем). С една такава бутилка Мирай изминава около 500 км.
Газ-Генераторната централа може да се захранва с евтина ел. енергия от собствен ел. генератор или от Соларна, Вятърна, ВЕЦ и др. централа.
Основният консуматив е обикновена вода, поради което крайната пазарна цена на произведеният газ е извънредно ниска ($0.10/kg vs $10/kg).
С тази технология всеки соларен парк може да се превърне в газова рафинерия. Продажбата на газ е в пъти по-печеливша в сравнение с продажбата на електроенергия, и абсолютно независима от ел. разпределителни оператори, мрежи и консуматори, и от постоянно променящите се регулации в сектора.
Повече инфо, патенти, снимки и видео, вижте на посочените сайтове.

Напиши първи коментар
 
 
Контакт с подателя
https://powerplant.alle.bg
https://solargas.alle.bg
https://fuels.alle.bg
https://vodorod.alle.bg
https://hydrogen.alle.bg
https://basalt.alle.bg
https://watercar.alle.bg
https://bgsprint.alle.bg
https://shelf.alle.bg
обл.София, гр. София, Тотлебен 5
 
Разбрах!

Сайтът www.alo.bg използва бисквитки. Виж повече.